Nöje

Musiklegenden Tina Turner är död – blev 83 år

Musikvärlden sörjer förlusten av en sann ikon. Tina Turner, den dynamiska sångerskan och artisten som erövrade scenen med sin kraftfulla röst och energifyllda framträdanden, har gått bort vid 83 års ålder. “Med henne förlorar världen en musiklegend och förebild”, säger en talesperson för stjärnan.

Foto: Alamy

Den ikoniska artisten Tina Turner har gått bort, det rapporterar Sky News. En talesperson för stjärnan bekräftar att “drottningen av rock ’n’ roll” har somnat in i sitt hem i Kusnacht nära Zurich, Schweiz efter en tids sjukdom.

“Med henne förlorar världen en musiklegend och förebild”, säger talespersonen.

Med en karriär som sträckte sig över sex decennier och ett arv som inspirerade generationer av artister har Turner cementerat sig som en av de mest framstående och älskade musikerna genom tiderna. Vi tar en titt på hennes anmärkningsvärda liv och karriär.

Läs även: Erwin Bach – allt om Tina Turners andra man!

Slog igenom på 60-talet

Turner – vars riktiga namn var Anna Mae Bullock – föddes den 26 november 1939 i Nutbush, Tennessee. Hon inledde sin musikaliska resa som tonåring då hon framträdde i lokala kyrkor.

Hennes stora genombrott kom när hon mötte musikern Ike Turner och bildade duon Ike & Tina Turner Revue på 1960-talet. Tillsammans erövrade de musikscenen med hits som “River Deep – Mountain High” och “Proud Mary”.

Tina Turner med första maken Ike Turner/Foto: Alamy

Efter en svår och tumultartad relation med Ike Turner bröt Tina Turner sig loss och inledde en framgångsrik solokarriär på 1980-talet. Hennes album “Private Dancer” från 1984 blev en global succé och innehöll hits som “What’s Love Got to Do with It” och “We Don’t Need Another Hero”.

Utmanade fördomar

Tina Turner var mer än bara en sångerska; hon var en ikon och en förebild för många.

Hon bröt barriärer och utmanade fördomar genom att bli en framgångsrik svart kvinna inom musikindustrin under en tid då det var särskilt svårt för minoriteter att nå framgång. Hon var också känd för sina energifyllda liveframträdanden och dansrutiner som fängslade publiken.

Hennes musikaliska inflytande sträcker sig bortom genrer och generationer. Hon inspirerade otaliga kvinnliga artister och blev en symbol för styrka och motståndskraft. Med sin oförglömliga röst och karismatiska scenpersonlighet satte hon en ny standard för liveframträdanden och visade världen kraften i äkta konstnärskap.

Foto: TV4

Ett odödligt arv

Även om Tina Turner har lämnat oss kommer hennes arv och musik att leva vidare för alltid. Hennes låtar kommer att fortsätta inspirera och beröra människor över hela världen, och hennes minne kommer att förbli en evig påminnelse om den oöverträffade talangen hos en av musikvärldens största ikoner.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!