Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

10 ikoniska och tidlösa skönhetsprodukter

Det finns mängder av olika märken och produkter där ute. Men det finns några skönhetsprodukter som alla borde prova åtminstone en gång. Vi har listat tio stycken som har fått så gott som kultstatus.

Foto: Instagram @maralafontan

Har du koll på de kanske mest tidlösa skönhetsprodukterna? Det finns en anledning till att de aldrig går ur tiden, de är helt enkelt helt magiska. Nedan listar vi 10 stycken, vilken vill du lägga till i din skönhetsrutin?

Great Lash Mascara - Maybelline KÖP

Great Lash Mascara - Maybelline

USA:s mest sålda mascara, som är lika älskad som hatad. Den rosa och gröna förpackningen och dess låga pris har blivit dess kännetecken världen över. År 1971 lanserades mascaran och den ska enligt vissa make up-artister vara perfekt då man vill komma åt de små fransarna.

Pris: 101 kronor.

(Rek pris: 119 kr)

Finns även hos Eleven!

Finns även hos Meds!

KÖP

Nästa bild
Orgasm Rouge - Nars KÖP

Orgasm Rouge - Nars

År 1999 presenterade Nars rouge-highlightern som passar alla. När Cameron Diaz sedan sa att det enda rouge hon använder är just Nars Orgasm, sålde det slut i alla butiker med en gång och den har sedan dess fått kultstatus.

Pris: 410 kronor.

Finns även hos Lyko!

KÖP

Nästa bild
Dramatically Different Moisturizing Lotion - Clinique KÖP

Dramatically Different Moisturizing Lotion - Clinique

Clinique lanserade Dramatically Different Moisturizing Lotion (DDML) år 1968 och den har sedan dess varit en favorit när det gäller fuktighetskräm hos kvinnor världen över. Allergitestad och parfymfri som den är passar den de allra flesta. Faktum är att det säljs en DDML var femte sekund världen över. År 2013 gjorde Clinique dessutom om formulan för att passa det förändrade klimatet som vi lever i.

Pris: 391 kronor.

(Rek pris: 559 kr)

Finns även hos Cocopanda!

KÖP

Nästa bild
Touche Éclat - Yves Saint Laurent KÖP

Touche Éclat - Yves Saint Laurent

En concealer som finns i så gott som alla make-up-artisters necessärer är YSL:s Touche Éclat. Den ska trolla bort mörka ringar under ögonen tack vare dess ljusreflekterande förmåga. Concealern presenterades 1992 och säljs sedan dess som smör i solsken. Var tionde sekund införskaffar någon en Touche Éclat.

Pris: 440 kronor.

Finns även hos Åhléns!

KÖP

Nästa bild
No.5 Eau de Parfum - Chanel KÖP

No.5 Eau de Parfum - Chanel

En av världens mest berömda parfymer är Chanels NO.5. Den lanserades 1921 som den första parfymen från modehuset och fick ett rejält uppsving 1951 då Marilyn Monroe i en intervju svarade på frågan om vad hon hade på sig när hon sov. Hennes svar var “två droppar av Chanel NO: 5.”

KÖP

Nästa bild
Elnett Satin Spray - L'oréal KÖP

Elnett Satin Spray - L'oréal

Som det första hårsprayet som lätt kunde borstas ut var Lóréals Elnett revolutionerande. 1960 presenterades den för första gången och har sedan dess varit en självklarhet i alla hem. Elnett Satin Spray är en klassisker som används av såväl proffs som pensionärer.

Pris: 69 kronor.

Finns även hos Nordicfeel!

KÖP

Nästa bild
Eight Hour Cream - Elizabeth Arden KÖP

Eight Hour Cream - Elizabeth Arden

Ska vara en av de allra bästa botemedlen mot spruckna läppar, torra händer och fnasiga näsor. Krämen var till en början till för hästhovar när den lanserades 1934, men dess egenskaper uppskattades snart av skönhetsintresserade.

Pris: 268 kronor.

Finns även hos Cocopanda!

KÖP

Nästa bild
Skin Food - Weleda KÖP

Skin Food - Weleda

Enligt vissa är detta världens bästa mjukgörande créme. Med helt naturliga ingredienser och dess vårdande egenskaper har den länge varit en del av många kändisars skönhetsritual.

Pris: 99 kronor.

(Rek pris: 129 kr)

Finns även hos Meds!

KÖP

Nästa bild
Rouge Allure Velvet - Chanel KÖP

Rouge Allure Velvet - Chanel

Enda sedan Chanel släppte sin första make-up-kollektion 1924 har deras läppstift varit klassiker. Det röda läppstiftet är dessutom väl förknippat med Gabrielle Chanel, som alltid bar läppstift så fort hon lämnade hemmet.

KÖP

Nästa bild
Smith Rosebud Salve - Rosebud Perfume Company KÖP

Smith Rosebud Salve - Rosebud Perfume Company

Rosebud Perfume Company grundades som ett apotek år 1895 av George F. Smith. När han sedan fick förfrågningar på en universalsalva som kunde råda bot på flera hudproblem skapade han Rosebud Salve. I dag är det en måste-ha-produkt hos många och den hjälper mot allt från torra läppar, spruckan nagelband och frizzigt hår.

Pris: 119 kronor.

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!