Nöje

Vad är red flag-trenden? Vi berättar om emojin du ser överallt just nu

Den röda flagg-emojin har dykt upp lite här och var den senaste tiden på sociala medier. Vi berättar vad den betyder och hur man använder den.

Foto: Unsplash

Emojin används i huvudsak för att uppmärksamma ett problem eller problematiskt beteende. Det man däremot inte får missa är att emojin gör detta men att det också finns ett inslag av humor i det.

Uppmärksammar problematiska beteenden

Trenden startade i början av oktober och innehåller oftast ett flertal flaggor i rad när den används. Det handlar om att väcka uppmärksamhet till olika problematiska beteenden, men på ett humoristiskt sätt. Ofta kan det handla om något man inte riktigt tycker är okej, men det gäller inte verkligt allvarliga saker. Till exempel kan det handla om något din frisör sagt eller ett oväntat pålägg på en smörgås.

Enligt Twitter har användandet av emojin ökat med 616 procent i Storbritannien den senaste veckan men har fått kritik av personer som behöver använda sig av skärmläsare då det blir enformigt att lyssna på ”triangular post on flag” så många gånger emojin använts. 

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!