Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

Därför ska du ha C-vitamin i din hudvård

De senaste åren har C-vitamin blivit en storfavorit i hudvård. Nedan går vi igenom vilka fördelar det har och varför det har blivit så populärt att ha det i badrumsskåpet.

Vitamin C kallas också askorbinsyra och är en av våra vanligaste vitaminer som finns naturligt i frukt och grönt. Vitaminet är en höjdare på att stärka immunförsvaret och underlätta för kroppen att ta upp andra vitaminer och mineraler.

C-vitamin i hudvård

Inom hudvård är C-vitaminet känd för att både ge lyster och jämnare hudton. Den ska också kunna bekämpa hyperpigmentering och bleka ärr. C-vitaminer bekämpar också fria radikaler som orsakas av UV-strålning. Den hjälper till att reparera skador i huden efter att man vistats i solen och förbättrar kollagenproduktionen. Med en riktigt bra produkt med C-vitamin kan du alltså bli kvitt både ojämn hudton, glåmig hy, fina linjer och skydda dig mot fria radikaler.

Den kraftfulla antioxidanten finns naturligt i hudens olika lager men den kan vara svår att använda i hudvård då den lätt bryts ner. Eftersom det på senare tid har blivit en mycket populär ingrediens i hudvård forskas det mycket på att hitta det bästa sättet att få fram vitaminets effekter så enkelt som möjligt.

Så använder du hudvård med C-vitamin

C-vitamin passar alla hudtyper och är lätt att få in i din hudvård. Använder du vitaminet i ett serum ska det appliceras efter rengöring och innan återfuktande kräm. Vitaminet kan du hitta i allt från rengöring, till serum, krämer och masker. En bra riktlinje kan vara att plocka in en produkt med C-vitamin i din hudvårdsrutin för att det inte ska bli för mycket för din hy. Vänj in produkten och testa vad den funkar med och inte. Glöm inte att addera solskyddsfaktor i din hudvårdsrutin.

Nedan listar vi våra favoritprodukter med C-vitamin!

Truth Juice Daily Cleanser - Ole Henriksen KÖP

Truth Juice Daily Cleanser - Ole Henriksen

En multifunktionell gel-cremerengöring som tar bort makeup, olja och orenheter. Passar alla hudtyper och kan användas både dag och natt. Produkten innehåller apelsinvatten som friskar upp huden, PHA (polyhydroxy)-syra som reducerar döda hudceller och den botaniska Truth-blandning (apelsin, citron, nypon, gojibär och havtornextrakt) som lämnar huden mjuk och smidig.

Pris: 308 kronor.

(Rek pris: 365 kr)

KÖP

Nästa bild
Face Serum Vitamin C - L300 KÖP

Face Serum Vitamin C - L300

Ansiktsserum som kombinerar vitamin C och provitamin B5 för att ge din hud extra fukt och en jämnare hudton. Serumet ger lyster och glöd för en friskare hudton, samtidigt som antioxidanten vitamin C skyddar mot fria radikaler och solens åldrande.

Pris: 129 kronor.

Finns även hos Doz Apotek!

KÖP

Nästa bild
Vitamin C Brightening & Glow Boosting Cream - Neutriherbs KÖP

Vitamin C Brightening & Glow Boosting Cream - Neutriherbs

C-vitamin är en av hudvårdsvärldens mest tillförlitliga stjärnor, och ett absolut måste för en jämn persikohud med fantastiskt glow.

Detta är en fantastiskt skön ansiktskräm som piggar upp huden samt ger dagligt skydd mot externa faktorer.

Pris: 299 kronor.

KÖP

Nästa bild
Glow Ritual Vitamin C Serum - Antipodes KÖP

Glow Ritual Vitamin C Serum - Antipodes

Huden strålar med detta naturliga C-vitaminserum som ger en omedelbar strålande effekt och skyddar mot skador som kan leda till för tidigt åldrande.

Pris: 509 kronor.

KÖP

Nästa bild
Valo NORDIC-C Glow Boost Essence - Lumene KÖP

Valo NORDIC-C Glow Boost Essence - Lumene

En lystergivande och utslätande essens som har en koncentrerad maximal återfuktande och lystergivande effekt. Vår unika teknologi med bärextrakt från antioxidantrikt nordiskt hjortron och C-vitamin i kombination med rent nordiskt källvatten och två typer av hyaluronsyra stimulerar hudens naturliga kollagensyntes.

Pris: 335 kronor.

KÖP

Nästa bild
Nordic-C Bright Eyes All-in-One Vitamin C Eye Treatment - Lumene KÖP

Nordic-C Bright Eyes All-in-One Vitamin C Eye Treatment - Lumene

Lystergivande och reparerande ögoncreme utvecklad för att reducera mörka ringar och påsar under ögonen samt släta ut rynkor. Teknologin Beautifeye i kombination med nordiskt hjortron och C-vitamin bidrar till att ge lyster och gör att huden känns fastare och stramar även upp ögonlocket.

Pris: 259 kronor.

KÖP

Nästa bild
C15 Super Booster – Paula's Choice KÖP

C15 Super Booster – Paula's Choice

C15 Super Booster är ett innovativt koncentrat som jämnar ut hudtonen, ökar fastheten samt ger mängder av lyster till alla hudtyper.

