Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Skönhet

10 saker alla med långt hår känner igen under halsduksäsongen

halsduk-10-problem-som-bara-tjejer-med-långt-hår-känner-igen-halsduk-problem-vinter
Hösten är här och snart är också vintern här, det betyder att det är hög tid att börja använda halsduk. För alla med långt hår börjar en lång kamp mot tovor, elektricitet och trassel. Vi har listat 10 problem som alla med lång hår känner igen.
 
1. Håret är ständigt elektriskt
Minus grader, snö och torr luft betyder en sak för alla med långt hår. Håret förvandlas till ett elektriskt fält och hårstråna skapar en gloria av statisk elektricitet. Varenda gång du tar av dig halsduken så sprakar det till och sen kan du inte röra vid någon eller något utan att få en stöt. Man får helt enkelt välja mellan att ha i mängder med serum i håret eller gå runt som självaste Tesla under vinterhalvåret.
 
2. Håret fylls av gigantiska tovor
Detta ständiga problem! Halsduk = tovor. Det finns inget att göra åt detta och vi får helt enkelt leva med att ha små fågelbon i håret. Om vi får gå på nobelfesten eller någon annan festlighet så kanske vi ska skippa halsduken. Om vi inte tycker det är snyggt att ha en enda stor dread förstås.
 
3. Det är omöjligt att veta var man ska göra av håret
Det blir aldrig bra! Det blir verkligen aldrig bra. Antingen har man håret innanför halsduken och får en ofrivillig page eller så har man håret utanför halsduken och… ja… bli förvandlad till ett lejon. Detta är en kamp för oss med långt hår, det finns ingen bra lösning på detta problem, tyvärr. Finns det några bra lösningar där ute i världen så skicka in dem, vi vill gärna veta.
 
4. Fastnar i jackan
Det spelar ingen roll om du har dragkedja eller knappar. Håret fastnar varenda gång. Varenda gång! Detta problem har faktiskt en lösning. Sätt upp håret innan du knäpper jackan och inga hårstrån får offra livet. Både du och stråna blir nöjda.
 
halsduk-problem-långt-hår
5. Håret är överallt
Förutom att håret ska fastna i jackan så fastnar det också PÅ jackan. Den som äger en ullkappa vet precis vad vi menar. Det bildas ytterligare ett lager av päls på kappan. Klädrollern är ständigt i väskan och glömmer vi bort att rolla bort stråna så talar vänner eller främlingar om det för oss genom att plocka bort dem. Vi tackar för det.
 
6. Håret fryser till is
Blir håret det minsta fuktigt förvandlas håret till något som lätt kunnat misstas för isdrottningens frisyr. Därför bli vi med långt hår alltid lite sena när det är minusgrader ute. För vi måste nämligen föna håret i en timme för att verkligen försäkra oss om att det är torrt innan vi kan gå ut genom dörren.
 
7. Avverkar borstar på löpande band
Eftersom håret blir tovigt stup i kvarten så måste vi ta i med det tunga artilleriet för att kunna reda ut dem. Det kan hända att en och annan borste tyvärr får stryka med i detta krig mot tovorna.
 
8. Man kan glömma att se snygg ut i mössa
Att ha halsduk och mössa när man har långt hår är helt omöjligt. Se punkt 3, lägg då till en mössa. Det finns ingen plats för håret. Var ska håret ta vägen? Mössan pressar håret neråt medan halsduken pressar håret uppåt, resultatet blir att håret står rätt ut. Inte särskilt charmigt.
 
9. Håret trasslar in sig i allt
I halsduken, i väskan, i jackan, i håret. Ja överallt. Man har så mycket kläder på sig på vintern att det vore ett under om håret INTE fastnade någonstans. Varenda gång det är dags att klä av sig så får man räkna med att säga aj minst en gång. Risken finns också att man blir av med en del hår när man tar av sig alla sina ytterplagg.
 
10. Man vill klippa av det minst en gång om dagen
Man upplever minst 8 av dessa punkter varje dag, det vore konstigt om man INTE ville raka av sig håret. Vintern är en ständig plåga för alla med långt hår, men det är värt det. Alla dagar i veckan. För att ha långt hår är helt fantastiskt! Sen är det väldigt fint också. Vi ska kämpa och förbereda oss mentalt för vargavintern. Vi ska och kommer klara det!
 
 
Läs även:
5 enkla knep för hur du blir av med frissigt hår
10 vanliga skönhetsfällor vi alla trillar i
8 bra knep på hur du slipper torr hy i höst
 
Av: Lisa Dahlgren
Foto: REX

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!