Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Skönhet

10 misstag vi gör när vi rakar benen

Det är inte helt lätt att få till en rakning utan att det skapas knottror eller att vi skär oss. Nu är det dags att vända på det och nedan har vi samlat 10 misstag vi alla gör när vi rakar benen.

Foto: Pexels

1. Byter rakyvel alldeles för sällan
Att komma sig för att byta rakhyvel är lika svårt som att boka en tvättid innan alla trosor är slut. Man glömmer det varendaste gång. Sen står man där i duschen och försöker få av de där förbaskade hårstråna. När bladen är slöa blir det svårare att göra en nära rakning, den gamla rakhyveln innehåller dessutom en massa bakterier. Så fort det känns som att du måste kämpa för att raka benen då är det dags att byta.

2. Rakar benen på morgonen
Rakar du benen på kvällen så håller de sig lenare längre. Under natten svullnar nämligen benen upp, hårsäckarna drar sig tillbaka och du får lenare ben.

3. Rakar benen det första vi gör när vi kliver in i duschen
Man hoppat in i duschen och bestämt sig för att raka benen är det lätt att man vill bli av med det så snabbt som möjligt och börjar raka dem direkt. Aja baja! Det ska vi inte göra. Vi ska vänta ett tag och låta varmvattnet mjuka upp hårstråna. Då blir det en lättare och mer behaglig rakning.

4. Tar i för hårt när vi byter rakhyvel
Vi har väl alla varit med om det ögonblicket när vi precis bytt rakhyvel och helt plötsligt glömt hur vass den är? Resultatet blir ett blodbad i duschen och ett galet köttsår på benet. Ha som regel att rakhyveln ska glida över benet och rakningen ska ske helt utan våld.

5. Torrakar
Detta är verkligen aja baja och vi har nog alla gjort det minst en gång. Då vet vi också hur hemskt det är efteråt. Huden behöver fukt! Utan fukt blir huden röd och irriterad. Ta som vana att alltid raka benen i duschen och att smörja i dem efteråt och du får ett par glada och återfuktade ben.

6. Rakar med tvål
Vanlig duschtvål torkar ut huden och att raka benen är en väldig påfrestning för huden. Vill du inte lägga ner pengar på en rakkräm så använd balsam istället, då glider rakhyveln lättare och huden blir återfuktad.

7. Lånar ut rakhyveln
Det enda som är värre än att använda en rakhyvel full av bakterier är att använda en rakhyvel full av någon annans hår och hudrester. Det spelar ingen roll vem det är, du använder helt enkelt bara din egen!

8. Skrubbar inte benen innan
Gör du en ordentlig peeling innan du rakar benen så slipper du få med döda hudceller när du rakar dig. Det blir en bättre rakning om det bara är hårstrån som fastnar i rakhyveln.

9. Tvättar inte rakhyveln mellan dragen
Tänk på att varje gång du drar rakhyveln över benet så fastnar det förutom hår också rakkräm och döda hudceller. För varje drag så blir hyveln fullare och fullare och ger en sämre rakning. Så gör dina ben en tjänst och skölj av rakhyveln mellan dragen. Du får lenare och gladare ben!

10. Skyndar på rakningen
Ibland, precis innan man ska ut så upptäcker man att benen är otroligt lurviga. Det bästa du kan göra då är att helt enkelt låta benen ha lite hår. Om du skyndar dig att raka benen och inte gör det ordentligt blir huden irriterad och kan börja svida. Ha som regel att ett par håriga ben är bättre än ett par prickiga.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!