Nöje

Vardagsromantik! 20 enkla och romantiska saker du kan göra för din partner

Kanske jobbar både du och din partner hemma just nu, något som kan vara påfrestande för er relation. Alla som har varit i ett längre förhållande vet att det krävs engagemang för att hålla relationen levande. Men det betyder inte att du måste skriva långa kärleksromaner till din partner varje dag – det är de små romantiska gesterna som ger störst effekt.

Här är 20 idéer på saker du kan göra för och med din partner för att behålla gnistan i vardagen, det kan kännas extra viktigt nu om ni båda tillexempel jobbar hemifrån. Vissa gör du säkert redan, andra behöver du bli påmind om och några kanske du aldrig skulle ha tänkt på själv. Länge leve vardagsromantiken!

1. Köp en liten present “bara för att” – och inte för att ni firar något speciellt. Det behöver inte vara något dyrt utan det är tanken som räknas.

2. Skicka ett gulligt sms någon gång under dagen, utan något annat ärende än att du uppskattar din partner väldigt mycket.

3. Skriv en “jag älskar dig”-lapp och lägg den på huvudkudden, kylskåpet eller någon annanstans där hen kommer bli glad över att hitta lappen.

4. Ge din partner sovmorgon och passa på att förbereda hens favoritfrukost under tiden.

5. Kyss varandra när ni ses och när ni säger hej då.

6. Bjud din partner på en regelrätt dejt då ni (även om ni bor tillsammans) sätter er ner i lugn och ro, tänder ljus och äter en romantisk middag tillsammans. Varför inte klä dig i de plaggen som du vet att din partner gillar extra mycket?

7. Under dejtkvällen, ta upp ämnen som ni inte brukar prata om – men som är väldigt fina att dela med sin partner. Till exempel vilka egenskaper ni uppskattar mest hos varandra eller vad det var ni föll för hos varandra.

8. Sätt upp några gemensamma mål tillsammans med din partner.

9. Ge din partner en spontan fotmassage när ni sitter i soffan tillsammans.

10. Fem minuters ryggmassage gör också susen; kombinationen beröring från sin partner plus avslappnad kropp är ett vinnande koncept.

11. Spela ett sällskapsspel tillsammans (och försök att inte bli sur om din partner vinner).

12. Försök att återskapa din partners favoriträtt. Även om resultatet inte blir lika gott som på restaurang så är det (återigen) tanken som räknas.

13. Hjälp din partner med en vardagssyssla som hen i vanliga fall brukar göra – bara för att du kände för att hjälpa till.

14. Lägg ut en bild på din partner på Instagram eller Facebook och skriv en gullig text om varför du gillar hen så mycket. En del kanske kallar det för smörigt “like”-fiske men det ändrar inte det faktum att din partner kommer bli glad över gesten. Och det får såklart störst effekt om du inte brukar lägga upp bilder på din älskling.

15. När din partner måste jobba över, förbered en tallrik med middagsmat som du ställer in i kylen. Lägg lite extra krut på uppläggningen och värm på maten medan din partner sjunker ner vid middagsbordet eller i soffan efter sin långa dag.

16. Tappa upp ett bubbelbad till din partner, sätt på mysig musik och tänd några ljus.

17. Var snabb med att säga förlåt om du har gjort ett misstag eller sagt något dumt.

18. När ni ska kolla på film – låt din partner bestämma vilken (även om det är den sista filmen du skulle ha valt själv).

19. Håll handen när ni är ute och går tillsammans – och stanna upp helt plötsligt för att ge din partner en riktigt djup kyss.

20. Duka upp en picknick på vardagsrumsgolvet med din partners favorit-plockmat. Häll upp ett varsitt glas med något gott att dricka och skåla – trots att det är en helt vanlig tisdag i september.

Foto: Instagram @negin_mirsalehi

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!