Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Skönhet

Nu har vi snart klarat oss igenom hela vintern och snart är det vår. Vi har överlevt

Skönhet

5 tips som piggar upp och ger lyster till din trötta vinterhy

Nu har vi snart klarat oss igenom hela vintern och snart är det vår. Vi har överlevt de mörka månaderna men har vår hy gjort det? De kalla temperaturerna och fukten går hårt åt mot huden. Vinterhyn är inte känd för att vara den med mest lyster. Vi delar med oss av våra bästa tips på hur du får huden att få tillbaka sin lyster.

rosie

Foto: All over press

1. Duscha snabbt

Vi älskar ju långa och varma duschar, speciellt nu när det är grått och trist ute. Tråkigt nog är de varma duscharna en bidragande orsak till att vår hy ser trött och glåmig ut. När du duschar tvättar bort kroppens naturliga oljor, vilka är jätteviktiga nu under vintermånaderna. Duscha istället i max fem minuter och låt vattnet och tvålen endast nudda kroppen och inte ansiktet. När du hoppar ut ur duschen är det bara att smörja, smörja och smörja.

2. C-vitamin

C-vitamin är lysterdrottningen nummer 1. Det finns knappt någon annan ingrediens som kan ge lika mycket lyster som just C-vitamin. Huden får en riktig energikick, blir jämnare i hudtonen och får en lyster som heter duga. Precis det vi behöver. Införskaffa ett vitamin C-serum, som det här från svenska Moonsun Organic eller det här från Cosmetic Skin Solutions.

3. Exfoliera 

Har du dålig lyster i ditt ansikte kan det vara en god idé att exfoliera huden och bli av med alla döda hudceller. Avsluta med att smörja in din hy med en lätt ansiktsolja. Blir du av med de döda hudcellerna kan huden lättare bli återfuktad och på så vis få tillbaka sin lyster.  Här hittar du ansiktspeelingen som vann Metro Modes bäst i test>

4. Fett

Det är inte bara det du smörjer in dig med som påverkar din hy, utan även det du stoppar i dig. Rätt fetter kan verkligen göra underverk för en trött och torr hy. Se till att alltid få i dig nötter, avokado eller fet fisk varje dag. En hy som har brist på fett tappar lätt sin lyster och blir torr. Så spring och köp en påse nötter nu meddetsamma.

5. Fuska

Får du ingen lyster i ditt vintertrötta ansikte? Då är det tur att det finns mängder av highlighters därute som du kan gå loss med. Applicera på kindbenen, näsan, hakan, pannan och direkt under ögonbrynet. Här hittar du den bästa highlightern just nu>

 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
34 kvadrat
Hälsa
Joanna Swica
Lifestyle
Evelina Andersson
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Mathilda Weihager
Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Mitra Javadi
Lifestyle
Sophia Anderberg
Lifestyle
Sara Che
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Mode
Emma Danielsson
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Imane Asry