Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

5 enkla sätt att rädda dina kluvna toppar – utan att behöva klippa dig

Något som alla hårtyper har gemensamt är att alla råkar ut för kluvna toppar. Som tur var finns det saker du kan göra för att ta hand om ditt hår. Här är 6 saker du kan göra för att rädda dina kluvna toppar!

Kluvna toppar får vi på grund av att hårets yttre och skyddande skikt skadas vilket gör att håret blir uttorkat och skadat, och oftast beror det på alla produkter och stylingverktyg vi använder. För att undvika kluvna toppar är det viktigt att ta hand om sitt hår, men om skadan redan är skedd finns de flera saker du kan göra för att undvika att det blir värre, och du kan till och med göra det bättre.

1. Använd en bredtandad kam
Ett bra sätt för att förebygga kluvna toppar är att borsta igenom håret i duschen. När du masserat in balsam i håret ska du borsta det med en bredtandad kam. På så sätt slits inte håret eftersom du inte behöver borsta det efteråt. När vi borstar tovor ur torrt hår, skadar vi håret.

2. Använd en hårinpackning som är bra mot kluvna toppar
Gör en hårinpackning minst en gång i veckan för att återfukta och vårda håret. Här nedanför har vi samlat några av våra favoriter, men du kan också göra en hemma själv. Du behöver 1 avokado, 2 matskedar äggvita och 3 matskedar olivolja. Mixa ihop allting till en jämn smet. Massera därefter in allt i håret och täck med en duschmössa. Låt det sitta i en timme och tvätta sen ur med milt schampo.

3. Ha låg värme på stylingverktyg
Alla stylingverktyg som plattång, hårfön och locktång sliter otroligt mycket på ditt hår och är en av de största bovarna när de kommer till kluvna toppar. Det absolut bästa är att inte använda dem överhuvudtaget, men om det inte går så är rekommendationen att ha verktygen på låg värme, så sliter de inte lika mycket på håret.

4. Använd leave-in balsam
Ett enkelt sätt för att rädda dina kluvna toppar är att använda leave-in balsam, alltså ett balsam som du inte tvättar ur. Det både återfuktar och skyddar ditt hår!

5. Torka håret på rätt sätt
När du ska torka ditt hår med hårfön är det viktigt att du tänker på hur du gör det. Se till att alltid blåsa nedåt på håret och inte underifrån. Det absolut bästa för håret är att alltid försöka lufttorka 90 procent av håret innan du fönar det. Då slits det inte lika mycket.

Följ MetroMode.se på Facebook – där kan du diskutera och kommentera våra artiklar.

Källa: Dailymakeover

Utredningskam - Åhléns KÖP

Utredningskam - Åhléns

Pris: 49 kronor.

KÖP

Nästa bild
Hårinpackning - Kiehls KÖP

Hårinpackning - Kiehls

En hårinpackning för torrt och skadat hår som reparerar skadat och fukttörstande hår med hjälp av bland annat oliver och avokadoolja.

Pris: 330 kronor.

KÖP

Nästa bild
Hårinpackning för torrt hår - L'Oreal Paris KÖP

Hårinpackning för torrt hår - L'Oreal Paris

En närande hårinpackning med safflorolja som gör torrt hår mjukt igen.

Pris: 119 kronor.

KÖP

Nästa bild
Hårinpackning - Kérastase KÖP

Hårinpackning - Kérastase

En vårdande inpackning som förnyar hårfibrerna för tjockt, mycket skadat och slitet hår.

Pris: 399 kronor.

KÖP

Nästa bild
Leave in-balsam - Sachajuan KÖP

Leave in-balsam - Sachajuan

Lätt, oljefri
spraybalsam som reder ut håret och
underlättar styling. Ger fyllighet och superglans
samtidigt som den vårdar håret och
hårbotten.

Pris: 249 kronor.

KÖP

Nästa bild
Leave in-kräm - Lernberger Stafsing KÖP

Leave in-kräm - Lernberger Stafsing

En vårdande leave-in kräm som tar bort frissighet och ger naturlig glans. Den reparerar, återfuktar, skyddar och jämnar ut fjällskiktet på håret.

Pris: 229 kronor.

KÖP

Nästa bild
Leave in-kräm - Matrix KÖP

Leave in-kräm - Matrix

Brass Off Threesome Leave-in Cream hjälper till att återuppliva skadat hår och ge det styrka, silkeslenhet och hanterbarhet. Skyddar håret mot värme (upp till 232ºC), försluter fjällskiktet och motverkar frissighet.

Pris: 139 kronor.

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!