Nöje

Matkedjan Wolt följer efter Lidl – sänker priserna

Tidigare i veckan meddelade Lidl att de kommer att frysa och sänka priset på flera varor under de närmsta två månaderna. Nu följer matkedjan Wolt Markets deras exempel, skriver de i ett pressmeddelande.

Foto: Wolt

Det var under onsdagen denna vecka som Lidl meddelade att de från och med måndagen den 27 mars kommer ha frysta och sänkta priser på över hundra varor – däribland kaffe, mjölk och köttartiklar – under minst två månaders tid.

Enligt kedjan kommer de nya priserna i genomsnitt vara 11 procent lägre än tidigare, och vissa varor kommer att bli hela 32 procent billigare.

Vill gynna barnfamiljer

De skenande matpriserna i har blivit ett omdiskuterat ämne under senare månader, inte minst då Sveriges matpriser har ökat mest i norden. Nu har ännu en matkedja valt att sänka priserna på flera varor, detta enligt ett pressmeddelande från Wolt.

Handelsplattformen Wolts egna kedja av fysiska e-handelsbutiker, Wolt Markets, kommer även de att ha sänkta priser på många varor från och med måndagen den 27 mars.

Enligt kedjan – som finns i Örebro och Stockholm – finns det en grupp som man särskilt vill gynna med de nya prissänkningarna: barnfamiljer.

“Från Wolt Markets sida vill vi vara med att bidra och ta vårt ansvar för göra våra städer till en bättre plats att leva i och därför genomför vi nu denna kraftfulla prissänkning som vi speciellt riktar mot småbarnsfamiljerna då de generellt sett har höga kostnader för livsmedel och andra matvaruprodukter”, säger Joachim Schwartzbach, vd för Wolt Markets i Sverige. 

De sänkta priserna gäller i två månader och omfattar exempelvis hela sortimentet av blöjor, där priserna sänks med 30 procent. Dessutom sänks priset på varor som ägg, toalettpapper, diskmedel och makaroner med 20 procent.

Exempel på varor som prissänks

Ägg 6-pack M/L Frigående – Stjärnägg
Turkisk yoghurt naturell 10% 500g – Salakis
Toalettpapper Maximeter Serla 4p
Barista havredryck 1l – Garant
Lättmargarin Omega 3 400g – Becel
Kungsörnen Gammaldags Idealmakaroner 750g
Mutti Finkrossade Tomater 400g
Granola Natural Axa 500g
Zeta Olivolja Extra Virgin Classico 500ml
Colgate Tandkräm Total Whitening 75ml
Grumme Diskmedel Natur 500ml
Gunry Tvål Lemon Verbena 500ml

Foto: Wolt

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!