Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Skönhet

Att somna med blött hår och vakna upp med fantastiskt hår är svårare än en kan tro.

Skönhet

4 tips på hur du somnar med blött hår och vaknar med perfekt svall

Att somna med blött hår och vakna upp med fantastiskt hår är svårare än en kan tro. Resultatet blir oftast att håret har torkat helt fel och håret står åt alla håll och det har skapats virvlar som är helt omöjliga att platta ut. Vi bjuder på de bästa tipsen som gör att du aldrig kommer ha problem med blött hår igen.

Vatt-har-somna-bra-hardag-fint-har-vakna-med-fint-har-puff

Fortsätt skrolla för att hitta de bästa tipsen och tricksen som passar din hårtyp. Sen kommer du aldrig mer må dåligt över din hårdag när du duschar strax innan sängdags.

 

Tajta och små lockar
Har du väldigt lockigt hår kan det vara en bra idé att sova i många små knutar. Innan du sätter upp håret kan du kamma igenom ett leave in balsam. Det återfuktar håret och håller lockar under kontroll när de torkar. Sätt upp håret i ungefär 20 små knutar beroende på hur mycket lockar du vill ha, vira in håret i en sidenscarf och sen är det bara att somna.

 

Lösa och busiga lockar
Lockar och vågor plattas lätt ut när du sover därför behöver du ge dem stadga och struktur, speciellt när du ska sova med blött hår. Massera in ett leave in balsam i längderna, sedan en mousse närmast rötterna och sen sätter du upp håret i åtta till tio små knutar.

 

Bohemiska vågor
Börja med att massera in ett leave in balsam i topparna, ha sedan i en lätt stylingkräm. Har du fint hår räcker du om du använder leave in balsamet. När du applicerat alla produkter ska du sätta upp håret i fyra lösa bullar. Två på huvudet (som Shrek-öron) och två bak i nacken. Det du ska tänka på är att inte ta med topparna i bullen utan låt dem hänga som lösa tesar. Då kommer du vakna upp med perfekta vågor.

 

Rakt hår
Det är svårt att vakna upp med spikrakt hår, men du kan vakna upp med ett naturligt fall. Det du behöver göra är att smörja in håret med ett anti frizz-serum och sen dela upp håret i två sektioner. Sätt upp varje sektion i en tvinnad fläta (du ska inte fläta dem bara tvinna dem). När du vaknar på morgonen kan du platta till ändarna med en plattång.

Foto: REX

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Joanna Swica
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
By Momo
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Emma Danielsson
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind