Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

10 misstag vi gör när vi rakar benen

Det är inte helt lätt att få till en rakning utan att det skapas knottror eller att vi skär oss. Nu är det dags att vända på det och nedan har vi samlat 10 misstag vi alla gör när vi rakar benen.

Foto: Instagram @vikyandthekid

1. Byter rakyvel alldeles för sällan

Att komma sig för att byta rakhyvel är lika svårt som att boka en tvättid innan alla trosor är slut. Man glömmer det varendaste gång. Sen står man där i duschen och försöker få av de där förbaskade hårstråna. När bladen är slöa blir det svårare att göra en nära rakning, den gamla rakhyveln innehåller dessutom en massa bakterier. Så fort det känns som att du måste kämpa för att raka benen då är det dags att byta.

2. Rakar benen på morgonen

Rakar du benen på kvällen så håller de sig lenare längre. Under natten svullnar nämligen benen upp, hårsäckarna drar sig tillbaka och du får lenare ben.

3. Rakar benen det första vi gör när vi kliver in i duschen

Man hoppat in i duschen och bestämt sig för att raka benen är det lätt att man vill bli av med det så snabbt som möjligt och börjar raka dem direkt. Aja baja! Det ska vi inte göra. Vi ska vänta ett tag och låta varmvattnet mjuka upp hårstråna. Då blir det en lättare och mer behaglig rakning.

4. Tar i för hårt när vi byter rakhyvel

Vi har väl alla varit med om det ögonblicket när vi precis bytt rakhyvel och helt plötsligt glömt hur vass den är? Resultatet blir ett blodbad i duschen och ett galet köttsår på benet. Ha som regel att rakhyveln ska glida över benet och rakningen ska ske helt utan våld.

5. Torrakar

Detta är verkligen aja baja och vi har nog alla gjort det minst en gång. Då vet vi också hur hemskt det är efteråt. Huden behöver fukt! Utan fukt blir huden röd och irriterad. Ta som vana att alltid raka benen i duschen och att smörja i dem efteråt och du får ett par glada och återfuktade ben.

6. Rakar med tvål

Vanlig duschtvål torkar ut huden och att raka benen är en väldig påfrestning för huden. Vill du inte lägga ner pengar på en rakkräm så använd balsam istället, då glider rakhyveln lättare och huden blir återfuktad.

7. Lånar ut rakhyveln
Det enda som är värre än att använda en rakhyvel full av bakterier är att använda en rakhyvel full av någon annans hår och hudrester. Det spelar ingen roll vem det är, du använder helt enkelt bara din egen!

8. Skrubbar inte benen innan

Gör du en ordentlig peeling innan du rakar benen så slipper du få med döda hudceller när du rakar dig. Det blir en bättre rakning om det bara är hårstrån som fastnar i rakhyveln.

9. Tvättar inte rakhyveln mellan dragen

Tänk på att varje gång du drar rakhyveln över benet så fastnar det förutom hår också rakkräm och döda hudceller. För varje drag så blir hyveln fullare och fullare och ger en sämre rakning. Så gör dina ben en tjänst och skölj av rakhyveln mellan dragen. Du får lenare och gladare ben!

10. Skyndar på rakningen

Ibland, precis innan man ska ut så upptäcker man att benen är otroligt lurviga. Det bästa du kan göra då är att helt enkelt låta benen ha lite hår. Om du skyndar dig att raka benen och inte gör det ordentligt blir huden irriterad och kan börja svida. Ha som regel att ett par håriga ben är bättre än ett par prickiga.

Nedan listar vi 5 härliga bodylotions som återfuktar och vårdar huden!

Lait Corporel Body Milk - Biotherm KÖP

Lait Corporel Body Milk - Biotherm

En fräsch och återfuktande bodylotion för alla hudtyper. Formulan återfuktar huden och tas snabbt upp av huden utan att den känns fet.

Pris: 196 kronor.

(Rek pris: 265 kr)

Finns även hos Lyko!

Finns även hos Åhléns!

Finns även hos Cocopanda!

KÖP

Nästa bild
Moisture-Rich Body Lotion - Clarins KÖP

Moisture-Rich Body Lotion - Clarins

Rik Body lotion som ger den ultimata komforten till en torr hud! Berikad med sheasmör, ger denna mjukgörande kroppsbalm en hög komfort, mjukhet, näring och fukt.

Pris: 440 kronor.

Finns även hos Lyko!

Finns även hos Nordicfeel!

KÖP

Nästa bild
Black Rose Emulsion Body - Sisley KÖP

Black Rose Emulsion Body - Sisley

En intensivt återfuktande emulsion som ger en vackrare, smidigare och mer ungdomlig hud med naturlig lyster.

Pris: 1 610 kronor.

Finns även hos Lyko!

KÖP

Nästa bild
Creme de Corps Hydrating Body Moisturizer - Kiehl's KÖP

Creme de Corps Hydrating Body Moisturizer - Kiehl's

En omtyckt, rik och fuktgivande crème för kroppen, speciellt för torr hud som behöver extra omsorg och fukttillskott. Den tar lite längre tid att tränga in, men det är det värt!

Pris: 360 kronor. (250 ml)

Finns även hos Skincity!

KÖP

Nästa bild
SA Smoothing Smooth Cream - CeraVe KÖP

SA Smoothing Smooth Cream - CeraVe

Creme som exfolierar, jämnar ut och mjukgör torr, grov och knottrig hud på kroppen, samtidigt som den hjälper till med att stärka hudens naturliga barriär. Med 3 essentiella ceramider, 10% urea, salicylsyra, LHA och hyaluronsyra.

Pris: 179 kronor.

(Rek pris: 199 kr)

Finns även hos Asos!

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!