Nöje

Tareq Taylors Sommarprat 2021 – om de tuffa åren i skolan

Han är en av våra mest älskade tv-kockar. Efter hyllade programmet “Tareq Taylors matresa” är nu stjärnkrögaren aktuell med ett nytt sommarprat. Nedan har vi länkat till programmet!

Foto: Lina Arvidsson

I sitt sommarprat berättar stjärnkrögaren och tv-personligheten Tareq Taylor om att möta döden och sina största rädslor. Han har tidigare synts i program som “Trädgårdstider” och i serien “Tareq Taylor’s Nordic Cookery” som sänts i 100 länder.

Utsattes för mobbning i åtta år

I programmet berättar han bland annat om de svåra åren i skolan där han utsattes för mobbning i åtta år, genom hela grundskolan. Det började redan under första dagen i första klass, en dag han längtat efter för att få visa sina kunskaper i att räkna, läsa och skriva både på svenska och engelska. Idag är han ambassadör för stiftelsen Friends som arbetar aktivt för att motverka mobbning.

Råkade ut för allvarlig olycka

Han berättar också om hur en kitesurfingolycka var nära att ta hans liv. Istället bröt han nacken och blev inlagd på sjukhus. Han blev tvungen att genomgå en steloperation för skadan och sedan återhämta sig med hjälp av rehabiliteringsträning. Läkarna menade dock att han hade haft tur då han under olyckan föll handlöst från 5-6 meters höjd och slog i ett bottendjup som inte var mer än 25 centimeter.

Har slagit igenom stort på tv

2017 vann han “Kockarnas kamp” i TV4 och han har under flera år lagat mat i programmet “Stjärnorna på slottet.” Nu senast är han aktuell med tv-programmet “Tareq Taylors matresa” där han reser med sin pappa Seif och bror Zafer till pappans hemstad Jerusalem. Om sitt sommarprat säger Tareq själv att “Det handlar om möten med inspirerande människor, möten med kulturer genom maten, mötet med döden och om att möta mig själv och mina största rädslor.”

Lyssna på Tareqs Sommarprat här!

Foto: Lina Arvidsson

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!