Artikeln innehåller annonslänkar
Nöje

Erwin Bach – allt om Tina Turners andra man

Vid 47 års ålder träffade Tina Turner sin andra make, Erwin Bach. Här är allt du behöver veta om den legendariska artistens stora kärlek.

Foto: Alamy

Tina Turners första äktenskap är numera ökänt: Ike Turner, som artisten fick fyra barn tillsammans med, misshandlade henne och 1976 flydde hon från honom med endast 36 cent på fickan. Äktenskap nummer två hade däremot en helt annan karaktär.

Tina Turner med första maken Ike Turner/Foto: Alamy

“Jag lyssnade på mitt hjärta”

När Tina Turner träffade sin andra make, tysken Erwin Bach, var det så gott som kärlek vid första ögonkastet.

Året var 1985. Turner var 47 år och Erwin Bach 30. Bach jobbade vid denna tid på skivbolaget EMI och hade blivit ombedd av Turners manager, Roger Davies, att hämta henne på en flygplats i Düsseldorf.

“Han var så snygg. Mitt hjärta [slog snabbt] och det betyder att man har mött en själ, och mina händer skakade”, berättade Turner om mötet i HBO-dokumentären Tina, som kom ut 2021.

Foto: Alamy

Trots att artisten hade sin farhågor efter relationen med Ike Turner beslutade hon sig för att ge kärleken en chans.

“Jag kände genast en känslomässig anknytning”, berättar hon i sin bok Happiness Becomes You: A Guide to Changing Your Life for Good. “Jag hade kunnat ignorera mina känslor – jag kunde ha lyssnat på rösterna i mitt huvud som sa åt mig att jag inte såg bra ut den dagen, eller att jag inte borde tänka på romantik eftersom det aldrig slutar väl. Istället så lyssnade jag på mitt hjärta. Jag tog en chans och bestämde mig för att lära känna Erwin. Det där första, enkla mötet resulterade i en lång, vacker relation – och mitt enda riktiga äktenskap.”

Gifte sig 2013

2013 gifte Turner och Bach sig efter nästan tre decennier tillsammans. Hon var då 73 år. Ceremonin ägde rum i Schweiz och kort därefter bjöd de äkta makarna in till en storslagen fest där kändisar som Oprah Winfrey, Giorgio Armani och David Bowie var med och firade parets kärlek.

Bröllopet kunde i själva verket ha ägt rum långt tidigare: Bach friade nämligen till Turner för första gången när hon var 50. Problemet var bara att Turner inte trodde att han menade det:

“Trots att han ställde frågan trodde jag inte att det var på riktigt, jag trodde inte honom”, förklarade Turner i en My Love Story 2018. “I detta fruktansvärda ögonblick av skuld och självförebråelse lärde jag mig något underbart om Erwin. Han dömde mig aldrig för mitt misstag. Istället var han lojal, snäll och förstående – och fast besluten att hjälpa mig att ta mig igenom allt detta levande.”

Sagt och gjort – 2017 donerade Bach sin ena njure till Turner, och hennes hälsa förbättrades efter operationen.

“Tack vare att min älskade man, Erwin, gav mig en av sina njurar, livets gåva, är jag vid god hälsa och älskar livet varje dag”, skrev Turner i Happiness Becomes You: A Guide to Changing Your Life for Good.

Turner gick bort den 24 maj 2023. Då hade paret bott tillsammans i Schweiz i nästan 30 år.

Källa: People

KÖP

Foto: Alamy

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!