Nöje

Svettas du mycket? Så undviker du svettfläckar – 5 bra tips

Har du problem med stora svettfläckar under armarna? Det är vanligare än man tror! Med fem enkla tips kan du undvika dem i fortsättningen!

Foto: Pexels

 1. Deo på kvällen
  En deodorant som appliceras på kvällen har god tid att verka under natten. Huden är dessutom torrare på natten och svettkörtlarna mindre aktiva, vilket gör att deon får lättare att göra ett bra jobb!
 2. Antiperspirant
  Om du använder en deo som innehåller antiperspirant så täpper den till svettporerna, jämfört med en vanlig deo som enbart döljer dålig doft.
 3. Undvik stark och kryddig mat
  Ibland kan man reagera på stark och kryddig mat genom att svettas mer. Märker du att det fungerar så på dig kan du med fördel välja lite mildare varianter om du kämpar med stora svettfläckar efter lunchen.
 4. Drick vatten
  Genom att dricka vatten kan du sänka kroppstemperaturen och minska svettningarna, då kroppen inte känner att den behöver jobba lika hårt för att hålla nere din temperatur!
 5. Stressa mindre
  Är du stressad och uppe i varv mycket kan du svettas mer. Försök införa daglig mindfulness eller något annat sätt att komma ner i varv några gånger under dagen. Du kommer svettas mindre, men också må bättre överlag!
 6. Rätt kläder
  Om du väljer rätt kläder i material som andas minskar det också risken för kraftiga svettningar. Naturliga material som bomull, ull och silke är att föredra framför syntetmaterial som tenderar att stänga inne både fukt och bakterier. Något som resulterar i dålig lukt!

Läs även:

Svettlukt på kläderna? Överraskande skafferivaran gör susen!

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!