Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Skönhet

5 tips som piggar upp och ger lyster till din trötta vinterhy

Nu har vi snart klarat oss igenom hela vintern och snart är det vår. Vi har överlevt de mörka månaderna men har vår hy gjort det? De kalla temperaturerna och fukten går hårt åt mot huden. Vinterhyn är inte känd för att vara den med mest lyster. Vi delar med oss av våra bästa tips på hur du får huden att få tillbaka sin lyster.

rosie

Foto: All over press

1. Duscha snabbt

Vi älskar ju långa och varma duschar, speciellt nu när det är grått och trist ute. Tråkigt nog är de varma duscharna en bidragande orsak till att vår hy ser trött och glåmig ut. När du duschar tvättar bort kroppens naturliga oljor, vilka är jätteviktiga nu under vintermånaderna. Duscha istället i max fem minuter och låt vattnet och tvålen endast nudda kroppen och inte ansiktet. När du hoppar ut ur duschen är det bara att smörja, smörja och smörja.

2. C-vitamin

C-vitamin är lysterdrottningen nummer 1. Det finns knappt någon annan ingrediens som kan ge lika mycket lyster som just C-vitamin. Huden får en riktig energikick, blir jämnare i hudtonen och får en lyster som heter duga. Precis det vi behöver. Införskaffa ett vitamin C-serum, som det här från Pixi (399 kr) eller det här från L300 (139 kr)

3. Exfoliera 

Har du dålig lyster i ditt ansikte kan det vara en god idé att exfoliera huden och bli av med alla döda hudceller. Avsluta med att smörja in din hy med en lätt ansiktsolja. Blir du av med de döda hudcellerna kan huden lättare bli återfuktad och på så vis få tillbaka sin lyster.  Här hittar du ansiktspeelingen som vann Metro Modes bäst i test>

4. Fett

Det är inte bara det du smörjer in dig med som påverkar din hy, utan även det du stoppar i dig. Rätt fetter kan verkligen göra underverk för en trött och torr hy. Se till att alltid få i dig nötter, avokado eller fet fisk varje dag. En hy som har brist på fett tappar lätt sin lyster och blir torr. Så spring och köp en påse nötter nu meddetsamma.

5. Fuska

Får du ingen lyster i ditt vintertrötta ansikte? Då är det tur att det finns mängder av highlighters därute som du kan gå loss med. Applicera på kindbenen, näsan, hakan, pannan och direkt under ögonbrynet. Vår favorit just nu är Everglow från OFRA Cosmetics (329 kr)

 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!