Nöje

Varumärket “Ida Warg Beauty” tar avstånd från Katrin Zytomierskas fest

Efter att ha fått kritik för sitt deltagande på Katrin Zytomierskas födelsedagsfest med “pimps and hoes”-tema har nu Ida Warg gått ut och bett om ursäkt på sociala medier. Inte minst har hon uppmärksammats för att bara en vecka tidigare ha gått på en välgörenhetsgala mot trafficking. Nu tar företaget Ida Warg Beauty avstånd från den omtalade födelsedagsfesten.

Foto: Instagram @idawargbeauty

Under helgen firade Katrin Zytomierska sin 45-års dag med temat “pimps and hoes”, något som väckt starka reaktioner. Bland gästerna syntes många kändisar, bland annat Ida Warg, Puma Swede och Daniel Paris och många av kvällens gäster uppdaterade flitigt på sociala medier under firandet. Det faktum att även Katrin Zytomierska och Bingo Rimérs gemensamma barn var utklädda och deltog under festens början har väckt starka reaktioner.

I ett videoklipp, som nu är borttaget, på Instagram filmar Bingo Rimérs flickvän Julia Franzén sig själv och barnen i bilen på väg till festen. I videoklippet säger både hon och barnen, som är 9 och 12 år gamla att de är utklädda till “horor.” På en uppladdad bild av bland annat Katrin Zytomierska och barnen har flera välkända namn kommit med hejarop.

Läs även: Katrin Zytomierskas “pimps and hoes”-fest väcker starka reaktioner.

IDA WARG Beauty tar avstånd

Bland annat har Ida Warg fått hård kritik för sitt deltagande på festen, inte minst som kontrast till att hon bara några dagar tidigare deltog på en välgörenhetsgala mot trafficking. Även företaget Ida Warg Beauty har fått möta en del kritik de senaste dagarna – något företaget nu väljer att bemöta. Som svar till kommentarer om att Ida Warg bör avgå som VD för företaget svarar Ida Warg Beauty, “Ida Warg är varken VD eller anställd på IDA WARG Beauty. Hon är delägare av bolaget. Vi på IDA WARG Beauty tar avstånd och stödjer inte helgens agerande! Det här är något vi ser mycket allvarligt på.”

Till Breakit har bolagets vd, Cecilia Bergman, utvecklat kommentaren. “Vi tar absolut inte avstånd från personen Ida Warg utan vi som bolag tar avstånd från festen med just det här temat. Det är inte bara Ida i det här bolaget, och utifrån Ida Warg Beauty är det produkterna vi lyfter, inte personen.” Företaget berättar även att Ida Wargs roll i bolaget är som delägare och att hon är bosatt i Marbella där hon bor, skapar content och promotar varumärket.

Ida Warg bemöter kritiken

Ida Warg har tidigare valt att svara på kritiken om sitt deltagande på festen. I ett inlägg på sociala medier har hon förtydligat att hon inte på något sätt önskar att stödja eller normalisera trafficking. Hon skriver också, “Ingen på festen (inte ens Katrin) visste att barnen skulle komma. De hoppar in som en överraskning för att göra sin mamma glad och hoppar runt till Sean Banans låt som de skrivit en egen text till och skjuter en raket med glitter, kramar sin mamma och åker hem. Det blev fel. När barnen kom med i samband med temat. Jag förstår det. Hade det bara varit en vanlig fest med vuxna hade inte folk reagerat lika starkt.”

Foto: Instagram @idawargbeauty

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!