Skönhet

3 enkla steg till de perfekta fransarna – mascara är allt du behöver

Maffiga och tjocka fransar med mycket volym alá Twiggy och Kim Kardashian har synts en längre tid, men den eran är över. Nu gäller välseparerade, oändligt långa och eleganta fransar. Knepet för detta kräver ingen svindyr mascara, ingen unik borste i gummi eller någon märklig vit underlagsmascara. 

Foto: Instagram @rebeccawicklin/@arvino_com

Resultatet får du genom att använda denna enkla trestegsraket. Här är de supervassa knepen!

Steg 1: Böj och täck

Steg 1: Böj och täck

Såklart är det viktigt att böja fransarna. Detta för att få en öppen blick och för att det ger en illusion av att fransarna är längre.

Var försiktig när du böjer. Det gäller att inte böja dem hårt då kan de gå av. Böj dem hellre länge, det ger mer effekt.

Böj inte heller efter att du applicerat mascara. Detta kan resultera i att fransarna går av eller ett allmänt kladdigt intryck.

Böj gärna först längst in vid fransroten och sedan ytterligare på ett eller två ställen på fransen för att få en elegant böj på dina fransar.

Applicera därefter mascara. Måla långsamt i sicksack-rörelser med borsten och se till att både ovan och undersida av fransarna täcks.

Nästa bild
Steg 2: Separera fransarna med nål

Steg 2: Separera fransarna med nål

Okej, det här kan låta lite riskfyllt men ack så bra det blir när man vågar försöka. Med en tunn nål ska du nu separera varje enskild frans. Börja längst in med fransarna i ögonvrån, dra nålen försiktigt från rot till topp. Var dock försiktig, minsta överraskningsmoment kan ge dig ett sprucket blodkärl eller ännu värre…

Fortsätt att separera fransarna ända ut till yttre delen av ögat och se till att de sprider sig jämnt likt en solfjäder mot ögonbrynet.

Detta moment gör du delvis för att separera dina fransar, men också för att fördela det mörka pigmentet mer jämnt över fransen. Gör du inte detta så blir det oftast ett tjockt och klumpigt lager närmast fransraden. Nålen gör att mascaran dras ut i ett jämnare lager över hela fransen, vilket ger ett riktigt håll käften-resultat.

Nästa bild
Steg 3: Finslipa resultatet

Steg 3: Finslipa resultatet

Nu är du nästan klar, och förhoppningsvis ser dina fransar redan näst intill perfekta ut.

Nu gäller det bara att med hjälp av din nål pilla bort de eventuella små klumparna som kan bildas av överflödig mascara. Pilla bort dem med hjälp av nålen.

Nu är det dags att ta hand om den mascara som hamnat på din hud (Ja, för det har den garanterat gjort när du målar på det här viset).

Se till att mascaran som sitter på huden är helt torr, då kan du enkelt pilla bort den med en torr tops. På så vis slipper du gråa fläckar på huden och behöver inte förstöra din bas.

Nästa bild
Steg 4: Extra tips!

Steg 4: Extra tips!

Vill du ändå öka på dramatiken i din look för festligare tillfällen är det såklart en välapplicerad eyeliner som kompletterar din make-up.

Börja med att måla den lilla vingen som ger dig intensiva cat eye-looken.  Eyelinern ska då löpa parallellt i vinkel med den undre fransraden, därefter är det enkelt att måla ihop den med den linje som löper längs fransraden och som smalnar av in vid ögonvrån.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!