Nöje

Vi är sämst i Europa på att dejta – här är de 5 bästa tipsen på hur vi kan bli bättre

Även om Tinder, Happn och andra appar tagit över många personers dejtingliv – har det visat sig att svenskar är sämst i Europa på att gå på dejter. Men du kan vara lugn, vi har samlat 5 sätt på hur de som vill våga sig ut i dejtingdjungeln kan bli bättre!

Foto: Instagram @brasseriemakalos/@johanneshuebl

Inte nog med att svenskar är sämst i Europa på att gå på dejter, är vi också ett av världens singeltätaste länder enligt en ny undersökning från dejtingsajten Match.com. De länder som inkluderades i undersökningen var Sverige, England, Frankrike, Tyskland, Nederländerna, Italien och Spanien. Spanjorerna är de som varit på flest dejter – där nio av tio varit på en dejt. Detta kan jämföras med Sverige, där en tredjedel aldrig ens gått på en dejt.

Nu vill du säkert veta hur du kan göra för att bli bättre på att våga dig ut på dejter och nedan följer de bästa tipsen.

1. Ta första steget och börja dejta

Det första tipset är såklart att börja dejta mer! Om du har tröttnat på singellivet och vill träffa någon, finns det inget bättre sätt än att slänga dig ut i dejtingdjungeln. Ha inte för höga förväntningar, alla dejter behöver inte vara lyckade. Det är ju det som är meningen med dejting – att träffa olika personer och gå på olika dejter för att försöka hitta “den rätte”.

2. Det är inte bara du som är nervös

Du kanske blir supernervös inför dejter och väljer att avboka de i sista sekund – men det är inte på det sättet du kommer att hitta din livspartner. Personen du ska på dejt med är säkert minst lika nervös, dock har ni har ju pratat med varandra av en anledning (det finns ju ett ömsesidigt intresse!). Gå på dejten, försök slappna av och ha kul – känner du att det var den värsta dejten du någonsin varit på så behöver du inte träffa personen igen! Komplicera inte det hela och bygg upp inte upp för höga förväntningar.

3. Sätt på dig en outfit som du känner dig bekväm i

Ofta går många onödiga tankar åt att man inte känner sig bekväm i sitt klädval. Ta därför på dig något du tycker är snyggt men som du även känner dig bekväm i. Det finns inget som dödar humöret mer än att känna sig obekväm. När du känner dig både snygg och bekväm kommer du att ha en mer avslappnad inställning till dejten.

4. Förbered dig

Om du är rädd för att det ska uppstå pinsamma tystnader kan det kännas bättre om du är någorlunda förberedd. Vad är du nyfiken på, vad vill du få reda på? Tänk ut ett par frågor som du kan ställa. Sen behöver du såklart inte gå överstyr och spendera en halvtimme framför spegeln och öva in frågorna – då kommer det bara kännas krystat när det väl är dags. Uppstår det oändliga tystnader under hela dejten och ingen av er verkar ha ett intresse för att klicka så kanske det är lika bra att inte krysta fram något.

5. Testa olika typer av dejter

En dejt behöver inte alltid innebära middag och drinkar på en restaurang. Föreslå en promenad eller ses över en kaffe efter jobbet om du tycker att det känns mer avslappnat. Kanske hittar ni på en roligare aktivitet, vad sägs om bowling? Gör något du känner att du har lust att göra och inte något du fasar inför. Testa dig fram för att se vad som passar dig bäst!

Är det dags för den första dejten och du vill ha tips på aktiviteter ni inte bör göra, kan du läsa mer om det här.

Källa: Må bra

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!