Nöje

Svårt att välja vad du ska kolla på? Här är höjdpunkterna på Netflix 2019

Är det dags att slappna av framför tv:n eller datorn i helgen? Om inte annat så kommer den långa julledigheten vara ett perfekt tillfälle att komma ikapp med alla de där filmerna och serierna alla snackade om i år, eller varför inte se om dina favoriter igen? Vi har listat snackisarna 2019.

Året börjar lida mot sitt slut och det är dags att sammanfatta vad som gjort avtryck under 2019. Som vanligt har Netflix brutit ny mark, inte minst genom sina många egenproducerade serier och filmer men också genom den allra första svenska Netflix-serien “Störst av allt” (“Quicksand” på engeska). Under nästa år kommer dessutom en fortsättning av Snabba Cash spelas in i form av en miniserie som kommer att sändas på streamingtjänsten. Men redan nu finns det så klart mängder av material att ta del av – vi har listat de största snackisarna!

Störst av allt

När en tragedi sker i en av Stockholms rikaste förorter står en vanlig gymnasieelev, Maja Norberg, anklagad för mord. När händelserna från den tragiska dagen uppdagas avslöjas också privata detaljer om Majas förhållande med Sebastian Fagerman och hans dysfunktionella familj. Störst av allt är baserad på den bästsäljande romanen med samma namn. Se Hanna Ardéhn och Felix Sandman i den första svenska originalserien på Netflix.

 

Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile

Hon älskade honom. Hon ville tro på honom. Men den fruktansvärda sanningen blev omöjlig att ignorera. Zac Efron spelar den ökända seriemördaren Ted Bundy i denna verklighetsbaserade kriminalfilm från Netflix.

 

Stranger things (säsong 3)

Skolan är stängd, poolen är öppen. Välkommen tillbaka till Hawkins.

 

La Casa De Papel (säsong 3)

När Rio grips blir Tokyo förtvivlad och vänder sig till professorn för att få hjälp. Teamet samlas igen och kläcker en djärv räddningsplan.

 

When They See Us

Våren 1989 grips fem mörkhyade pojkar för ett brutalt överfall mot en kvinna i Central Park, och under förhören tvingas de att erkänna sig skyldiga. When they see us är baserad på en sann historia från det ökända fallet Central Park Five där fem tonåringar dömdes för en våldtäkt som de inte begick

 

Our Planet

Avsnitten i denna häpnadsväckande naturdokumentär skildrar olika miljöer med unika porträtt av planetens djurliv – och förklarar också varför naturen är viktig för oss alla och vad som måste göras för att bevara den. Det ambitiösa projektet tog fyra år att fullborda. Inspelningarna utfördes i 50 olika länder på samtliga kontinenter och filmteamet bestod av mer än 600 personer.

 

Sex Education (säsong 1)

Sex Education handlar om 16-åriga oskulden Otis (Asa Butterfield), som bor tillsammans med sin mamma; sexterapeuten Jean (Gillian Anderson). Ständigt omgiven av manualer, filmer och tråkiga konversationer om sex är Otis dock en motvillig expert på ämnet. När hans mammas yrke avslöjas på skolan bestämmer sig Otis för att börja nyttja sin mammas kunskaper och öppnar tillsammans med en av sina klasskompisar upp en hemlig sexterapimottagning på skolan. Säsong 2 har premiär 17 januari på Netflix 2020.

 

Orange Is the New black (säsong 7)

I sista säsongen av succéserien Orange Is the New Black har Piper svårt att anpassa sig till livet efter Litchfield. Samtidigt lovar Alex att hålla sig på den smala vägen och Daddy är otrogen mot Daya. Hur ska detta sluta?

 

Unbelievable

När 18-åriga Marie anmäler en våldtäkt i sitt hem blir hennes historia ifrågasatt av såväl de utredande poliserna som de människor som står henne närmast. Samtidigt, i en annan del av landet, möts de två kvinnliga kriminalpoliserna Grace Rasmussen och Karen Duvall och inser att de undersöker två väldigt liknande fall av överfallsvåldtäkter. Grace och Karen slår ihop sina undersökningar och närmar sig samtidigt sanningen om Maries fall.

 

Living with yourself

Living With Yourself är en fyndig och existentiell komediserie som lyfter frågan: vill vi verkligen bli bättre? Miles (Paul Rudd) är en man som kämpar i livet och efter att ha genomgått en ny spabehandling som lovar att göra honom till en bättre person, upptäcker han att han har ersatts av en ny och förbättrad version av sig själv. Miles inser att han måste kämpa för sin fru (Aisling Bea), hans karriär och hela hans identitet samtidigt som han hanterar de oavsiktliga konsekvenserna av sina handlingar.

 

Dolemite

I 1970-talets LA får den kämpande komikerna Rudy Ray Moore (Eddie Murphy) sitt stora genombrott med det fräcka alter egot, för att sedan riskera allt i hopp om att göra film.

 

The Crown (säsong 3)

I tredje säsongen av The Crown får vi fortsätta följa drottning Elizabeths liv som är fullt av både privata och nationella katastrofer. Se Olivia Colman och Helena Bonham Carter fantastiska skådespelarinsats som Drottning Elizabeth och Prinsessan Margaret.

 

Klaus

En vänlig gest väcker hopp i en kall och enslig stad – och ger upphov till en jullegend. Klaus är Netflix första animerade långfilm med svenska röster av bland andra Björn Gustafsson, Rakel Wärmländer och Jan Åström.

 

The Irishman

Robert De Niro, Al Pacino och Joe Pesci syns i denna episka berättelse som skildrar den organiserade brottsligheten i efterkrigstidens Amerika. Historien berättas genom ögonen på andra världskrigsveteranen Frank Sheeran, en svindlare och torped som arbetade tillsammans med några av 1900-talets mest ökända karaktärer. I The Irishman lyfts ett av de största olösta mysterierna i amerikansk historia – försvinnandet av den legendariska fackförbundsledaren Jimmy Hoffa – och visar en storslagen resa i den organiserade brottslighetens dolda korridorer. Filmen följer den inre verksamheten, rivaliteterna och kopplingarna till politiken.

 

Marriage story (premiär 6 december) 

Den Oscarsnominerade filmskaparen Noah Baumbach regisserar denna skarpa och ömsinta film och ett äktenskap i kris och en familj som kämpar för att hålla ihop.

 

The Two Popes (premiär 20 december)

Anthony Hopkins och Jonathan Pryce spelar huvudrollerna i den här skildringen av en historisk vändpunkt för den katolska kyrkan. Regi av Fernando Meirelles.

 

You (säsong 2, premiär 26 december)

Ett charmigt möte utvecklas snart till något med ondskefullt. Kommer vi få veta hur det gick för Beck i säsong 2 av YOU?

Läs också: Vill du se något annat än den typiska romantiska komedin? Här är 7 filmer som utmanar den klassiska kvinnorollen.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!