Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

6 misstag vi alla gör när vi sminkar våra ögonfransar med mascara

Hur fel kan det bli kanske du tänker? Faktum är att det finns många vanliga misstag som hindrar dina ögonfransar från att se perfekt målade ut, men de är lätta att rätta till! 

Foto: Instagram @elsahosk/Illamasqua

En öppen och klar blick med voluminösa och långa fransar som håller formen hela dagen. Det är ingen omöjlighet att borsta till ett par snygga fransar men då måste du först se till att undvika de här vanliga sminkmisstagen.

1. Använder inte ögonfransböjare KÖP

1. Använder inte ögonfransböjare

Genom att använda en ögonfransböjare kommer dina ögon att se större ut och fransarna får en riktig skjuts. Sätt tången vid roten, tryck ihop och håll i 10 sekunder. Måla sedan mascaran som vanligt. Du kommer att märka stor skillnad!

Ögonfransböjare – Shiseido, 192 kronor. Köp här.

KÖP

Nästa bild
2. Målar de övre fransarna först KÖP

2. Målar de övre fransarna först

Många målar de övre fransarna och sen de nedre, men du ska istället göra tvärtom. För hur många gångar har du inte irriterat dig på att mascarafläckarna på ögonlocket? Det slipper du om du börjar med de nedersta fransarna.

Ögonfransprimer – Benefit, 349 kronor. Köp här.

KÖP

Nästa bild
3. Använder bara en mascara KÖP

3. Använder bara en mascara

Fler är bättre än en, åtminstone när det gäller mascaror. Varje mascara har en uppgift, oavsett vad reklamen säger, vissa ger längd och andra ger volym. Genom att kombinera två mascaror med olika egenskaper kommer du att få riktigt dramatiska fransar.

Volymmascara – L’Oreal Paris, 175 kronor. Köp här. 

KÖP

Nästa bild
4. Använder en för gammal mascara KÖP

4. Använder en för gammal mascara

På alla sminkprodukter finns det en hållbarhetsmärkning i form av en lite burk med en siffra i. En mascara brukar hålla i ungefär 3-6 månader. För att undvika ögoninfektioner ska du inte använda den i mer än sex månader. Börjar den klumpa sig är det dags att byta till en ny.

Förlängande mascara – Clarins, 300 kronor. Köp här.

KÖP

Nästa bild
5. Pumpar borsten KÖP

5. Pumpar borsten

Det här gör vi nog alla utan att tänka på det. Om du drar borsten upp och ner i tuben kommer det in luft och mascaran torkar ut. Dags att sluta upp med det!

Eyeliner – NYX, 103 kronor. Köp här.

(Nedsatt 20%)

KÖP

Nästa bild
6. Målar bara ena sidan av fransarna KÖP

6. Målar bara ena sidan av fransarna

De allra flesta målar bara en sida av fransarna, det vill säga undersidan. Nackdelen är att det tynger ner fransarna. Målar du översidan också blir det bättre jämnvikt och fransarna kan hålla formen hela dagen.

Highlighter – OFRA Cosmetics, 350 kronor. Köp här. 

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!