Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Skönhet

10 ikoniska skönhetsprodukter

Ikoniska skönhetsprodukter

 

Det finns några skönhetsprodukter som alla borde prova åtminstone en gång. Vi har listat tio stycken som har fått så gott som kultstatus.

Maybelline

1. MaybellineGreat Lash Mascara
USA:s mest sålda mascara, som är lika älskad som hatad. Den rosa och gröna förpackningen och dess låga pris har blivit dess kännetecken världen över. År 1971 lanserades mascaran och den ska enligt vissa make up-artister vara perfekt då man vill komma åt de små fransarna.

Nars

2. Nars Orgasm Rouge
År 1999 presenterade Nars rouge-highlightern som passar alla. När Cameron Diaz sedan sa att det enda rouge hon använder är just Nars Orgasm, sålde det slut i alla butiker med en gång och det har sedan dess fått kultstatus.

Clinique

3. CliniqueDramatically Different Moisturizing Lotion
Clinique lanserade Dramatically Different Moisturizing Lotion (DDML) år 1968 och den har sedan dess varit en favorit när det gäller fuktighetskräm hos kvinnor världen över. Allergitestad och parfymfri som den är passar den de allra flesta. Faktum är att det säljs en DDML var femte sekund världen över. År 2013 gjorde Clinique dessutom om formulan för att passa det förändrade klimatet som vi lever i.

Rosebud

4. Rosebud Perfume Company Smith Rosebud Salve
Rosebud Perfume Company grundades som ett apotek år 1895 av George F. Smith. När han sedan fick förfrågningar på en universalsalva som kunde råda bot på flera hudproblem skapade han Rosebud Salve. I dag är det en måste-ha-produkt hos många och den hjälper mot allt från torra läppar, spruckan nagelband och frizzigt hår.

Ysl

5. Yves Saint LaurentTouche Éclat
En concealer som finns i så gott som alla make-up-artisters necessärer är YSL:s Touche Éclat. Den ska trolla bort mörka ringar under ögonen tack vare dess ljusreflekterande förmåga. Concealern presenterades 1992 och säljs sedan dess som smör i solsken. Var tionde sekund införskaffar någon en Touche Éclat.

Chanel No.5

6. Chanel NO.5 Eau de Parfum
En av världens mest berömda parfymer är Chanels NO.5. Den lanserades 1921 som den första parfymen från modehuset och fick ett rejält uppsving 1951 då Marilyn Monroe i en intervju svarade på frågan om vad hon hade på sig när hon sov. Hennes svar var “två droppar av Chanel NO: 5.”

Loreal Elnett

7. L’oréal Elnett Satin Spray
Som det första hårsprayet som lätt kunde borstas ut var Lóréals Elnett revolutionerande. 1960 presenterades den för första gången och har sedan dess varit en självklarhet i alla hem. Elnett Satin Spray är en klassisker som används av såväl proffs som pensionärer.

Elizabeth Arden

8. Elizabeth ArdenEight Hour Cream
Ska vara en av de allra bästa botemedlen mot spruckna läppar, torra händer och fnasiga näsor. Krämen var till en början till för hästhovar när den lanserades 1934, men dess egenskaper uppskattades snart av skönhetsintresserade.

Weleda Skin Food

9. WeledaSkin Food
Enligt vissa är detta världens bästa mjukgörande créme. Med helt naturliga ingredienser och dess vårdande egenskaper har den länge varit en del av många kändisars skönhetsritual.

chanel

10. Chanel Rouge Allure Velvet
Enda sedan Chanel släppte sin första make-up-kollektion 1924 har deras läppstift varit klassiker. Det röda läppstiftet är dessutom väl förknippat med Gabrielle Chanel, som alltid bar läppstift så fort hon lämnade hemmet.

Av. Jenny Lacis

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!