Artikeln innehåller annonslänkar
Nöje

Therese Lindgren efter nya beskedet: “Gråter”

Hon har gått från tips och råd kring smink och skönhet till att ägna sig åt klimatfrågor och djurskydd. Nu lägger Therese Lindgren ner sin YouTube-kanal – något som gett upphov till starka reaktioner bland fansen.

Foto: Instagram @therese

Det var under helgen som Therese Lindgren publicerade sin allra sista video på YouTube, där hon har över en miljon prenumeranter.

“Röd i ögonen”

Sedan Lindgren startade sin YouTube-kanal för tio år sedan har hon blivit en av Sveriges största och mest inflytelserika influencers. Reaktionerna från fansen har inte låtit vänta på sig sedan hon offentliggjorde beslutet att lägga ner kanalen:

“Jag är röd i ögonen för jag gråter så mycket idag när jag läser era fina, fina kommentarer”, berättar Lindgren i sin story på Instagram. “Jag vet inte vad jag har gjort för att förtjäna så mycket fint som jag har fått idag. Jag önskar att jag kunde dela allt, allt, allt men jag kan inte det så därför vill jag bara hoppa in här och tacka så mycket.”

“Kan inte kväva passionen”

Bakgrunden till beslutet att lägga ner YouTube-kanalen är att Lindgren istället vill ägna sig åt en av sina hjärtefrågor: djurskydd.

“Jag har jobbat med Youtube i tio år. Men jag kan inte kväva passionen jag känner för djurskydd. Nu måste jag lägga mitt fokus på det”, säger hon till TT.

Influencern är för tillfället i färd med att grunda en egen stiftelse där organisationer som arbetar med djurskydd kan söka medel för sin verksamhet. Hon har också donerat fem miljoner ur egen ficka till Svenska Djurfonden.

Utöver stiftelsen överväger Lindgren att utbilda sig till viltrehabiliterare:

“Det har varit en dröm att kunna jobba mer handgripligen med djur. I dag är jag jourhem till djur som behöver omplaceras och volontär åt flera olika organisationer. Den här stiftelsen blir ett första steg på resan mot att arbeta mer med filantropi och välgörenhet”, säger hon.

Lindgren brinner även för miljöfrågor och släppte nyligen sin bok Viktigt på riktigt: min resa mot att leva mer hållbart där hon dels berättar om sin strävan efter att leva ett liv som är mer skonsamt för vår planet, dels ger sina bästa tips för en hållbar livsstil.

Viktigt på riktigt : min resa mot att leva mer hållbart - Therese Lindgren KÖP

Viktigt på riktigt : min resa mot att leva mer hållbart - Therese Lindgren

Pris: 249 kronor.

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!