Nöje

Vägen till vigseln: 5 saker som sätter grunden för ert personliga drömbröllop

I artikelserien ”vägen till vigseln” kunde ni följa Metro Modes dåvarande redaktionschef, Cassandra Lundgren genom alla förberedelser – i jakten på drömbröllopet. Varje vecka bjuder hon på värdefulla tips och trix som du kommer att ha nytta av, hur din stora dag än ser ut! 

Tidigare har Cassandra delat med sig av “to do-listan att checka av – ett år innan vigseln” – och nu grottar hon ner sig i bröllopsteman, inramning och röda trådar inför den personliga stora dagen.

Här hittar du 5 tips som hjälper dig att hitta – och följa en röd tråd för bröllopet! 

1. Låt inbjudan sätta ribban

Ska ni gifta er på landet utanför småstaden eller mitt i smeten i New York, så är det kul om inbjudan skvallrar om just det. Den röda tråden bör knyta samman hela bröllopet, så låt inbjudan sätta ribban. Inbjudan bör skickas ut minst tio veckor före bröllopet men då ska en save the date ha skickats ut tidigare.

”Jag och min fästman Krister ska gifta oss på franska landsbygden i Bretagne, och valde därför att skicka ut ett ”pass” till gästerna. Inbjudningskortet gick ut på att gästerna skulle gå in på en hemsida vi satt ihop där en film från slottsområdet spelas upp i kombination med en fransk gammal melodi, så fort man landar på sidan. Där kan de läsa om ”vår kärlekshistoria”, osa till festen, anmäla tal och se att klädkoden är sommarfin (gärna med en touch av fransk vintage)”.

2. Bestäm location

Är det en dag då allt är möjligt så är det på er bröllopsdag. Vill ni säga ja till varandra i ett krispigt vinterlandskap på ishotellet i Jukkasjärvi eller pigga upp hösten med en färggrann utomhusvigsel i trädgården på baksidan av huset, så gör det! Tänk inte på begränsningar som snöslask, regn eller annat som kan gå fel när det kommer till väder och vind – men ha en backup-plan i beredskap. Finns det tak över huvudet i närheten där ni också kan tänka er att säga ja till varandra om en storm bryter lös? Bra! Då är ni väl förberedda för den stora dagen.

”Vi har planerat en utomhusvigsel utanför slottet där vi kommer att bo tillsammans med våra gäster i Frankrike. Regnar det kommer vi istället att ha vigseln i ett litet kapell från 1700-talet som ligger i närheten.”

3. Välj bröllopstema

Är ni ute efter en lantlig dröm så passar det perfekt att hålla festen i en lada. Dekor som passar denna typ av lantligt tema är linnedukar, vilda sommarblommor, björkris, pompoms i naturnära färger, levande ljus och mängder av ljusslingor. När ni valt tema för bröllopet är det dags att samla ett gäng inspirationsbilder, klippa och klistra (eller göra en digital version) till en inspirerande moodboard att utgå ifrån.

”Förra sommaren var jag självutnämnd dekor-ansvarig på min svägerskas bröllop i en lada och checkade av samtliga exempel på passande dekor ovan. Och kolla hur fint det blev? Till vårt eget bröllop i Bretagne har vi inte helt oväntat valt fransk vintage som tema. Det rymmer allt ifrån harpa till fiol, antika champagneskålar, ostron och en klänning helt i spets.” 

4. Jobba med färgkombinationer

Utgå ifrån färger som gör er glada och som ni tycker är fina. Välj tre till fyra färger eller nyanser av en och samma färg att utgå ifrån. Låt sedan färgerna ”komma igen” i allt från dekor, till blommor, assessorer och kläder. Tips: Insup inspiration från andras bröllop för att hitta ”era färger”. Pinterest, Google och Instagram är tre grymma källor för just det.

5. Hitta er bröllopsstil

När ni bestämt location, tema och färgkombination inför den stora dagen, är det dags att börja gotta ner er i detaljer som blommor, dukning och annat smått och gott. Gillar ni sparsmakat och stilrent så kanske vita linnedukar och diskreta vaser med ett par gröna kvistar i räcker till dukningen? Gillar ni more is more så spar inte in på krutet – utan gå all in. Låt era personligheter lysa igenom bröllopet och alla dess detaljer – stora som små! Det finns inga rätt eller fel, inget fint eller fult – bara oändligt många alternativ. Gå inte efter trender utan känn efter i hjärtat (och magen) så hittar ni rätt.

Foto privat: Cassandra Lundgren
Foto: Unsplash 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!