Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Artikeln innehåller annonslänkar
Nöje

De roligaste sällskapsspelen 2020 – perfekt till julledigheten!

Utmana familj och vänner på ett spännande och roligt sällskapsspel! Nedan hittar du våra favoriter som toppar många listor. Allt ifrån fartfyllda charader till kluriga frågespel. 

Foto: Unsplash

En av effekterna av den rådande coronapandemin är att många av oss tillbringar mer tid hemma mer våra nära och kära, något som kan göra att vi bland går varandra på nerverna. Men passa istället på att göra något bra av all denna nyvunna tid tillsammans.  Något som vi älskar att göra är spela roliga och spännande sällskapsspel. Det är dock inte helt lätt att hitta de bästa spelen, därför har vi nedan listat våra favoriter som du inte får missa.

Läs också:

Partyspelen du inte får missa – som förhöjer hela festen!

21 vackra och annorlunda pussel.

36 julklappar och födelsedagspresenter som gör succé hos 1-åringar.

De bästa sällskapsspelen du kan spela med din partner.

Julens bästa barnpussel för blandade åldrar!

På spåret KÖP

På spåret

“Spela i lag och utmana varandra precis som på TV! Båda lagen tävlar samtidigt och får ta ställning till bilder, ledtrådar och faktafrågor som de skall lösa så snabbt som möjligt. Vem vinner – Första klass eller Dressinen?”

Pris: 349 kronor.

KÖP

Nästa bild
Helt hysteriskt KÖP

Helt hysteriskt

“En spelare får ett hemligt ord. Nu ska du, samtidigt som du är under TVÅNG, försöka lista ut det hemliga ordet. Till din hjälp finns det frågor på spelplanen som t.ex storlek, ljud, doft etc. TVÅNG kan vara: att tala med finsk brytning, inleda varje mening med ‘visserligen är jag en idiot men…’ Ofta gäller flera TVÅNG samtidigt!”

Pris: 339 kronor.

KÖP

Nästa bild
Vem vet mest? KÖP

Vem vet mest?

“Nu kan du spela det enormt populära TV-frågespelet i ditt eget vardagsrum! Spela genom rond 1 och rond 2 och försök samla mest poäng i finalen. Bjud in dina vänner och ta reda på vem som egentligen vet mest!”

Pris: 399 kronor.

KÖP

Nästa bild
Kortlek - Kärnan KÖP

Kortlek - Kärnan

Poker-kortlek från Cartamundi av fantastisk kvalitet. Poker har blivit ett otroligt populärt spel de senaste åren och perfekt att spela med vänner och familj.

Pris: 30 kronor.

KÖP

Nästa bild
Quest for El Dorado KÖP

Quest for El Dorado

I El Dorado antar spelarna rollen som expeditionsledare i sydamerikas täta djungel i en jakt efter det legendariska landet av guld. Varje spelare sätter samman sitt team av olika personer och utrustar dem i hopp om att få med sig de talanger och verktyg som kommer att behövas. Man kan även hyra in speciella karaktärer som vägvisaren, vetenskapsmannen och aboriginen som alla kan hjälpa dig på olika sätt. Alla har samma mål, att bli först att komma fram till guldet i El Dorado.

Pris: 329 kronor.

Detta spel belönades med Guldtärningen 2020 för Årets Familjespel i Sverige.

KÖP

Nästa bild
Speak Out KÖP

Speak Out

“Speak Out samlar vänner och familj i ett gapskratt när spelarna försöker säga olika fraser medan de har på sig ett munstycke som hindrar dem att stänga munnen.”

Pris: 259 kronor.

KÖP

Nästa bild
Ticket to Ride USA Nordic KÖP

Ticket to Ride USA Nordic

“Ticket to Ride är ett kontinentskorsande tågäventyr. Spelarna samlar olika sorters tågkort som de mutar in tågsträckorna med på den Nordamerikanska kontinenten. Längre sträckor belönas med fler poäng. Extra poäng ges till dem som kan fullfölja sina biljettkort och sammanlänka två städer samt till den spelaren som mutar inte den längsta sammanhängande sträckan. Så kliv ombord och upplev glädjan i ett järnvägsäventyr. Du har en Ticket to Ride.”

Pris: 399 kronor.

KÖP

Nästa bild
Kurragömma i safariparken KÖP

Kurragömma i safariparken

Välkommen på safari! Leta efter och peka på safaridjuren som visas på korten. Om du är före de andra spelarna belönas du med en djurfigur.

Pris: 229 kronor.

Amazon – Pris: 249 kronor.

Årets Barnspel 2020!

KÖP

Nästa bild
Antikrundan KÖP

Antikrundan

“Döljer det sig en antikhandlare inom dig? I spelet kan du vara med och bjuda på spännande auktioner med autentiska föremål och göra goda förtjänster. Men se upp! Du kan gå på en nit och bjuda på oäkta föremål!”

Pris: 399 kronor.

KÖP

Nästa bild
Med vilda gester KÖP

Med vilda gester

“Visa vad du menar med ljud & vilda gester! Världens bästa charadspel!”

Pris: 339 kronor.

KÖP

Nästa bild
Med Andra Ord, pocket KÖP

Med Andra Ord, pocket

“Ett ordförklaringsspel där orden är värda olika mycket. Vågar du ta svåra ord som ger höga poäng eller fegar du, och tar lätta ord som ger låga poäng?”

Pris: 129 kronor.

KÖP

Nästa bild
Terraforming Mars KÖP

Terraforming Mars

Tämjandet av den röda planeten har börjat!

