Artikeln innehåller annonslänkar
Nöje

Här är yrkena som är vanligast bland psykopater!

En psykopat gillar makt, är duktig på att hantera stress och väljer ofta en viss typ av jobb. Här är 10 yrken som psykopater ofta dras till – kan du gissa vilka?

Foto: Getty

Kevin Dutton, psykolog och författare listar i sin bok “The Wisdom of Psychopaths”, jobben som är vanliga bland psykopater. Yrkena som väljs bort bland psykopater handlar ofta om jobb där man tar hand om andra. Arbetar du som sjuksköterska, psykolog, läkare eller lärare har du troligtvis inte de specifika karaktärsdragen. En gemensam nämnare är nämligen att psykopater drar sig till yrken som involverar makt – här kan du kolla in 10 yrken som psykopater ofta arbetar inom!

1. VD
Psykopater mår bra av stress och att se bättre ut i andras ögon. De vill slå sina rivaler och kan använda tekniken för att klättra sig uppåt i karriären.

2. Advokat
Arbetet är krävande, man ska vara stresstålig och duktig på att uttrycka sig. Yrket kräver också att man ska kunna koppla bort känslor och inte tänka på sitt samvete.

3. Programledare
Psykopatens karaktärsdrag som charm och narcissism kan vara fördelar i yrket som programledare, vilket också gör det enklare att ta sig fram i karriären.

4. Säljare
Säljare älskar tävlingar och har den rätta inställningen för att lyckas övertala någon på ett snyggt och charmigt sätt.

5. Kirurg
Kirurger måste fatta snabba beslut som ibland kan gå mot den moraliska koden. De måste också behålla lugnet i en krissituation, vilket psykopater är bra på.

6. Journalist
Som journalist kan det vara en fördel att man är konkurrenskraftig, beslutsam och vill bli bäst. Det är också ett plus att ha en viss charm för att människor ska våga öppna upp sig.

7. Polis
Psykopater gillar stressiga miljöer och därför kan poliser som jobbar i farliga miljöer vara mer benägna att vara psykopater.

8. Präst
En av anledningarna till att en psykopat väljer yrket är för att det är enklare att manipulera i religionens namn. Religionen kan också göra personers handlingar lagliga.

9. Kock
De som jobbar som kock är stresståliga, gillar mycket rörelse och en stökig miljö – något som även är en psykopats karaktärsdrag.

10. Statstjänstemän
Statstjänstemän har svårt att känna medkänsla för andra och besitter makt, har kontroll och ordning.

Läs också: Har du en psykopat eller sociopat i din närhet? Så här ser du skillnaderna!

Källa: Indy100

KÖP

Foto: Getty Images

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!