Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Systembolagets nya satsning – då kan du beställa hem till dörren

Nu står det klart att Systembolaget kommer utöka sin tjänst för hemkörning. Har du en inplanerad fest får du inte missa nyheten. Tjänsten blir nämligen tillgänglig redan i sommar.

Foto: Unsplash

Planerar du en större fest som bröllop, examen eller födelsedagsfirande? Med Systembolagets nya satsning kommer det bli mycket enklare. De har nämligen valt att utöka sin tjänst för hemkörning – hela vägen till dörren.

Tidigare har tjänsten bara erbjudits till vissa städer och många har beställt dryck till butiken och hämtat ut sin beställning på plats. Men från och med 1 juli utökas tjänsten och blir en del av deras ordinarie verksamheter.

– Nu kommer det bli möjligt, oavsett var man bor i Sverige, att kunna beställa alkohol från Systembolaget. Man kan hämta den hos ett ombud och möjligheten till hemleverans utökas, säger socialminister Lena Hallengren i en intervju med SVT.

Beslutet togs upp i en lagrådsremiss redan förra sommaren och är enligt regeringen ett försök att möta konsumenternas ändrade inköpsmönster.

– Eftersom Systembolaget har en väldigt stark ställning hos svenska folket är det också viktigt att de kan möta de förändrade konsumtionsmönster som vi ser, och då är det här en viktig del för att kunna upprätthålla sitt förtroende och fortsätta bedriva en restriktiv alkoholpolitik, säger Lena Hallengren.

Beställningen görs på Systembolagets hemsida där du sedan kan följa din order hela vägen hem till dörren.

Läs även: Nu öppnar alkoholfritt alternativ till Systembolaget!

Källa: SVT, Systembolaget

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!