Superenkla frukostfrallor med smak av jul – klar på tio minuter
Klassiska frukostfrallor i all ära men här har vi tagit receptet steget längre och blandat ner apelsin och saffran i smeten. Allt för att du ska komma i stämning inför första advent som väntar runt hörnet. Brödet avnjuts bäst nybakat med en skiva ost eller en god marmelad. Mums!
8 frukostfrallor med smak av jul:
1 påse saffran
Skal och saft från 1 apelsin
150 g riven ost
8 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
1 msk bakpulver
100 g smör
4 dl mjölk
Salt
Gör så här:
Sätt ugnen på 250 grader.
Blanda mjöl, bakpulver, saffran, salt och 100 g riven ost i en torr bunke.
Riv skalet på 1 apelsin och pressa ut saften i ett glas.
Smält smör i kastrull och häll sedan ner mjölk, apelsinsaft och skal i kastrullen.
Häll över allt i kastrullen i bunken och rör samman till en smidig deg.
Häll upp lite mjöl på ett bakbord och forma degen till runda bollar.
Placera bollarna på en bakplåtsklädd plåt och strö över lite riven ost på varje bröd.
Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter tills de fått fin färg.
Tips! Känn gärna efter med en sticka innan du tar ut dem så att de ej är kladdiga i mitten.
Lycka till!
Recept & foto: Cassandra Lundgren