Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

10 ikoniska och tidlösa skönhetsprodukter

Det finns mängder av olika märken och produkter där ute. Men det finns några skönhetsprodukter som alla borde prova åtminstone en gång. Vi har listat tio stycken som har fått så gott som kultstatus.

Foto: @brittanyxavier/ @maralafontan

Har du koll på de kanske mest tidlösa skönhetsprodukterna? Det finns en anledning till att de aldrig går ur tiden, de är helt enkelt helt magiska. Nedan listar vi 10 stycken, vilken vill du lägga till i din skönhetsrutin?

Maybelline KÖP

Maybelline

Maybelline – Great Lash Mascara 63 kr (Nedsatt 20%)

USA:s mest sålda mascara, som är lika älskad som hatad. Den rosa och gröna förpackningen och dess låga pris har blivit dess kännetecken världen över. År 1971 lanserades mascaran och den ska enligt vissa make up-artister vara perfekt då man vill komma åt de små fransarna.

Köp här

KÖP

Nästa bild
Nars KÖP

Nars

Nars Orgasm Rouge 380 kr

År 1999 presenterade Nars rouge-highlightern som passar alla. När Cameron Diaz sedan sa att det enda rouge hon använder är just Nars Orgasm, sålde det slut i alla butiker med en gång och det har sedan dess fått kultstatus.

Köp här

KÖP

Nästa bild
Clinique KÖP

Clinique

Clinique – Dramatically Different Moisturizing Lotion 245 kr

Clinique lanserade Dramatically Different Moisturizing Lotion (DDML) år 1968 och den har sedan dess varit en favorit när det gäller fuktighetskräm hos kvinnor världen över. Allergitestad och parfymfri som den är passar den de allra flesta. Faktum är att det säljs en DDML var femte sekund världen över. År 2013 gjorde Clinique dessutom om formulan för att passa det förändrade klimatet som vi lever i.

Köp här

KÖP

Nästa bild
Yves Saint Laurent KÖP

Yves Saint Laurent

Yves Saint Laurent – Touche Éclat 385 kr

En concealer som finns i så gott som alla make-up-artisters necessärer är YSL:s Touche Éclat. Den ska trolla bort mörka ringar under ögonen tack vare dess ljusreflekterande förmåga. Concealern presenterades 1992 och säljs sedan dess som smör i solsken. Var tionde sekund införskaffar någon en Touche Éclat.

Köp här

KÖP

Nästa bild
Chanel KÖP

Chanel

Chanel – No.5 Eau de Parfum 1 249 kr, 35 ml

En av världens mest berömda parfymer är Chanels NO.5. Den lanserades 1921 som den första parfymen från modehuset och fick ett rejält uppsving 1951 då Marilyn Monroe i en intervju svarade på frågan om vad hon hade på sig när hon sov. Hennes svar var “två droppar av Chanel NO: 5.”

Köp här

KÖP

Nästa bild
L'oréal KÖP

L'oréal

L’oréal – Elnett Satin Spray 69 kr

Som det första hårsprayet som lätt kunde borstas ut var Lóréals Elnett revolutionerande. 1960 presenterades den för första gången och har sedan dess varit en självklarhet i alla hem. Elnett Satin Spray är en klassisker som används av såväl proffs som pensionärer.

Köp här

KÖP

Nästa bild
Elizabeth Arden KÖP

Elizabeth Arden

Elizabeth Arden – Eight Hour Cream 425 kr

Ska vara en av de allra bästa botemedlen mot spruckna läppar, torra händer och fnasiga näsor. Krämen var till en början till för hästhovar när den lanserades 1934, men dess egenskaper uppskattades snart av skönhetsintresserade.

Köp här

KÖP

Nästa bild
Weleda KÖP

Weleda

Weleda Skin Food 129 kr

Enligt vissa är detta världens bästa mjukgörande créme. Med helt naturliga ingredienser och dess vårdande egenskaper har den länge varit en del av många kändisars skönhetsritual.

Köp här

KÖP

Nästa bild
Chanel KÖP

Chanel

Chanel – Rouge Allure Velvet

Enda sedan Chanel släppte sin första make-up-kollektion 1924 har deras läppstift varit klassiker. Det röda läppstiftet är dessutom väl förknippat med Gabrielle Chanel, som alltid bar läppstift så fort hon lämnade hemmet.

Köp här

KÖP

Nästa bild
Rosebud Perfume Company KÖP

Rosebud Perfume Company

Smith Rosebud Salve

Rosebud Perfume Company grundades som ett apotek år 1895 av George F. Smith. När han sedan fick förfrågningar på en universalsalva som kunde råda bot på flera hudproblem skapade han Rosebud Salve. I dag är det en måste-ha-produkt hos många och den hjälper mot allt från torra läppar, spruckan nagelband och frizzigt hår.

Köp här

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!