Pris: 659 kronor.

KÖP

Nästa bild
Capture Youth Glow Booster Serum - DIOR KÖP

Capture Youth Glow Booster Serum - DIOR

Detta upplysande serum är en riktig glow booster som hjälper till att återställa hudens lyster. Plommonsorten Murunga, vilken innehåller 100 gånger så hög koncentration av vitamin C än apelsin, kombinerat med hydroxsyra, hjälper till att lysa upp huden och ger den mjuk och len struktur.

Pris: 1 049 kronor.

KÖP

Nästa bild
Face Glow Vitamin C Booster - ACO KÖP

Face Glow Vitamin C Booster - ACO

Mycket koncentrerat och effektivt vitamin C-serum som förstärker hudens lyster, synbart jämnar ut hudtonen samt minskar pigmentfläckar.

Pris: 209 kronor.

KÖP

Nästa bild
C.E.O. Glow Vitamin C Face Oil - Sunday Riley KÖP

C.E.O. Glow Vitamin C Face Oil - Sunday Riley

En omedelbar absorberande ansiktsolja som fuktar och lämnar huden glödande.
C oljelöslig vitamin hjälper till att bekämpa ålderstecken.

Pris: 929 kronor.

KÖP

Nästa bild
BioLumin-C Gel Moisturizer - Dermalogica KÖP

BioLumin-C Gel Moisturizer - Dermalogica

Svalkande, skyddande och fuktgivande gel med ultrastabilt C-vitamin.

Pris: 849 kronor.

Finns även hos Skincity!

KÖP

Nästa bild
Potent C Bright&Plump Moisturizer - Peter Thomas Roth KÖP

Potent C Bright&Plump Moisturizer - Peter Thomas Roth

Fuktkräm med anti-aging-effekt som gör huden fastare och ljusare genom att kombinera tetrahexyldecylaskorbat av högpotent C-vitamin med hydroliserat kollagen och Trimoist KMF för att ge huden fyllighet med en återfuktande effekt som varar i 24 timmar.

Pris: 761 kronor.

(Rek pris: 955 kr)

KÖP

Nästa bild
Vitamin C Serum Capsules - Exuviance KÖP

Vitamin C Serum Capsules - Exuviance

Ett koncentrat med 20 % C-vitamin som verkar utjämnande på hudtonen och har en antioxidanteffekt. I kombination med Exuviance patenterade Aminofil stimulerar sammansättningen en ökad fyllighet och spänst. Stabil sammansättning i engångskapslar säkerställer maximal tillförsel av C-vitamin till huden.

Pris: 759 kronor.

KÖP

Nästa bild
Vitamin C Family BeautifEYE Eye Patches - PIXI KÖP

Vitamin C Family BeautifEYE Eye Patches - PIXI

Dessa lyxiga eye patches i hydrogel är fullproppade med snabbverkande ingredienser som snabbt piggar upp och återfuktar det känsliga ögonområdet. BeautifEYE innehåller vitamin-C, lakritsrot och ginseng som återupplivar och ljusar upp mörka ringar under ögonen. Innehåller 30 par. Vegansk.

Pris: 339 kronor.

KÖP

Nästa bild
Vitamin-C Serum - PIXI KÖP

Vitamin-C Serum - PIXI

Vitamin-C serum är utjämnande och fullt av antioxidanter. Det ger direkt lyster men även succesivt över tid. Formulan innehåller C-vitamin och ferulinsyra som motverkar fria radikaler och reducerar synligheten av pigmenteringar. Du får en jämnare och klarare hud.

Pris: 299 kronor.

(Rek pris: 399 kr)

KÖP

Nästa bild
Doctor Babor Vitamin C Concentrate - Babor KÖP

Doctor Babor Vitamin C Concentrate - Babor

Speciellt framtaget och dermatologiskt testat för känslig hud. Den innehåller en effektiv och stabilare C-vitamin-ester som gör huden mindre benägen till irritation, samt hyaluronsyra och omega 3-fettsyra.

Pris: 613 kronor.

(Rek pris: 705 kr)

KÖP

Nästa bild
Clean Skincare Glow Daily Vitamin C Gel Cream - REN KÖP

Clean Skincare Glow Daily Vitamin C Gel Cream - REN

Glow-givande ansiktsfuktare som är irritationsfri och vänlig mot alla hudtyper och hudtoner. Med en ljusare blandning av stabiliserat C-vitamin, plus magnesium- och Tara Pod-extrakt, är det en ansiktskräm som förbättrar din naturliga utstrålning, så att du kan glöda på ditt eget sätt.

Pris: 495 kronor.

KÖP

Nästa bild
Powerful-Strength Line-Reducing and Dark Circle-Diminishing Vitamin C Eye Serum - Kiehl's KÖP

Powerful-Strength Line-Reducing and Dark Circle-Diminishing Vitamin C Eye Serum - Kiehl's

Effektivt ögonserum med C-vitamin och hyaluronsyra. Den unika formeln passar extra bra till det känsliga området runt ögonen och kan bland annat bidra till att minska mörka ringar och påsar under ögonen samt fina linjer.

Pris: 565 kronor.

Finns även hos NK!

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!