Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

10 hacks du måste känna till om du har lockigt hår

10 hacks du måste känna till om du har lockigt hår
5 Se Bildspelet
https://metromode.se/files/2016/12/bumble-and-bumble-bb-curl-care-custom-conditioner-6-7-oz.jpg

Leave-in-balsam

Bumble and Bumble Bb. Curl Care Conditioner, återfuktar ditt hår och ger definition åt lockarna. Det kostar 419 kronor och finns att köpa här>

https://metromode.se/files/2016/12/url.jpg

Defining cream

Kevin Murphy Killer Curls, vårdar dina lockar, ger håret glans och reducerar frissighet. Den kostar 299 kronor och här kan du köpa den>

 

https://metromode.se/files/2016/12/less-is-more-tangerine-curl-balm-150ml-1604-112-0150_1.jpg

Värmskydd

Ett leave-in-värmeskydd som ger lockarna intensitet från Less is more. Det  kostar 79 kronor och finns att köpa här>

 

https://metromode.se/files/2016/12/10614284-1423665551-77723.jpg

Defining Cream

Moroccanoil Curl Defining Cream, definierar dina lockar och fungerar även som värmeskydd. Den kostar 289 kronor och finns att köpa här>

https://metromode.se/files/2016/12/amika-curl-defining-cream-1035-307-0250_1.jpg

Defining Cream

Amika Curl Defining Cream, den återfuktar, separerar lockarna och ger dem stuns. Den kostar 229 kronor och finns att köpa här>

Den som har lockigt hår vet att vinter och kyla betyder frissigt, statiskt och trassligt hår. Vi ger dig de bästa tipsen som får dina lockar att hålla sig i styr och se bättre ut än någonsin. I bildspelet hittar du de bästa produkterna för lockigt hår.

1. Du trodde kanske inte att det fanns ett rätt eller ett fel sätt att ha på balsam, men det gör det. I alla fall om du har lockigt hår. Massera in balsam från öronen ner till topparna. Sen kammar du igenom håret med fingrarna. Resultatet blir att håret är återfuktat och lockarna är inte trassliga.

 

2. Lockigt hår har en tendens att bli jättetorrt, speciellt vid topparna. Det bästa sättet för att återfukta topparna är att spreja dem med varmt vatten och sen massera in kokosolja eller olivolja.

 

3. Skölj inte helt håret när du haft i balsam. Har du torrt och lockigt hår kan det vara bra att lämna kvar lite balsam i håret. Det behöver all fukt den kan få.

 

4. Använd en t-shirt istället för en vanlig handduk när du ska torka håret. En frottéhandduk skadar håret och gör ditt lockiga hår frissigt, eftersom de suger upp all vätska och fukt ur håret. En gammal t-shirt är mycket bättre för dig med lockigt hår.

 

5. Har du jättemånga små lockar kan du testa att sätta upp ditt hår till en ”ananas”. Det betyder att du samlar upp allt hår och fäster det med en lös hårsnodd mitt uppe på huvudet, så nära hårbotten du kan. Det kommer göra så att håret behåller sin volym och inte blir lika frissigt som det kan bli.

 

6. Massera in kokosolja i topparna innan du schamponerar håret. Det gör att topparna skyddas från schampot och blir dessutom återfuktade.

 

lockigt-har-

 

7. Blanda ditt leave-in-balsam med lite gelé för att få en fuktgivande kräm som formar dina lockar. Krama in blandningen i fuktigt hår och stajla som vanligt.

 

8. Gör en blandning med lika delar vatten och leave-in-balsam i en sprejflaska. Spreja på blandningen på dina toppar och krama till lockarna. Perfekt när du vill återuppliva dina lockar.

 

9. Ha på balsam i håret innan du sätter upp håret i din ”träningsfrisyr”. Värmen som kommer när du tränar kommer göra att håret blir mjukt och lockarna extra återfuktade.

 

10. Sätt upp håret i en bun eller i två snurrade sektioner innan du går och lägger dig. Det kommer göra att dina lockar håller lite bättre när du sover.

 

Foto: REX

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!