Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

10 hacks du måste känna till om du har lockigt hår

Den som har lockigt hår vet att kallare väder lätt kan innebära frissigt, statiskt och trassligt hår. Vi ger dig de bästa tipsen som får dina lockar att hålla sig i styr och se bättre ut än någonsin!

Foto: Unsplash, @cachostumbler3

1. Använd balsam på rätt sätt

Du trodde kanske inte att det fanns ett rätt eller ett fel sätt att ha på balsam, men det gör det. I alla fall om du har lockigt hår. Massera in balsam från öronen ner till topparna. Sen kammar du igenom håret med fingrarna. Resultatet blir att håret är återfuktat och lockarna är inte trassliga.

 

2. Återfukta topparna

Lockigt hår har en tendens att bli jättetorrt, speciellt vid topparna. Det bästa sättet för att återfukta topparna är att spreja dem med varmt vatten och sen massera in kokosolja eller olivolja.

 

3. Låt en del produkter vara kvar

Skölj inte helt ur håret när du haft i balsam. Har du torrt och lockigt hår kan det vara bra att lämna kvar lite balsam i håret. Det behöver all fukt det kan få.

 

4. Byt ut frottéhandduken

Använd en bomulls-t-shirt istället för en vanlig handduk när du ska torka håret. En frottéhandduk skadar håret och gör ditt lockiga hår frissigt, eftersom den suger upp all vätska och fukt ur håret. En gammal t-shirt är mycket bättre för dig med lockigt hår.

 

5. Testa “the pineapple method”

Har du jättemånga små lockar kan du testa att sätta upp ditt hår till en ”ananas”. Det betyder att du samlar upp allt hår och fäster det löst med exempelvis en scrunchie eller sjal mitt uppe på huvudet, så nära hårbotten du kan. Det kommer göra så att håret behåller sin volym och inte blir lika frissigt som det annars kan bli. Se mer hur du gör här!

 

6. Återfukta redan innan duschen

Massera in kokosolja i topparna innan du schamponerar håret. Det gör att topparna skyddas från schampot och blir dessutom återfuktade.

 

7. Kombinera olika produkter, som balsam och hårgelé …

Blanda ditt leave-in-balsam med lite gelé för att få en fuktgivande kräm som formar dina lockar. Krama in blandningen i fuktigt hår och stajla som vanligt.

 

8. … eller vatten och leave-in-balsam

Gör en blandning med lika delar vatten och leave-in-balsam i en sprejflaska. Spreja på blandningen på dina toppar och krama till lockarna. Perfekt när du vill återuppliva dina lockar.

 

9. Maxad mjukhet med balsam och värme

Ha på balsam i håret innan du sätter upp håret i din ”träningsfrisyr”. Värmen som kommer när du tränar kommer göra att håret blir mjukt och lockarna extra återfuktade.

 

10. Sov med håret löst uppsatt

Sätt upp håret i en bun eller i två snurrade sektioner innan du går och lägger dig. Det kommer göra att dina lockar håller lite bättre när du sover.

Schampo för lockigt hår KÖP

Schampo för lockigt hår

Välj ett schampo som är framtaget för lockigt hår för att framhäva och vårda lockarna.

Curl Enhancing Shampoo, Moroccanoil. Pris: 299 kronor.

KÖP

Nästa bild
Leave-in-lockcreme KÖP

Leave-in-lockcreme

En vårdande leave-in-produkt återfuktar ditt hår och ger definition åt lockarna.

The Curl Cream, Budgie. Pris: 199 kronor.

KÖP

Nästa bild
Leave-in-creme KÖP

Leave-in-creme

Kevin Murphy Killer Curls vårdar dina lockar, ger håret glans och reducerar frissighet.

Pris: 263 kronor (nedsatt från 329 kronor).

KÖP

Nästa bild
Hårinpackning - Moroccanoil KÖP

Hårinpackning - Moroccanoil

Använd en vårdande hårinpackning ett par gånger i veckan för att återfukta håret och göra det mjukare. Moroccanoil Intense Hydrating Mask innehåller arganolja och förbättrar hårets textur och motståndskraft mot exempelvis värmestyling.

Pris: 329 kronor.

KÖP

Nästa bild
Defining Cream KÖP

Defining Cream

Välj en hårolja som du kan applicera i såväl torrt som vått hår, innan eller efter duschen, och när du behöver en snabb behandling mot friss.

3 Miracle Oil Reconstructor från Aussie innehåller en rad olika oljor utan att göra håret fett.

Pris: 99 kronor.

KÖP

Nästa bild
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!