Nöje

Sugen på att flytta till Italien? Nu kan du göra det – och dessutom få betalt!

Har du liksom vi drömt om att leva La Dolce Vita, det goda livet, i Italien? Nu har du chansen att göra det – och dessutom få betalt för det. Men det finns några krav du måste uppfylla.

Foto: Unsplash

Vi har tidigare skrivit om avbefolkade städer i Italien som tar till okonventionella metoder för att få upp befolkningsmängden i området. Nu är det staden Teora, 9 mil öster om Neapel i södra Italien, som vill locka människor att flytta dit.

På 80-talet drabbades Teora av en jordbävning, något som gjorde att många yngre valde att lämna byn, har borgmästaren tidigare sagt till CNN. Numera har byn bara drygt 1 500 invånare, men de flesta husen ska vara i gott skick då de återuppbyggdes efter incidenten.

The Insider skriver att de lokala myndigheterna kommer att betala nykomlingarna 150 euro per månad i två år så att de kan hyra ett hus, eller betala 5 000 euro i en klumpsumma för att köpa ett hus. Men om du tänker att du kan dra dit, plocka hem en klumpsumma och sedan flytta vidare får du tänka om. De som får bidraget måste nämligen bo kvar i minst tre år. Dessutom måste de ha minst ett barn, ett krav som är mer än rimligt då det endast föds två barn per år medan 20 äldre dör.

Om det fortfarande låter som något som passar dig så gäller det att sätta igång, då det ska finnas drygt 100 tillgängliga hem. Två italienska familjer och en brasiliansk med italienska rötter har redan flyttat in.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!