Skönhet

6 bästa skönhetsknepen för dig med glasögon

Att bära glasögon är supersnyggt men det kan vara svårt och veta hur man ska tänka när man sminkar sig. Här är några enkla knep som gör att du kommer se ännu finare ut i dina bågar!

Foto: REX

1. Strunta i svart eyeliner och tunga ögonskuggor
Satsa istället på en mörkblå eyeliner och en ljusare ögonskugga. Svart eyeliner kan nämligen bli för hårt tillsammans med dina glasögon medan en blå eyeliner funkar bättre och fortfarande framhäver dina ögon.

2. Använd concealer på rätt ställe
Tänk strategiskt när du sminkar dig. Försök att lägga lite extra concealer på de ställena där dina bågar ligger mot huden. På så sätt slipper du få luckor i din sminkning på grund av dina glasögon.

3. Ha bara mascara på rötterna
Satsa på att bara ha mascara på rötterna och låt tipparna vara. På så sätt framhäver du dina ögon mer och du slipper att dina fransar ”slår i” dina glasögon.

4. Satsa på färgade läppar
Färgade läppar passar perfekt till ett par glasögon. De gör att din look ser mer lyxig ut och ger ditt ansikte mer balans.

5. Breda bågar = bred eyeliner
Regeln är enkel, desto bredare bågar, desto bredare eyeliner. På så sätt tar inte dina glasögon över dina ögon.

6. Satsa på ett par diskreta örhängen
För stora örhängen kommer att konkurrera med dina snygga bågar och därmed inte göra dem rättvisa. Satsa istället på lite enklare och mindre örhängen. Fokus bör vara på dina fina glasögon.

Följ MetroMode.se på Facebook – där kan du diskutera och kommentera våra artiklar.

Källa: purewow

Foto: REX

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!