Skönhet

4 smarta contouring-hacks som underlättar din morgon

Känner du att tiden springer i väg på morgnarna och att du inte har tid att göra en perfekt contouring a´la Kim Kardashian? Då är du nog inte ensam, för vem orkar stå i timmar framför spegeln på morgonen när man kan sova några minuter extra?

Foto: @Kimkardashian

Bara för att du är morgontrött behöver det inte betyda att du måste avstå från en schysst sminkning. Det är därför vi har gjort den här artikeln, för att du ska både kunna sova länge, sminka dig och ändå hinna i tid till jobbet. Här är 4 hacks som du behöver i ditt liv.

Gör din contouring när din foundation är våt

Gör din contouring när din foundation är våt

Att få ett perfekt resultat krävs att du lägger ner en mycket tid på att sudda ut de skarpa linjerna i ansiktet. Det tar sin tid men vem har tid med det på morgnarna? Svar, ingen.

Så vad ska du göra? Jo, du målar ditt ansikte med contouringpuder när din foundation fortfarande är lite våt. Då smälter pudret in i huden och “suddar” ut sig själv. Dock så ska du inte måla ansiktet direkt efter att du applicerat din foundation. Då kan pudret klumpa ihop sig.

Foto: REX

Nästa bild
Ha ett jämt lager puder på din borste

Ha ett jämt lager puder på din borste

Puder går snabbare att jobba med än krämiga contouring-kit.

För ett naturligt resultat ska du se till att du har rätt mängd puder på din borste.  Ett smart hack är att när du har doppat din borste i pudret håller du borsten lodrätt och knackar med botten på skaftet på pudrets lock. Då får du bort överflödigt puder och det övriga försvinner in i borsten.

 

Foto: Manu Camargo

Nästa bild
Använd din highlighter som rouge

Använd din highlighter som rouge

Byt ut din rouge mot en skimrande highlighter för att spara tid. I vår och sommar kan du också testa en highlighter som går mot brons. Du får en skimrande och solkysst effekt, perfekt till sommaren.

Foto: All over press

Nästa bild
Förstärk dina kindben med foundation

Förstärk dina kindben med foundation

Du har kommit över clown-contouring och vill nu bara framhäva dina kindben. Det finns ett jättenekelt knep som ger samma effekt som en full contouring men som går mycket snabbare. Ta det som finns kvar i din foundationborste (eller doppa den i concealer) och måla ett ”S” på vardera sida om ansiktet. Börja vid dina tinningar och låt den första kurvan gå runt kindbenen in mot örat, avsluta ”S:et” genom att måla längs med käken.

Det ljusa sminket gör att dina kindben kommer framhävas och se sjukt snygga ut.

Foto: REX

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!