Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

5 enkla knep för hur du blir av med frissigt hår

Så här i varmare tider ger Metro Mode dig de bästa tipsen mot frissigt hår.

Foto: @yarashahidi / @_jeanettemadsen_

Alla har vi någon gång drabbats av frissigt, otämjbart och statiskt hår och det finns många faktorer som kan orsaka frissigheten. Personer med lockigt hår eller självfall drabbas oftast av frissigt hår men det kan också drabba den med riktigt tunt och fint hår. För den vanligaste orsaken är att håret har brist på fukt.

Den kalla och torra luften under vinterhalvåret är också en stor bov i dramat, och i kombination med att vi pendlar mellan varm luft inne gör att håret får ta mycket stryk. En överanvändning av värmestajling och färgning kan också orsaka frissighet, men frissigt hår kan också vara ditt hår naturliga tillstånd.

Att ha ett frissigt hår är ingen trevlig upplevelse. Så hur ska man klara av vintern utan att få en gloria av hårstrån och torrt hår? Vi har tagit fram 5 enkla knep som ger dig ett vackert och blankt hår.

1. Undvik alkohol
Hårprodukter som innehåller alkohol torkar ut håret istället för att vårda det. Kolla igenom innehållsförteckningen på dina produkter och släng ut alla som innehåller alkohol. Du kommer märka skillnad på ditt hår.

2. Använd ett serum
Ett hårserum gör håret glänsande och lägger sig som ett tunt skyddande lager på håret. Om du har torrt och flygigt hår ska du absolut använda ett serum eftersom det slätar ut håret och lägger alla hårstrån på plats. Tänk på att serumet är väldigt drygt så du behöver inte så mycket och applicera bara det i längderna eftersom håret annars kan se fett ut.

3. Använd hårolja
Att använda hårolja är ett måste om du har frissigt hår. Eftersom håret lätt blir frissigt när det är för torrt behövs håret återfuktas ordentligt. Investera i en bra hårolja som tränger in i håret på djupet och ger rikligt med fukt.

4. Dra ner värmen i duschen
En vanlig orsak till att håret torkar ut är att vi duschar alldeles för varmt. Värme torkar ut kroppens naturliga oljor. Dra ner värmen i duschen och avsluta med att skölja håret med kallt vatten. Kylan drar ihop hårstrånas yttre skal och gör de mindre sköra. Både din hud och ditt hår kommer tacka dig för de kalla duscharna (och du kommer att slösa på mindre vatten).

5. Hårsprej på de uppstickande stråna
Vill du ha en snabbfix mot ditt frissiga hår så kan du använda dig av ett vanligt hårsprej. Det finns två sätt att tämja håret med sprej, det första är att spreja lite på en borste och borsta långsamt ner de flygande stråna. Det andra sättet är att spreja på håret och sedan rulla flaskan längs med håret. Hårstråna fastnar på de rätta ställena och håller sig på plats. Använder du fingrarna istället kan hårstråna fastna på fingrarna istället och håret förblir frissigt.

Alkoholfritt schampo - Redken KÖP

Alkoholfritt schampo - Redken

Curvaceous cream är ett alkoholfritt schampo utvecklat för att bevara hårets naturliga oljor.

Pris: 145 kronor.

KÖP

Nästa bild
Alkoholfritt schampo - Lanza KÖP

Alkoholfritt schampo - Lanza

Schampo och balsam som är fri från sulfater, parabener och alkohol. Är färgbevarande och återställer fukten, elasticiteten och styrkan i håret.

Pris: 569 kronor.

KÖP

Nästa bild
Hårserum - Matrix Biolange KÖP

Hårserum - Matrix Biolange

Smoothproof serum innehåller extrakt från den vattenavisande Kameliablomman och gör så att håret klarar av luftfuktighet och gör håret frissfritt.

Pris: 159 kronor.

KÖP

Nästa bild
Hårserum - Sachajuan KÖP

Hårserum - Sachajuan

Shine Serum är ett hårserum bestående av silikondroppar som fungerar utan att verka fett och passar till glanslöst och torrt hår. Gör omgående håret mjukare och glansigare utan att tynga ner det, vilket vanliga silikondroppar oftast gör, och passar därför utmärkt även till det allra tunnaste hår. Reducerar flygighet och stärker kluvna hårtoppar.

Pris: 180 kronor. 

KÖP

Nästa bild
Hårolja - Maria Nila KÖP

Hårolja - Maria Nila

En vårdande arganolja som mjukgör, återfuktar och stärker håret.

Arganoljan absorberas snabbt in och gör håret smidigt och tar bort
frizz.

Colour Guard Complex skyddar håret mot UV-strålning och
bevarar din hårfärg.

Pris: 279 kronor

KÖP

Nästa bild
Hårolja John Masters Organic KÖP

Hårolja John Masters Organic

Ekologisk olja som innehåller 100% arganolja. Tränger in i hårstråna och återfuktar på djupet.

Pris: 368 kronor.

KÖP

Nästa bild
Antifriss schampo - Redken KÖP

Antifriss schampo - Redken

Frizz Dismiss Schampo och balsam. De är fria från sulfater och gör håret mjukt och mindre frissigt. Både schampot och balsamet är väldigt drygt.

Schampo – Pris: 154 kronor.

Balsam – Pris: 190 kronor.

KÖP

Nästa bild
Borste - Tangle Teezer KÖP

Borste - Tangle Teezer

The Wet Detangler är speciellt designad för att utreda både vått och torrt hår utan att skada håret. Liksom i alla Tangle Teezer produkter, ligger The Wet Detanglers hemlighet i piggarnas utformning. I Tangle Teezers borstar används en så kallad “two-tiered” -teknologi, där tänderna är i två olika längder. The Wet Detangler utreder vått hår skonsamt och lämnar håren mjukt, slätt och skinande.

Borsten är väldigt lätt och det ergonomiska handtaget är designad så att du kan använda borsten i duschen t.ex för att borsta igenom håret då du lagt i hårbalsam eller andra hårprodukter för att få produkten i hela håret. The Wet Detangler -borsten passar alla hårtyp.

Pris: 189 kronor.

KÖP

Nästa bild
Hårsprej - Morrocan Oil KÖP

Hårsprej - Morrocan Oil

Hårsprej med arganolja som passar perfekt för torrt och skadat hår.

Pris: 265 kronor.

KÖP

Nästa bild
Hårsprej - Maria Nila KÖP

Hårsprej - Maria Nila

Hårsprej med 100% veganska ingredienser. Ger lätt stadga och glans samt reducerar frizz.

Pris: 269 kronor.

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!