Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Artikeln innehåller annonslänkar
Nöje

Kvalitetstid tillsammans! De roligaste sällskapsspelen 2020

Utmana familj och vänner på ett spännande och roligt sällskapsspel! Nedan hittar du våra 14 favoriter som toppar många listor. Allt ifrån fartfyllda charader till kluriga frågespel. 

Foto: Unsplash

En av effekterna av den rådande coronapandemin är att många av oss tillbringar mer tid hemma mer våra nära och kära, något som kan göra att vi bland går varandra på nerverna. Men passa istället på att göra något bra av all denna nyvunna tid tillsammans.  Något som vi älskar att göra är spela roliga och spännande sällskapsspel. Det är dock inte helt lätt att hitta de bästa spelen, därför har vi nedan listat våra 14 favoriter som du inte får missa.

På spåret KÖP

På spåret

“Spela i lag och utmana varandra precis som på TV! Båda lagen tävlar samtidigt och får ta ställning till bilder, ledtrådar och faktafrågor som de skall lösa så snabbt som möjligt. Vem vinner – Första klass eller Dressinen?”

Pris: 399 kr, köp här.

KÖP

Nästa bild
På Spåret KÖP

På Spåret

Sveriges mest populära frågeprogram som behändig och lättspelad QUBE. Utmana familj och vänner, ta plats i Första klass eller Dressinen och låt tåget lämna perrongen. Lista ut resemålet och svara på frågor om destinationen – precis som på TV!

Pris: 119 kr, köp här.

KÖP

Nästa bild
Absolut överens KÖP

Absolut överens

“Ett tempofyllt spel om allt det ni trodde ni var överens om. Du och din lagkamrat ska svara på roliga frågor, utan att visa svaren för varandra.”

Pris: 399 kr, köp här.

KÖP

Nästa bild
Lika par leka bäst KÖP

Lika par leka bäst

“I detta spel skall du hitta din ‘perfect match’ genom olika påståenden. Svarar ni samma sak så får ni flytta fram ett steg. De två som kommer in i mitten först är ‘perfect match’”

Pris: 349 kr, köp här.

KÖP

Nästa bild
Kortlek KÖP

Kortlek

Poker-kortlek från Cartamundi av fantastisk kvalitet. Poker har blivit ett otroligt populärt spel de senaste åren och perfekt att spela med vänner och familj.

Pris: 29 kr, köp här.

KÖP

Nästa bild
Speak Out KÖP

Speak Out

“Speak Out samlar vänner och familj i ett gapskratt när spelarna försöker säga olika fraser medan de har på sig ett munstycke som hindrar dem att stänga munnen.”

Pris: 399 kr, köp här.

KÖP

Nästa bild
Ticket to Ride First Journey KÖP

Ticket to Ride First Journey

“Äntligen är barnutgåvan av det klassiska Ticket to Ride här! Använd din taktiska förmåga när du bygger järnvägar genom Europa. First Journey är den perfekta introduktionen till de omåttligt populära Ticket to Ride-spelen. Klättra ombord och upplev ett fantastiskt äventyr för hela familjen!”

Pris: 379 kr, köp här.

KÖP

Nästa bild
Världens underverk KÖP

Världens underverk

“Lär dig allt om världens underverk. Placera dem i rätt land, rätt världsdel.”

Pris: 229 kr, köp här.

KÖP

Nästa bild
Med vilda gester KÖP

Med vilda gester

“Visa vad du menar med ljud & vilda gester! Världens bästa charadspel!”

Pris: 399 kr, köp här.

KÖP

Nästa bild
Med Andra Ord, pocket KÖP

Med Andra Ord, pocket

“Ett ordförklaringsspel, där orden är värda olika mycket. Vågar du ta svåra ord som ger höga poäng eller fegar du, och tar lätta ord som ger låga poäng?”

Pris: 199 kr, köp här.

KÖP

Nästa bild
Konario KÖP

Konario

“En spännande upptäcktsresa som triggar alla fem sinnen på en gång. Med hjälp av syn, lukt, smak, hörsel och känsel samlar du matchande kuber och aktiverar även spelet – det sjätte sinnet. Flest par när kuberna är slut vinner!”

Pris: 549 kr, köp här.

KÖP

Nästa bild
Smart 10 KÖP

Smart 10

“100 dubbelsidiga kort med totalt 200 nya frågor och 2000 svar. Det är bara att byta ut korten i Smartboxen från själva spelet Smart10 eller Smart10 Jr och fortsätta spela.”

Pris: 195 kr, köp här.

KÖP

Nästa bild
När då då? Resor i världen KÖP

När då då? Resor i världen

“Turas om att ta kort och bilda en tidslinje med tio olika händelser från tideräkningens början fram till idag. Sätt händelser, personer, platser eller prylar i rätt tidsföljd.”

Pris: 199 kr, köp här.

KÖP

Nästa bild
När då då? Original KÖP

När då då? Original

När då då? Original Turas om att ta kort och bilda en tidslinje med olika händelser från tideräkningens början fram till idag. Sätt händelser, personer, platser eller prylar i rätt tidsföljd. Började till exempel Marabou tillverka tuggummit Toy före eller efter det att Ingemar Stenmark vann sin förda världscupseger? Du behöver inte kunna årtalen utan endast kunna placera dem i rätt förhållande till…

Pris: 295 kr, köp här.

KÖP

Nästa bild
M.I.G KÖP

M.I.G

“MIG är fullpackat med 1560 aktuella, allmänbildande och utmanande frågor.”

Pris: 299 kr, köp här.

KÖP

Nästa bild
Alfapet KÖP

Alfapet

“Det klassiska ordspelet som går ut på att samla flest poäng genom att lyckas lägga ordflätor. Öka svårighetsgraden genom att spela med pilbrickor och svarta brickor.”

Pris: 279 kr, köp här.

KÖP

Nästa bild
Trivial Pursuit KÖP

Trivial Pursuit

I Trivial Pursuit rör sig spelarna runt spelplanen och svarar på frågor i sex olika kategorier: Underhållning (rosa), Natur/Vetenskap (grön), Kultur/Litteratur (brun), Geografi (blå), Historia (gul) samt Sport/Fritid (orange). Om en spelare svarar rätt när hen står på en kategoriruta belönas denne med en tårtbit. Den som först har sex tårtbitar och klarar en finalfråga vinner spelet.

Pris: 289 kr, köp här.

KÖP

Nästa bild
På 5 sekunder KÖP

På 5 sekunder

“Det borde vara hur lätt som helst att säga “tre saker som är gratis”. Men klarar du det under tidspress? Du har max 5 sekunder på dig!”

Pris: 399 kr, köp här.

KÖP

Nästa bild
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!