Artikeln innehåller annonslänkar
Nöje

Trailern till Den Osannolike mördaren är här – se Robert Gustafsson som Skandiamannen i Netflix nya tv-serie

Nu har Netflix äntligen släppt den första trailern till den nya tv-serien om mordet på Olof Palme, “The unlikely murderer”/”Den osannolike mördaren” som är baserad på den prisbelönta boken “Den osannolika mördaren: Skandiamannen och mordet på Olof Palme” från 2018, skriven av Thomas Pettersson.

Foto: Netflix

Igår släppte Netflix en 1 minut lång video som börjar med en svart skärm med datumet 28 februari 1986, kl 23.21 och två skottljud som hörs i bakgrunden. Scenen visar när Robert Gustafsson i rollen som Engström skjuter Olof Palme och sedan försvinner från platsen där en skrikande Lisbeth Palme står kvar.

Boken har omarbetats till en serie på fem avsnitt, där manus skrivits av Wilhelm Behrman och Niklas Rockström. (De har tidigare bland annat skrivit SVT-serierna Kalifat och Innan vi dör.)

– Att få gestalta Stig Engström är både en spännande utmaning och ett stort ansvar, men också något av en terapi. Eftersom jag själv befann mig på biografen på mordnatten har Palmemordet hela tiden legat som en böld som aldrig vill försvinna – och det är jag inte ensam om att känna, sa Robert Gustafsson i ett pressmeddelande när nyheten om filmatiseringen kom ut!

I rollistan finns också Eva Melander, Mikael Persbrandt, Peter Andersson, Joel Spira, Emil Almén, Shanti Roney, Torkel Petterson, Henrik Norlén, Lia Boysen, Magnus Krepper, Björn Bengtsson, Peter Viitanen och Cilla Thorell.

Se trailern nedan!

Läs även:

6 serier du inte får missa i höst.

Solsidan säsong 7 är tillbaka i oktober! Se första klippet och bilderna här!

Nyheter på Netflix – hösten 2021.

Den osannolika mördaren: Skandiamannen och mordet på Olof Palme - Thomas Pettersson. KÖP

Den osannolika mördaren: Skandiamannen och mordet på Olof Palme - Thomas Pettersson.

Pris: 229 kronor.

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!