Skönhet

6 enkla tips för att undvika fett hår

Håller du på och kliar dig i hårbotten? Kanske måste du duscha varje dag för att håret blir för fett annars? Med några få enkla nycklar håller du håret fräscht längre, och slipper slita på det med ständiga schamponeringar och hårtork.

Foto: Instagram @gisele & Pexels

Precis som fet hy kan fett hår ofta bete sig något oförutsägbart. Man tycker att man har gjort allt i sin makt för att behålla håret fräscht mellan tvättningarna, men många gör också saker omedvetet som gör håret fetare. Det gäller att vara uppmärksam på vissa saker när det kommer till att hålla håret fräsch.

Nedan listar vi 6 enkla saker att tänka på för att inte få håret tungt och fett.

Borsta inte håret mer än två gånger per dag

Borsta inte håret mer än två gånger per dag

När du borstar håret sprider sig fett från hårbotten ut i längderna. Det är viktigt att kamma igenom ditt hår en till två gånger per dag för att undvika tovor, men blir det mer än så får du mycket lättare och snabbare fett hår!

Foto: Pexels

Nästa bild
Pilla inte i håret

Pilla inte i håret

Många sitter och pillar sig i håret, virar det runt fingrarna eller har andra omedvetna rörelser. Försök att tänka på att låta håret vara så mycket som möjligt. Desto mer du pillar i det desto snabbare kommer det att bli fett.

Foto: Pexels

Nästa bild
Balsamera inte rötterna

Balsamera inte rötterna

Har du väldigt torrt hår är det ofta ingen fara att använda balsam över hela håret, men får du lätt fett hår kan du med fördel strunta just i rötterna och istället fokusera på längderna!

Foto: Unsplash

Nästa bild
Tvätta inte för ofta

Tvätta inte för ofta

Det absolut vanligaste skälet till att man kämpar med fett hår är att det tvättas för ofta. Försök avvänja håret vid detta så gott det går, och försöka helst att tvätta en till två gånger i veckan. Du kommer att märka resultat så snart håret vant sig vid den nya rutinen!

Foto: Unsplash

Nästa bild
Dåliga matvanor

Dåliga matvanor

Att äta bra och hälsosam mat hjälper mycket i kroppen, på många sätt. Försök att äta så hälsosamt och näringsrikt som möjligt för att hjälpa håret bli starkt och stabilt!

Foto: Unsplash

Nästa bild
Tvätta inte med varmt vatten

Tvätta inte med varmt vatten

Ett av de absolut vanligaste felen folk gör är att de tvättar håret i en lång och varm dusch. Varmvatten sliter på håret och kan du sänka värmen litegrann (helst till ganska kallt) så blir håret både glansigare och gladare!

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!