Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

15 skönhetsmyter som du måste sluta tro på

Kan man rädda kluvna toppar och går porerna verkligen att öppna och stänga? Metro Mode listar 15 skönhetsmyter som du inte ska lita på.

skonhet-artikelFoto: Unsplash/ @joerobles & @clondon

Vi har alla hört dem och trott på dem, skönhetsmyterna som går från mun till mun och som tillslut blir en sanning. Håret blir grövre när man rakar sig och ögonfransarna går av om man böjer dem efter mascaran. Dessa påståenden är såklart helt sanna, eller? Metro Mode har tagit fram 15 skönhetsmyter som du inte ska tro på.

Läs även:
11 smarta skönhetshacks som räddar dig när du har ont om tid och pengar

Foto: All over press

1. Puder får dig att se äldre ut KÖP

1. Puder får dig att se äldre ut

Pudret kan fastna i linjerna i ansiktet och kan då få huden att se lite åldrad ut. För att få bukt på problemet ska du lägga en primer först och sen kan du pudra på hur mycket du vill. 

KÖP

Nästa bild
2. Du måste börja använda anti-aging krämer när du har fyllt 30 KÖP

2. Du måste börja använda anti-aging krämer när du har fyllt 30

Det finns ingen lag på att du måste köpa en anti-aging kräm så fort du har fyllt 30 år. Huden är lika individuell som ett fingeravtryck och du känner den bäst av alla. Du vet bäst när och om du ska använda anti-aging krämer.

KÖP

Nästa bild
3. Mascara får dina ögonfransar att se ut som lösögonfransar KÖP

3. Mascara får dina ögonfransar att se ut som lösögonfransar

Tyvärr så är det bara i mascara-reklamen som ögonfransarna tredubblas och ser ut som lösögonfransar.  I vissa fall har faktiskt modellerna lösögonfransar. Det spelar ingen roll hur många lager mascara du lägger på, de kommer aldrig bli som reklam-fransarna.

KÖP

Nästa bild
4. Porerna går att öppna och stänga KÖP

4. Porerna går att öppna och stänga

Porerna har inga muskler som gör att de kan öppnas och stängas. Däremot kan ånga rensa ut smutsen i porerna och då se mindre ut. Håll porerna rena och de kommer se mindre ut.

KÖP

Nästa bild
5. Du kan inte ha både markerade ögon och läppar KÖP

5. Du kan inte ha både markerade ögon och läppar

Det här behöver inte vara totalförbjudet. Knepet är att försöka hålla det monotont och låta varken ögon eller läppar sticka ut för mycket. Håll det lagom, en brun sotning och ett par bruna läppar blir perfekt.

KÖP

Nästa bild
6. Håret blir tjockare och grövre när du rakar dig KÖP

6. Håret blir tjockare och grövre när du rakar dig

Rakningen påverkar varken tjockleken eller färgen. Däremot kan stråna uppfattas som grövre, eftersom de skurits av precis vid roten.

KÖP

Nästa bild
7. Det finns en regel över hur ofta man ska tvätta håret KÖP

7. Det finns en regel över hur ofta man ska tvätta håret

Det finns inget korrekt svar på hur ofta man ska tvätta håret. Vissa säger att man ska tvätta det ofta och vissa säger att man ska tvätta det så sällan man kan. Här måste du känna vad som känns bäst för dig, du känner trots allt ditt hår bäst.

KÖP

Nästa bild
8. Dina hudvårdsprodukter måste vara dyra för att de ska fungera KÖP

8. Dina hudvårdsprodukter måste vara dyra för att de ska fungera

Bara för att produkten kostar som om den vore gjord av diamanter betyder det inte att den kommer utföra mirakel med din hud. Är du inte rik som ett troll så finns det flera prisvärda hudvårdsprodukter som är riktigt bra. Som den här  från Weleda och den här från No7.

KÖP

Nästa bild
9. Det räcker med solskyddsfaktorn i din foundation KÖP

9. Det räcker med solskyddsfaktorn i din foundation

De flesta foundations med solskyddsfaktor har bara spf 15. Vilket är alldeles för lågt för att ge ett bra solskydd i ansiktet. Lägg på ett lager solkräm innan du sminkar dig och du kommer garanterat slippa ett rött och sönderbränt ansikte.

KÖP

Nästa bild
10. Din huvudform bestämmer vilka frisyrer du passar i och inte passar i KÖP

10. Din huvudform bestämmer vilka frisyrer du passar i och inte passar i

Det finns en uppsjö av guider och riktlinjer för hur man får en frisyr som passar sin huvudform. Visst är det skönt att få lite vägledning inför nästa klipp, men du ska absolut inte följa riktlinjerna slaviskt. Vill du klippa lugg eller ha mittbena så ska du ha det.

KÖP

Nästa bild
11. Du kan bli av med celluliter genom att använda en kräm KÖP

11. Du kan bli av med celluliter genom att använda en kräm

Tyvärr så kan ingen vanlig kräm mot celluliter ta bort de små groparna på dina lår. Celluliter består av underhudsfett som klumpat ihop sig och skapar gropar i huden. Krämerna kommer tyvärr inte åt problemområdena. Ungefär 80% av alla kvinnor har celluliter så vi borde egentligen bara acceptera att  lite gropar i huden är en del av att vara kvinna. Är huden torr syns celluliterna mer så håll huden återfuktad och din hud kommer se strålande ut. 

KÖP

Nästa bild
12. Om du böjer ögonfransarna efter mascaran kommer de gå av KÖP

12. Om du böjer ögonfransarna efter mascaran kommer de gå av

Detta är troligtvis en kvarleva från Egypten när kvinnorna smetade på kol på ögonfransarna. Fransarna blev spröda och gick av lätt. Dagens mascaror  gör ögonfransarna lite mer böjbara. Det är alltså ingen fara att böja ögonfransarna när man har mascara, de kommer inte gå av.

KÖP

Nästa bild
13. Du måste använda schampo och balsam från samma märke KÖP

13. Du måste använda schampo och balsam från samma märke

Hittar du ett schampo som du älskar men gillar inte alls balsamet i samma serie så byt till ett du gillar. Ditt hår kommer inte bli förstört för att du använder två olika märken. I slutändan är det du som känner ditt hår bäst och vet vad som funkar för dig.

KÖP

Nästa bild
14. Det bästa sättet att bli av med acne är att torka ut dem KÖP

14. Det bästa sättet att bli av med acne är att torka ut dem

Produkter som är uttorkande och innehåller alkohol gör inte så att dina finnar försvinner utan ger motsatt effekt. När du applicerar en uttorkande produkt på huden så ökar fettproduktionen för att hålla uppe nivåerna. Istället för att få en mindre fet hy så blir huden fetare. Använd istället krämer som är milda och anpassade för fet hy.

KÖP

Nästa bild
15. Du kan rädda kluvna toppar KÖP

15. Du kan rädda kluvna toppar

På samma sätt som du inte kan ta tillbaka en uppäten chokladkaka så kan du inte göra ett kluvet hårstrå helt igen. Det enda sättet för att stoppa kluvna hårstrån är att helt enkelt klippa av dem.

KÖP

Nästa bild
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!