Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

5 enkla knep för hur du blir av med frissigt hår

5 enkla knep för hur du blir av med frissigt hår
10 Se Bildspelet
https://metromode.se/files/2015/10/Redken-curvaceous-219-kronor.jpeg

Alkoholfritt schampo

Ett alkoholfritt schampo från Redken. Curvaceous cream schampo är utvecklat för att bevara hårets naturliga oljor. Kostar 219 kronor och här kan du köpa det.

https://metromode.se/files/2015/10/Lanza-Healing-oil-treatment-449-kronor.jpg

Alkoholfritt schampo

Schampo och balsam från Lanza som är fri från sulfater, parabener och alkohol. Är färgbevarande och återställer fukten, elasticiteten och styrkan i håret. Kostar 449 kronor och du kan köpa dem här.

https://metromode.se/files/2015/10/Matrix-smoothproof-serum-169-kronor.jpg

Hårserum

Matrix Biolange smoothproof serum, innehåller extrakt från den vattenavisande Kameliablomman och gör så att håret klarar av luftfuktighet och gör håret frissfritt. Det kostar 169 kronor och du kan köpa det här. 

https://metromode.se/files/2015/10/Amika-smoothing-balm-229-kronor.jpg

Hårserum

Straight up smooth balm från Amika. Ett serum som innehåller havtornsolja och Omega3 som slätar ut håret och tämjer det frissiga håret. Kostar 225 kronor och här kan du köpa det.

https://metromode.se/files/2015/10/Eco-morocco-color-protect-silky-oil-189-kronor.jpg

Hårolja

Eco Morocco Color Protect Silky Oil, frång Angel. Innehåller bland annat marockansk olja och apelsinblomolja. Gör håret silkeslent och livar upp skadat och torrt hår. Kostar 189 kronor och du hittar den här.

https://metromode.se/files/2015/10/john-masters-organics-100-argan-oil_499-kronor.jpg

Hårolja

Ekologisk olja från John Masters Organic, innehåller 100% arganolja. Tränger in i hårstråna och återfuktar på djupet. Kostar 499 kronor och här hittar du den.

https://metromode.se/files/2015/10/Redken-frizz-dismiss-349-219-kronor-249-kronor.jpg

Antifriss schampo

Schampo och balsam från Redken, Frizz Dismiss. De är fria från sulfater och gör håret mjukt och mindre frissigt. Både schampot och balsamet är väldigt drygt. Kostar 219 och 249 kronor och här kan du köpa dem.

https://metromode.se/files/2015/10/Remington-paddle-brush-borste-frizz-therapy-149-kronor.jpg

Broste

Borste från Remington med frizz resistent micro balsam som aktiveras när du borstar, de ska motverka frissigt hår. Den kostar 149 kronor och här kan du köpa den.

https://metromode.se/files/2015/10/Sexy-hair-touchable-weightless-hairspray-hårsprej-hårspray-199-kronor.jpg

Hårsprej

Hårsprej med arganolja från Sexyhair, perfekt för torrt och skadat hår. Kostar 199 kronor och du kan köpa den här.

https://metromode.se/files/2015/10/Maria-Nila-styling-spray-235-kronor.jpeg

Hårsprej

Hårsprej från Maria Nila med 100% veganska ingredienser. Ger lätt stadga och glans samt reducerar frizz. Den kostar 235 kronor och finns här.

Så här i kallare tider ger Metro Mode dig de bästa tipsen mot frissigt hår.
 
Alla har vi någon gång drabbats av frissigt, otämjbart och statiskt hår och det finns många faktorer som kan orsaka frissigheten. Personer med lockigt hår eller självfall drabbas oftast av frissigt hår men det kan också drabba den med riktigt tunt och fint hår. För den vanligaste orsaken är att håret har brist på fukt.
 
Den kalla och torra luften under vinterhalvåret är också en stor bov i dramat, och i kombination med att vi pendlar mellan varm luft inne gör att håret får ta mycket stryk. En överanvändning av värmestajling och färgning kan också orsaka frissighet, men frissigt hår kan också vara ditt hår naturliga tillstånd.
 
Att ha ett frissigt hår är ingen trevlig upplevelse. Så hur ska man klara av vintern utan att få en gloria av hårstrån och torrt hår? Vi har tagit fram 5 enkla knep som ger dig ett vackert och blankt hår.
 
1. Undvik alkohol
Hårprodukter som innehåller alkohol torkar ut håret istället för att vårda det. Kolla igenom innehållsförteckningen på dina produkter och släng ut alla som innehåller alkohol. Du kommer märka skillnad på ditt hår.
 
2. Använd ett serum
Ett hårserum gör håret glänsande och lägger sig som ett tunt skyddande lager på håret. Om du har torrt och flygigt hår ska du absolut använda ett serum eftersom det slätar ut håret och lägger alla hårstrån på plats. Tänk på att serumet är väldigt drygt så du behöver inte så mycket och applicera bara det i längderna eftersom håret annars kan se fett ut.
 
3. Använd hårolja
Att använda hårolja är ett måste om du har frissigt hår. Eftersom håret lätt blir frissigt när det är för torrt behövs håret återfuktas ordentligt. Investera i en bra hårolja som tränger in i håret på djupet och ger rikligt med fukt.
 
4. Dra ner värmen i duschen
En vanlig orsak till att håret torkar ut är att vi duschar alldeles för varmt. Värme torkar ut kroppens naturliga oljor. Dra ner värmen i duschen och avsluta med att skölja håret med kallt vatten. Kylan drar ihop hårstrånas yttre skal och gör de mindre sköra. Både din hud och ditt hår kommer tacka dig för de kalla duscharna (och du kommer att slösa på mindre vatten).
 
5. Hårsprej på de uppstickande stråna
Vill du ha en snabbfix mot ditt frissiga hår så kan du använda dig av ett vanligt hårsprej. Det finns två sätt att tämja håret med sprej, det första är att spreja lite på en borste och borsta långsamt ner de flygande stråna. Det andra sättet är att spreja på håret och sedan rulla flaskan längs med håret. Hårstråna fastnar på de rätta ställena och håller sig på plats. Använder du fingrarna istället kan hårstråna fastna på fingrarna istället och håret förblir frissigt.
 
 
Läs även:
10 misstag vi gör när vi fixar våra ögonbryn
10 bästa knepen för att skapa ditt eget hemma-spa
Sminkguide: Så gör du din contouring steg för steg
 
Av: Lisa Dahlgren
Foto: All over press

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!