Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Skönhet

Går dina ögonfransar alltid av och blir aldrig sådär fylliga och långa som du ser att

Skönhet

5 saker du gör varje dag som förstör dina ögonfransar

Går dina ögonfransar alltid av och blir aldrig sådär fylliga och långa som du ser att andras är? Då kanske du gör någon av de här fem misstagen.

5-saker-du-gor-som-forstor-dina-ogonfransar-gar-av-puff-1

1. Du använder fel sminkborttagningsmedel
Se till att du använder ett medel som är avsett för ögonen. En oljebaserad sminkborttagning är mest skonsamt mot dina ögonfransar. Gnugga heller inte bort mascaran utan ta det försiktigt. Badda bort mascaran.
 
2. Du är inte noga med din rengöring
Precis som dina porer så kan dina hårsäckar bli igentäppta vilken orsaka inflammation. Det kan i sin tur göra att du tappar ögonfransar eller att de börjar växa i olika riktningarna. Även om du inte har mascara varje dag så ska du göra rent dem. Försök dessutom att inte röra vid dina fransar med dina fingrar.
 
3. Du böjer dina ögonfransar när du har mascara
Mascaran gör att ögonfransarna blir hårda och går därför lättare av när du böjer dem. Böj fransarna innan mascaran för att minska risken att de förstörs.
 
4. Du använder lösögonfransar
Om du ofta har lösögonfransar kan dina riktiga fransar ta stryk. De kan ramla av, bli glesare eller gå av. Det största misstaget folk gör är att de sätter på dubbla lager fransar eller att de inte tar bort dem på rätt sätt. Du ska aldrig rycka bort dem! Doppa istället en tops i olja som du sedan drar längs fransraden. Då löses limmet upp och du kan smärtfritt ta bort dem.
 
5. Du använder vattenfast mascara varje dag
Vattenfast mascara sliter otroligt mycket på dina ögonfransar. Det spelar ingen roll vilken borttagning du använder, det kommer ändå rycka i dina fransar och de kommer kunna ramla av. När du gnuggar blir dessutom huden torr runt dina ögon vilket även kan göra att du får rynkor.

Foto: REX

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Joanna Swica
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
By Momo
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Emma Danielsson
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind