Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

5 tips som piggar upp och ger lyster till trött vinterhy

Snart kommer vi att ha klarat oss igenom hela vintern och våren kommer ha gjort sitt intåg. Vi har klarat av de mörka månaderna – men har vår hy gjort det? De kalla temperaturerna och fukten går hårt åt mot huden och vinterhyn är inte känd för att vara den med mest lyster. Vi delar med oss av våra bästa tips på hur du får huden att få tillbaka sin lyster.

Foto: Instagram @rosiehw

1. Duscha snabbt

Vi älskar ju långa och varma duschar, speciellt nu när det är kallt ute. Tråkigt nog är de varma duscharna en bidragande orsak till att vår hy ser trött och glåmig ut. När du duschar tvättar bort kroppens naturliga oljor, vilka är jätteviktiga nu under vintermånaderna. Duscha istället i max fem minuter och låt vattnet och tvålen endast nudda kroppen och inte ansiktet. När du hoppar ut ur duschen är det bara att smörja, smörja och smörja.

2. C-vitamin

C-vitamin är lysterdrottningen nummer 1. Det finns knappt någon annan ingrediens som kan ge lika mycket lyster som just C-vitamin. Huden får en riktig energikick, blir jämnare i hudtonen och får en lyster som heter duga. Precis det vi behöver!

Läs även: Därför ska du ha C-vitamin i din huvdård.

3. Exfoliera och återfukta

Har du dålig lyster i ditt ansikte kan det vara en god idé att exfoliera huden och bli av med alla döda hudceller. Avsluta med att smörja in din hy med en lätt ansiktsolja. Blir du av med de döda hudcellerna kan huden lättare bli återfuktad och på så vis få tillbaka sin lyster.

Läs också: Därför är ansiktsoljan din bästa vän i necessären!

4. Fett

Det är inte bara det du smörjer in dig med som påverkar din hy, utan även det du stoppar i dig. Rätt fetter kan verkligen göra underverk för en trött och torr hy. Se till att alltid få i dig nötter, avokado eller fet fisk varje dag. En hy som har brist på fett tappar lätt sin lyster och blir torr. Så spring och köp en påse nötter nu med detsamma!

5. Fuska

Lyckas du inte få till någon lyster i ditt vintertrötta ansikte? Lugn, du är inte ensam. Då är det tur att det finns mängder av highlighters därute som du kan gå loss med. Applicera på kindbenen, näsan, hakan, pannan och direkt under ögonbrynet. En av våra favoriter är Everglow från OFRA Cosmetics som du hittar här nedanför, tillsammans med våra andra favoriter!

Fluffig kroppskräm - Mon Sun KÖP

Fluffig kroppskräm - Mon Sun

En fluffig och mjukgörande kroppskräm med en kombination av mandel- och avokadoolja som återfuktar på djupet och tillför näring. Vitamin E reparerar och återställer torr hud. 100% vegansk

Pris: 104 kronor.

(Nedsatt från 149 kr)

KÖP

Nästa bild
Serum med C-vitamin - Pixi KÖP

Serum med C-vitamin - Pixi

Vitamin-C serum är utjämnande och fullt av antioxidanter. Det ger direkt lyster men även succesivt över tid. Formulan innehåller C-vitamin och ferulinsyra som motverkar fria radikaler och reducerar synligheten av pigmenteringar. Du får en jämnare och klarare hud.

Pris: 399 kronor.

KÖP

Nästa bild
Serum med Vitamin C - L300 KÖP

Serum med Vitamin C - L300

Ansiktsserum som kombinerar vitamin C och provitamin B5 för att ge din hud extra fukt och en jämnare hudton. Serumet ger lyster och glöd för en friskare hudton, samtidigt som antioxidanten vitamin C skyddar mot fria radikaler och solens åldrande.

Pris: 139 kronor.

KÖP

Nästa bild
Mild ansiktspeeling - ACO KÖP

Mild ansiktspeeling - ACO

Peeling för ansiktet.

De skonsamma skrubbkornen är gjorda av bambu. Genom att ta bort döda hudceller lämnas huden mjuk och len. Passar alla hudtyper.

Pris: 44 kronor.

(Nedsatt 10%)

Finns hos Apotek Hjärtat här!

KÖP

Nästa bild
Renewing Face Oil - ACO KÖP

Renewing Face Oil - ACO

Ansiktsolja med en härlig blandning av naturliga oljor. Kan verka skyddande och närande, återfukta huden samt mjukgöra och ge lyster. Med anti age-egenskaper. Innehåller oljor från ängskrasse och raps, samt Q10 och vitamin E.

Vegansk! Passar alla hudtyper (även torr).

Pris: 159 kronor.

Finns även hos Meds här!

KÖP

Nästa bild
Rättvisemärkt kokosolja - Superfruit Foods KÖP

Rättvisemärkt kokosolja - Superfruit Foods

Pris: 59 kronor.

KÖP

Nästa bild
Highlighter - Ofra Cosmetics KÖP

Highlighter - Ofra Cosmetics

Här får du tre läckra highlighter nyanser i en enda compact – komplett med en frostig vit nyans, en neutralt skimrande nyans och en soldränkt koppar nyans. Blanda alla tre tillsammans för en fin glow.

Pris: 262 kronor.

(Nedsatt 25%)

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!