Nöje

Vita sandstränder! Sveriges 10 bästa badplatser 2023!

Det verkar som att det blir en sommar i Sverige i år igen – något som gör att vi öppnar upp ögonen extra för vackra sandstränder och solstänkta klippor. Vi har samlat några av landets vackraste badplatser.

Foto: Instagram @sudersandresort/@bodasand

Vilka kommer du besöka i sommar?

Här hittar du flera fantastiska resetips i Sverige!

Tylösand (Halmstad)

Tylösand (Halmstad)

Tylösand har bland annat en fyra kilometer lång strand som flera gånger utsetts till den bästa i Sverige! Söder om den hittar du Tjuvahålan och Svärjarehålan med strand, klippor och brygga, perfekta för hela familjen!

Foto: Instagram @hoteltylosand/@photoartistpam

Nästa bild
Böda Sand (Öland)

Böda Sand (Öland)

På norra Öland ligger förmodligen Sveriges mest kända campingplatser. Men här finns också goda möjligheter till sol, bad, lek och vila på den underbara sandstranden!

Foto: Instagram @bodasand

Nästa bild
Sudersand (Fårö/Gotland)

Sudersand (Fårö/Gotland)

Stranden på Sudersand blir årligen korad till en av Sveriges fem bästa stränder. Åk dit och njut den underbara naturen och miljön!

Foto: Instagram @sudersandresort

Nästa bild
Pite Havsbad (Piteå)

Pite Havsbad (Piteå)

Befinner du dig norröver är Pite havsbad en upplevelse för sig! I anslutning till stranden finns också Pite havsbad som är en av Sveriges största camping- och konferensanläggningar. Här finns aktiviteter för hela familjen!

Foto: Instagram @pitehavsbad

Nästa bild
Skanör/Falsterbo (Vellinge)

Skanör/Falsterbo (Vellinge)

Den flera kilometer långa sandstranden vid Falsterbo Strandbad består av finkornig vit sand. Barnvänlig badplats med långgrunt vatten. Stranden är också tillgänglighetsanpassad med ramper och badbrygga.

Foto: Instagram @desdestocolmo/@visitswedende/@badhytten

Nästa bild
Skrea strand (Falkenberg)

Skrea strand (Falkenberg)

Med höga sanddyner, klassiska badstugor, restauranger och folkliv hittar du en av Sveriges mest populära badplatser på Skrea strand. Den kända badbryggan är över 250 meter lång och det finns även en hundbadzon!

Foto: Instagram @where_my_heart_is_now

Nästa bild
Getterön (Varberg)

Getterön (Varberg)

Getterön är en halvö i Varbergs kommun som erbjuder en fantastisk badupplevelse. Njut av den härliga naturen och en av alla badplatser som bjuds!

Foto: Instagram @getteronscamping

Nästa bild
Sandhammaren (Ystad)

Sandhammaren (Ystad)

Sandhammaren är en plats för lek, friluftsliv och njutning, och den anses vara en av Sveriges finaste badplatser med vit finkornig sand. Håll utkik för de livliga strömmarna i vattnet bara!

Foto: Instagram @skaneleden/Karol Werner

Nästa bild
Tofta strand (Gotland)

Tofta strand (Gotland)

På Gotland hittar du Tofta strand som erbjuder bland annat en Beach club med solstolar och restaurang. Den ljuvliga stranden bäddar för härliga badupplevelser!

Foto: Instagram @toftastrandbar

Nästa bild
Åhus strand (Kristianstad)

Åhus strand (Kristianstad)

I vackra Åhus hittar du en härlig strand med prägel av södra Sveriges natur! Packa picknickkorgen och bege dig till Åhus strand för en härligt salt badupplevelse!

Foto: Instagram @kristianstadsbladet

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!