Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

I artikelserien ”vägen till vigseln” kan ni följa Metro Modes redaktionschef, 

Nöje

Vägen till vigseln: 5 tips som fixar temat inför ert personliga drömbröllop

I artikelserien ”vägen till vigseln” kan ni följa Metro Modes redaktionschef, Cassandra Lundgren genom alla förberedelser – i jakten på drömbröllopet. Varje vecka bjuder hon på värdefulla tips och trix som du kommer att ha nytta av, hur din stora dag än ser ut! 

Förra veckan delade Cassandra med sig av ”to do-listan att checka av – ett år innan vigseln”. Den här veckan gottar hon ner sig i bröllopsteman, inramning och röda trådar inför den personliga stora dagen.

Här hittar du 5 tips som hjälper dig att hitta – och följa en röd tråd för bröllopet! 

1. Låt inbjudan sätta ribban 

Ska ni gifta er på landet utanför småstaden eller mitt i smeten i New York, så är det kul om inbjudan skvallrar om just det. Den röda tråden bör knyta samman hela bröllopet, och inbjudan sätta ribban. Inbjudan bör skickas ut minst tio veckor före bröllopet (då ska en save the date skickats ut tidigare).

”Jag och min fästman Krister ska gifta oss på franska landsbygden i Bretagne, och valde därför att skicka ut ett ”pass till paradiset”. Inbjudningskortet gick ut på att gästerna skulle gå in på en hemsida vi byggt där en film från slottsområdet spelas upp i kombination med en fransk melodi, så fort man landar på sidan. Där kan de läsa om ”vår kärlekshistoria”, osa till festen, anmäla tal etc.”

2. Hitta en personlig location 

Är det en dag då allt är möjligt så är det på er bröllopsdag. Vill ni säga ja till varandra i ett krispigt vinterlandskap eller pigga upp hösten med en färggrann utomhusvigsel, så gör det! Tänk inte på begränsningar som dåligt väder, slöslask, regn eller annat som kan gå fel – men ha en backup som plan B! Finns det tak över huvudet i närheten av er utomhusvigsel om storm bryter lös? Bra! Då är ni väl förberedda för den stora dagen.

”Vi har planerat en utomhusvigsel utanför slottet där vi kommer att bo med våra gäster i Frankrike. Regnar det kommer vi istället att ha vigseln i det lilla kapellet i närheten.”

3. Välj tema när ni bestämt location 

Ska ni gifta er på landet passar det perfekt att hålla festen i en lada. Dekor som passar denna typ av ”lantligt tema” är linnedukar, vilda sommarblommor, björkris, pompoms, tända ljus och mängder av ljusslingor. Här listar vi tre enkla saker som fixar drömmigaste ladan >>

Tips: När ni valt tema är det dags att samla ett gäng inspirationsbilder, klippa och klistra (eller göra en digital version) till en inspirerande moodboard.

”Eftersom vi ska gifta oss på ett franskt gammalt slott har vi inte helt oväntat valt tema ”fransk vintage”. Till det temat har jag gjort en moodboard med vackra, antika champagneskålar, fiol, harpa och en vintage-klänning helt i spets.”

4. Jobba med färgkombinationer 

Utgå ifrån färger som gör er glad och tilltalar just er. Låt färgerna ”komma igen” i allt från tärn-klänningarna till blombuketterna och bordsdukningen.

Tips: Insup inspiration från andras bröllop för att hitta ”era färger”. Pinterest, Google och Instagram är tre grymma källor för just inspiration. Köp ett par bröllopsmagasin och sätt ett kryss för varje bild som tilltalar just er.

”Vi har inte bestämt färgkombination inför bröllopet men tankarna går mot skogsgrön och blekrosa just nu.”

5. Hitta ”er bröllopsstil” 

När ni bestämt loacation, tema och färgkombination inför den stora dagen, är det dags att börja gotta ner er i dekor och detaljer som blommor och dukning. Hitta ”er stil” genom att likt ovanstående punkt insupa inspiration. Gillar ni sparsmakat och stilrent så kanske vita linnedukar och diskreta vaser med ett par gröna kvistar i räcker? Gillar ni more is more så spar inte in på krutet!

Tips: Låt era personligheter lysa igenom! Det finns inga rätt eller fel, inget fint eller fult – bara oändligt många sätt att dekorera ett bröllop på. Gå inte efter trender utan känn efter i hjärtat och i magen så hittar ni rätt.

Foto privat: Cassandra Lundgren
Foto: Unsplash 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
34 kvadrat
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Emma Danielsson
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind