Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

5 enkla knep som förminskar dina porer

Problemhy i form av pormaskar eller stora porer drabbar de flesta! Men det finns sätta att förebygga och bli av med orenheterna. Metro Mode listar 5 enkla tips för hur du behåller din hy felfri.

Bild: @kaleteter / @_arnelle

De där irriterande pormaskarna kan dyka upp från ingenstans. Vare sig det är hormonellt, från smink eller på grund av din kost så vill många av oss bli av med dem illa kvickt. Kolla in bildspelet för konkreta tips och produkter som kan hjälpa dig få bukt med porerna.

Undvik att de blir tilltäppta KÖP

Undvik att de blir tilltäppta

Lermasker är ett snabbt och skonsamt sätt att få orenheter olja från dina porer.

Sebum Clearing Masque från Dermalogica är riktigt bra!

Applicera ett tunt lager på ren hud, lämna den i några minuter, och du kommer att märka olja tränger ut genom masken, då den drar fettet ut ur porerna.

Pris: 520 kronor.

KÖP

Nästa bild
Var inte rädd för olja! KÖP

Var inte rädd för olja!

Var inte rädd för oljehaltiga rengöringsmedel; ansiktsolja löser olja den olja du har i hyn bättre än vatten!

Prova Silky Purifying Cleansing Oil Step 1 från Sensai. Den är bra eftersom den adderar fukt samtidigt som den löser upp tilltäppta porer.

Pris: 510 kronor.

KÖP

Nästa bild
Djupgående rengöring! KÖP

Djupgående rengöring!

Försök inte klämma för att tömma porerna! Det lämnar bara ärr eller infektioner som faktiskt kan vidga porerna. Använd istället porrengöring, till exempel porplåstret Down To The Pore från 10.0.6. De kan extrahera talg och smuts från porerna utan att du behöver nypa och klämma.

Pris: 79 kronor (6-pack).

KÖP

Nästa bild
Använd Retinoider KÖP

Använd Retinoider

Vad är det, tänker du kanske? Retionoider/Retinol/A-vitamin verkar aktivt mot akne och oren hy. Det finns receptbelagt på apoteket (Differin) men vissa skönhetsprodukter innehåller också ingrediensen, fråga gärna personalen i butiken om hjälp!

Här hittar du några ansiktsprodukter med Retinol.

KÖP

Nästa bild
Peela! KÖP

Peela!

Peeling förbättrar också utseendet på dina porer! Vare sig du går till salongen och får en professionell kemisk peeling eller om du köper en tub i butik så är det viktigt att göra det! En bra produkt för detta är Scrub & Peel från Filorga,  som är en skonsam peeling som du låter sitta kvar på ansiktet som en mask efter att du exfolierat huden. Den börjar då bubbla vilket är ett tecken på att syre släpps ut, när den slutat bubbla är det dags att skölja av!

Pris: 469 kronor.

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!