Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Skönhet

5 sätt du kan rädda dina kluvna toppar på utan att behöva klippa dig

kluvna-toppar-slitet-har-fix-knep-tips-2016-puffNågot som alla hårtyper har gemensamt är att alla råkar ut för kluvna toppar. Som tur var finns det saker du kan göra för att ta hand om ditt hår. Här är 6 saker du kan göra för att rädda dina kluvna toppar!
 
Kluvna toppar får vi på grund av att hårets yttre och skyddande skikt skadas vilket gör att håret blir uttorkat och skadat. Oftast får vi kluvna toppar på grund av alla produkter och stylingverktyg vi använder. För att undvika kluvna toppar är det viktigt att ta hand om sitt hår men om skadan redan är skedd finns de flera saker du kan göra för att göra det bättre samt undvika att det blir värre.
 

1. Använd en bredtandad kam
Ett bra sätt för att förebygga kluvna toppar är att borsta igenom håret i duschen. När du masserat in balsam i håret ska du borsta det med en bredtandad kam. På så sätt slits inte håret eftersom du inte behöver borsta det efteråt. När vi borstar tovor ur torrt hår, skadar vi håret.
 

2. Använd en hårinpackning som är bra mot kluvna toppar
Du behöver 1 avokado, 2 matskedar äggvita och 3 matskedar olivolja. Mixa ihop allting till en jämn smet. Massera därefter in allt i håret och täck med en duschmössa. Låt det sitta i en timme och tvätta sen ur med milt schampo.
 

3. Ha låg värme på stylingverktyg
Alla stylingverktyg som plattång, hårfön och locktång sliter otroligt mycket på ditt hår och är en av de största bovarna när de kommer till kluvna toppar. Det absolut bästa är att inte använda dem överhuvudtaget, men om det inte går så är rekommendationen att ha verktygen på låg värme. Då sliter de inte lika mycket på håret.
 

4. Använd leave-in balsam
Ett enkelt sätt för att rädda dina kluvna toppar är att använda leave-in balsam. Alltså balsam du inte tvättar ur. Det både återfuktar och skyddar ditt hår!
 

5. Torka håret på rätt sätt
När du ska torka ditt hår med hårfön är det viktigt att du tänker på hur du gör det. Se till att alltid blåsa nedåt på håret och inte underifrån. Det absolut bästa för håret är att alltid försöka lufttorka 90 procent av håret innan du fönar det. Då slits det inte lika mycket.
 

Följ MetroMode.se på Facebook – där kan du diskutera och kommentera våra artiklar.

 

Foto: Michael Fertig/Unsplash.com
Källa: Dailymakeover

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!