Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

5 tips som piggar upp och ger lyster till trött vinterhy

Snart kommer vi att ha klarat oss igenom hela vintern och våren kommer ha gjort sitt intåg. Vi har klarat av de mörka månaderna – men har vår hy gjort det? De kalla temperaturerna och fukten går hårt åt mot huden och vinterhyn är inte känd för att vara den med mest lyster. Vi delar med oss av våra bästa tips på hur du får huden att få tillbaka sin lyster.

Foto: All Over Press

1. Duscha snabbt

Vi älskar ju långa och varma duschar, speciellt nu när det är kallt ute. Tråkigt nog är de varma duscharna en bidragande orsak till att vår hy ser trött och glåmig ut. När du duschar tvättar bort kroppens naturliga oljor, vilka är jätteviktiga nu under vintermånaderna. Duscha istället i max fem minuter och låt vattnet och tvålen endast nudda kroppen och inte ansiktet. När du hoppar ut ur duschen är det bara att smörja, smörja och smörja.

2. C-vitamin

C-vitamin är lysterdrottningen nummer 1. Det finns knappt någon annan ingrediens som kan ge lika mycket lyster som just C-vitamin. Huden får en riktig energikick, blir jämnare i hudtonen och får en lyster som heter duga. Precis det vi behöver!

3. Exfoliera och återfukta

Har du dålig lyster i ditt ansikte kan det vara en god idé att exfoliera huden och bli av med alla döda hudceller. Avsluta med att smörja in din hy med en lätt ansiktsolja. Blir du av med de döda hudcellerna kan huden lättare bli återfuktad och på så vis få tillbaka sin lyster.

Läs också: Därför är ansiktsoljan din bästa vän i necessären!

4. Fett

Det är inte bara det du smörjer in dig med som påverkar din hy, utan även det du stoppar i dig. Rätt fetter kan verkligen göra underverk för en trött och torr hy. Se till att alltid få i dig nötter, avokado eller fet fisk varje dag. En hy som har brist på fett tappar lätt sin lyster och blir torr. Så spring och köp en påse nötter nu med detsamma!

5. Fuska

Lyckas du inte få till någon lyster i ditt vintertrötta ansikte? Lugn, du är inte ensam. Då är det tur att det finns mängder av highlighters därute som du kan gå loss med. Applicera på kindbenen, näsan, hakan, pannan och direkt under ögonbrynet. En av våra favoriter är Everglow från OFRA Cosmetics som du hittar här nedanför, tillsammans med våra andra favoriter!

Fluffig kroppskräm - Mon Sun KÖP

Fluffig kroppskräm - Mon Sun

Pris: 75 kronor (nedsatt från 149 kr).

KÖP

Nästa bild
Serum med C-vitamin - Pixi KÖP

Serum med C-vitamin - Pixi

Pris: 399 kronor.

KÖP

Nästa bild
Serum med Vitamin C - L300 KÖP

Serum med Vitamin C - L300

Pris: 105 kronor (nedsatt från 139 kr).

KÖP

Nästa bild
Mild ansiktspeeling - ACO KÖP

Mild ansiktspeeling - ACO

Pris: 49 kronor (nedsatt från 69 kr).

KÖP

Nästa bild
Renewing Face Oil - ACO KÖP
Nästa bild
Rättvisemärkt kokosolja - Superfruit Foods KÖP

Rättvisemärkt kokosolja - Superfruit Foods

Pris: 53 kronor.

KÖP

Nästa bild
Highlighter - Ofra Cosmetics KÖP

Highlighter - Ofra Cosmetics

Pris: 244 kronor (nedsatt från 349 kr).

KÖP

Nästa bild
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!