Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

3 vanliga missar med hårinpackning

Håret blir din bästa vän när du börjar använda hårmask regelbundet. Det finns dock anledning att höja ett varningens finger. Är du säker på att du applicerar den på rätt sätt? Vi berättar hur du går tillväga!

Foto: Unsplash/Instagram @malakieesbodybakery

Det finns tre vanliga misstag vi gör när vi applicerar en hårmask. Genom att använda den på rätt sätt blir håret din allra bästa vän. Gör du det fel däremot så kan du lika gärna skippa den. Det brukar rekommenderas att använda hårinpackning en gång i veckan om man har tjockt och långt hår, men för ett torrt hår kan det behövas oftare. Ett tunt hår däremot, klarar sig ofta på ett leave-in-balsam. Nedan listar vi de tre vanligaste missarna du gör när du packar in ditt hår. 

Applicerar i hårbotten

Hårrötterna behöver ingen inpackning eftersom skalpen producerar olja på egen hand. Rötterna är inte heller skadade på samma sätt som topparna kan vara, undvik därför att applicera hårinpackning i hårbotten. 

Applicerar på droppande blött hår

Hårinpackningen får svårare att göra sitt jobb om håret är för blött. Istället rinner det mesta bara av. Applicera istället hårmasken i handdukstorrt hår. 

Applicerar efter balsam

Ett balsam stänger hårsäckarna och ska därför användas efter inpackningen. Med andra ord bör ordningen se ut på följande vis när du duschar: Schampo, hårinpackning, balsam. 

Nedan hittar du fem favoritinpackningar!

Hair Perfector No 3 - Olaplex KÖP

Hair Perfector No 3 - Olaplex

En hemmabehandling med minst 10 minuters verkningstid, en gång per vecka i handdukstorrt hår. För bästa effekt bör håret vara rent före applicering. Efter behandlingen tvättas produkten ur med schampo och använd med fördel även återfuktande balsam/inpackning. Precis som övriga Olaplex-produkter så lagar No.3 Hair Perfector disulfidbindningar i håret. Ett tips är att använda produkten under minst 20 minuter och gärna över natten.

Pris: 329 kronor.

Finns även hos Bangerhead!

Finns även hos Lyko!

 

KÖP

Nästa bild
True Soft Masque - Maria Nila KÖP

True Soft Masque - Maria Nila

En skonsam behandling för torrt hår som återfuktar, ger näring och ett silkesmjukt resultat. Arganolja motverkar frizz, statisk elektricitet och tillför glans. Colour Guard Complex reducerar färgförlusten som uppstår vid tvätt, värmestyling och skyddar håret mot UV-strålning samt fria radikaler.

Pris: 279 kronor.

Finns även hos Lyko!

Finns även hos Åhléns!

 

KÖP

Nästa bild
Specifiqué Masque Hydra Apasaint hair & scalp mask - Kérastase KÖP

Specifiqué Masque Hydra Apasaint hair & scalp mask - Kérastase

Förnyande gelcremebehandling för alla typer av hår och hårbotten. En massagecreme som återfuktar hårbotten och mildrar obehagen. Gör håret mjukt, smidigt och mycket lätt.

Pris: 314 kronor.

(Rek pris: 500 kr)

Finns även hos Lyko!

 

KÖP

Nästa bild
Elixir Collection Intense Nutrition Hair Mask - Rituals KÖP

Elixir Collection Intense Nutrition Hair Mask - Rituals

Använd det bästa naturen har att erbjuda och reparera torrt, skadat hår med denna näringsgivande inpackning. Inpackningen ger näring åt varje hårstrå med ris och macadamiafröolja. Den gör håret friskare, starkare och mer glänsande. Koppla av och låt inpackningen göra underverk genom att släta ut hårstrånas ytterskikt och återställa hårets fuktbalans.

Pris: 200 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Intense Moisture Hair Mask - Ida Warg KÖP

Intense Moisture Hair Mask - Ida Warg

Intensivt återfuktande hårmask med med passionsfruktsolja, sheasmör och Sodium PCA.

Pris: 150 kronor.

(Rek pris: 179 kr)

Finns även hos onor.

 

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!