Storföretagen tävlar om att omvandla Mars till en beboelig planet genom att spendera enorma resurser och använda innovativ teknologi för att höja temperaturen, göra atmosfären andningsbar och skapa hav. I takt med att terraformeringen fortskrider kommer fler och fler människor att immigrera från jorden för att bo på den röda planeten.
I Terraforming Mars kontrollerar du ett företag med en särskild profil. Spela ut projektkort, bygg upp produktionen, och placera dina städer och grönområden på kartan i jakten på milstolpar och belöningar! Kommer ditt företag att leda vägen in i mänsklighetens nya era?

Pris: 499 kronor.

Detta spel belönades med Guldtärningen 2020 för Årets Vuxenspel i Sverige.

KÖP

Nästa bild
Sequence KÖP

Sequence

Spelet går ut på att som första spelare lyckas skapa 2 Sekvenser, med fem markörer av samma färg i rad på spelplanen. Spelet har likheter med poker och är en av de populäraste familjespelen.

Pris: 299 kronor.

KÖP

Nästa bild
Konario KÖP

Konario

“En spännande upptäcktsresa som triggar alla fem sinnen på en gång. Med hjälp av syn, lukt, smak, hörsel och känsel samlar du matchande kuber och aktiverar även spelet – det sjätte sinnet. Flest par när kuberna är slut vinner!”

Pris: 549 kronor.

KÖP

Nästa bild
Smart 10 KÖP

Smart 10

Ett spännande Trivia-spel där alla kan svara på samma fråga! Det finns nämligen tio möjliga svar på alla frågor.

Pris: 187 kronor.

Årets vuxenspel 2017!

KÖP

Nästa bild
När då då? Resor i världen KÖP

När då då? Resor i världen

“Turas om att ta kort och bilda en tidslinje med tio olika händelser från tideräkningens början fram till idag. Sätt händelser, personer, platser eller prylar i rätt tidsföljd.”

Pris: 199 kronor.

KÖP

Nästa bild
Med Andra Ord 4 KÖP

Med Andra Ord 4

Pris: 249 kronor.

(Nedsatt 17%)

KÖP

Nästa bild
Före eller efter? KÖP

Före eller efter?

“Fanns boken Ronja Röverdotter när Lego började säljas? Och fanns Magnum när Zlatan gjorde debut i landslaget?

Före eller efter? är ett kul och medryckande spel där det gäller att ha en bra känsla för när saker hände. Men glöm årtalet – här räcker det att svara på om det hände före eller efter händelsen innan.”

Pris: 215 kronor.

KÖP

Nästa bild
Klask KÖP

Klask

En djärv och minst sagt originell utveckling av det gamla hockeyspelet. Här är det en slags fotboll, där spelarna använder sig av två rörliga magneter, som kan hamna i eget mål, fastna bland andra magneter, eller helt enkelt göra mål, alternativt – vilket händer oroväckande ofta – självmål. Givet partyspel som passar alla åldrar. Förutom att det är roligt att spela med familjen och på kalas med goda vänner, har spelet stor potential att konkurrera ut dartspel eller biljardbord på puben.

Pris: 379 kronor.

Årets familjespel 2015!

KÖP

Nästa bild
M.I.G KÖP

M.I.G

“MIG är fullpackat med 1560 aktuella, allmänbildande och utmanande frågor.”

Pris: 299 kronor.

KÖP

Nästa bild
M.I.G. Familj Gul KÖP

M.I.G. Familj Gul

Här finns 1560 nyskrivna frågor om allt mellan himmel och jord. Hälften av frågorna är för vuxna och hälften av frågorna är för barn mellan 6-14 år

Frågorna är aktuella och handlar om äventyr, frilufsliv, historia, resmål, sport, kultur, pop, film, teknik, djur och natur. Inte för lätt och inte för svårt!

Pris: 249 kronor.

(Nedsatt från 299 kr)

KÖP

Nästa bild
Alfapet KÖP

Alfapet

“Det klassiska ordspelet som går ut på att samla flest poäng genom att lyckas lägga ordflätor. Öka svårighetsgraden genom att spela med pilbrickor och svarta brickor.”

Pris: 279 kronor.

KÖP

Nästa bild
Trivial Pursuit KÖP

Trivial Pursuit

I Trivial Pursuit rör sig spelarna runt spelplanen och svarar på frågor i sex olika kategorier: Underhållning (rosa), Natur/Vetenskap (grön), Kultur/Litteratur (brun), Geografi (blå), Historia (gul) samt Sport/Fritid (orange). Om en spelare svarar rätt när hen står på en kategoriruta belönas denne med en tårtbit. Den som först har sex tårtbitar och klarar en finalfråga vinner spelet.

Pris: 349 kronor.

KÖP

Nästa bild
På 5 sekunder KÖP

På 5 sekunder

“Det borde vara hur lätt som helst att säga “tre saker som är gratis”. Men klarar du det under tidspress? Du har max 5 sekunder på dig!”

Pris: 399 kronor.

KÖP

Nästa bild
Familjespel - Spela mera: Charader KÖP

Familjespel - Spela mera: Charader

Underhållande och enkelt spel för hela familjen där till och med de yngsta kan vara med och leka! På spelkortens ena sida står olika meningar att gestalta och på baksidan finns enkla illustrationer som passar för de allra minsta. Det här spelet passar lika bra till middagsbjudningen som till barnkalaset!

Pris: 165 kronor.

KÖP

Nästa bild
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!