Skönhet

5 frisyrer som får dig att se gammal ut

Ibland vill vi se äldre ut och ibland gör vi allt för att se yngre ut. Visste du att ditt hår faktiskt kan få dig att se äldre ut?

Du har säkert varit med om det här, du är hos frisören och vips så har du åldrats i rekordfart. Frisyren som du trodde skulle bli så bra gjorde istället att du förvandlades till en äldre upplaga av dig själv. Detta kan verka omöjligt att veta i förväg, men vi har hittat misstagen som får dig att se äldre ut än vad du är. Får du ständigt höra att du ser ut som 12 så ska du ta till dig av dessa misstag (tips).

Foto: REX

Det är för stylat

Det är för stylat

Om du lockar håret och inte reder ut lockarna kommer du inte bara känna dig som en pudel utan också se äldre ut. På den vänstra bilden ser Christina Aguilera betydligt äldre ut än vad hon gör på den högre där hon har en stramare frisyr.

Foto: REX

Nästa bild
Du har en för kort lugg

Du har en för kort lugg

Amy Poehler ser verkligen ut som en tant på den vänstra bilden och man kan verkligen inte tro att den är tagen tre år innan den högra. Satsa på en längre lugg om du vill se ung ut.

Foto: REX

Nästa bild
Frisyren är för kort

Frisyren är för kort

Halle Berry körde länge på en kort, kort frisyr fram tills för ett par år sedan. När hon sen dök upp i en bob så blev hon också flera år yngre. Risken med en kort frisyr är att du kan bli 30 år äldre.

Foto: REX

Nästa bild
Färgen är för monokrom

Färgen är för monokrom

En mörk och platt hårfärg kan få vem som helst att bli några år äldre. Vill du ha mörkt hår ska du försöka lätta upp färgen med ett par slingor.

Foto: REX

Nästa bild
Det är för långt

Det är för långt

Har du för långt hår kan det upplevas som att ditt ansikte hänger. Speciellt om din härfärg har förlorat din glans. Klipp av det till en längre bob och ditt ansikte kommer få lyster och du kommer upplevas som yngre.

Foto: REX

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!