Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Vanja Wikström om Niklas utbrändhet: “När vi inte trott att det skulle kunna bli värre – så har det blivit just precis det”

Vanja Wikström har under en tid delat med sig av sina känslor kring att stå vid sidan av sin partner som är utbränd och lever med psykisk ohälsa. I ett öppet och ärligt blogginlägg får vi en närmare inblick i livets upp- och nedgångar.

Foto: Instagram @vanja_wikstrom

Bloggaren och egenföretagaren Vanja Wikström har tidigare berättat om sin man Niklas Malmqvists psykiska ohälsa. Under den senaste tiden har det blivit värre och Niklas är nu sjukskriven i 12 veckor för utbrändhet som dels kommer från insomni. I ett blogginlägg skriver Vanja öppet och ärligt om hur slitigt det faktiskt är, för Niklas, men också för henne själv som ensam får ta ansvar för barn och hem. Om hur svårt det är för partnern att stå bredvid.

– En gradvis försämring som resulterat i att när vi inte trott att det skulle kunna bli värre – så har det blivit just precis det. Och att inse att situationen är ganska ordentligt mycket värre snarare än bättre när det i dag var dags för återbesök kändes…jobbigt. Och sorgligt.

Niklas har haft problem med insomni och utmattning i flera år, men efter att deras två barn Iggy och Tintin kom till världen har det blivit allt tuffare för Niklas med lite sömn, som småbarn lätt orsakar, och en depression som inte blir lättare, utan snarare tuffare ju längre tiden går. Vanja skriver att den på utsidan av en depression lättare kan se slutet, än den som är mitt i det.

– Vi pratade om det i går kväll – det här är verkligen inte något som enbart drabbar den som blivit sjuk. Det här drabbar hela familjen, framförallt partnern. Och det ÄR svårt att stå bredvid.

Vanja skriver att hon kommer spendera sommaren hemma i sin mammas hus, så att Niklas får all tid för återhämtning som bara går. Hon avslutar med att skriva om hur hon ser ett ljus i tunneln.

– Och jag är HUNDRA PROCENT övertygad om att det här kommer bli…ska inte säga bra kanske för det kommer nog aldrig bli som förr, men det kommer bli bra på ett annat sätt.

Källa: Blogg.mama.nu/Vanja, Instagram

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!