Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

5 enkla knep som förminskar dina porer

5 enkla knep som förminskar dina porer
5 Se Bildspelet
https://metromode.se/files/2016/07/MB_SCM_WBLarge.jpg

Undvik att de blir tilltäppta

Lermasker är ett snabbt och skonsamt sätt att få orenheter olja från dina porer.

Sebum Clearing Masque från Dermalogica är riktigt bra!

Applicera ett tunt lager på ren hud, lämna den i några minuter, och du kommer att märka olja tränger ut genom masken, då den drar fettet ut ur porerna.

https://metromode.se/files/2016/07/07110980801-2-350.jpg

Var inte rädd för olja!

Var inte rädd för oljehaltiga rengöringsmedel! Ansiktsolja löser olja den olja du har i hyn bättre än i vatten!

Prova Silky Purifying Cleansing Oil Step 1 från Sensai. Den är bra eftersom den adderar fukt samtidigt som den löser upp tilltäppta porer.

https://metromode.se/files/2016/07/t-00555-downtothepore_single_300dpi_low.jpg

Djupgående rengöring!

Försök inte klämma för att tömma porerna! Det lämnar bara ärr eller infektioner som faktiskt kan vidga porerna. Använd istället porrengöring, till exempel Down To The Pore från 10.0.6. De kan extrahera talg och smuts från porerna utan att du behöver nypa och klämma.

https://metromode.se/files/2016/07/retinol.jpg

Använd Retinoider

Vad är det tänker du? Retionoider/Retinol/A-vitamin verkar aktivt mot akne och oren hy. Det finns receptbelagt på apoteket (Differin) men vissa skönhetsprodukter innehåller också ingrediensen, fråga gärna personalen i butiken om hjälp!

https://metromode.se/files/2016/07/1690-133-0055_1.jpg

Peela!

Peeling förbättrar också utseendet på dina porer! Vare sig du går till salongen och får en professionell kemisk peeling eller om du köper en tub i butik så är det viktigt att göra det! En bra produkt för detta är Scrub & Peel från Filorga det är en skonsam peeling som du låter sitta kvar på ansiktet som en mask efter att du exfolierat huden. Den börjar då bubbla vilket är ett tecken på att syre släpps ut, när den slutat bubbla är det dags att skölja av!

Bild: Rex Features

Problemhy i form av pormaskar eller stora porer drabbar de flesta! Men det finns sätta att förebygga och bli av med orenheterna. Metro Mode listar 5 enkla tips för hur du behåller din hy felfri.
 
De där hemska pormaskarna kan dyka upp från ingenstans. Vare sig det är hormonella, från smink, sol eller på grund av din kost så vill du gärna bli av med dem illa kvickt. Kolla in bildspelet för konkreta tips och produkter som kan hjälpa dig få bukt med porerna.
 
Följ MetroMode.se på Facebook – där kan du diskutera och kommentera våra artiklar.

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!