Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Skönhet

6 skönhetstips vi lärt oss av Bridget Jones Dagbok

bridget jones diary
Det är femton år sedan allas vår Bridget Jones dök upp på bioduken första gången – och i höst är det dags igen! Renée Zellwegers rolltolkning av den klumpiga, roskindade Bridget vann mångas hjärtan tack vare sin känslosamma ärlighet och orädda kroppssjälvförtroende. (Visst, hon kollade siffrorna på vågen varje dag men hon rockade också en minst sagt avslöjande Playboy Bunny-kostym).

Den 16 september är det svensk premiär för den efterlängtade fortsättningen i trilogin, Bridget Jones’s Baby, och vad kan då passa bättre än att gå igenom vad vi hittills lärt oss om skönhet från den ljuvliga miss Jones.

1. Lämna vaxningen åt proffsen
Vi älskar hemmafix och DIY, men det finns saker som bör lämnas åt proffsen – för allas skull. Som att färga det där perfekt platinablonda håret eller, som i det här fallet, bikinivaxningen.

1-bridget-jones-beauty-lessons

2. Äg vilken fest som helst – med en fransk twist
Det finns få saker lika ångestladdade som att gå ensam till ett branschevent, men med hjälp av några hårnålar och lite texturspray kan du också fixa till den där perfekta frisyren som hjälper dig att smälta in i alla sammanhang.
2-bridget-jones-beauty-lessons

3. Ta hand ditt dekolletage
Släng på lite extra kräm på den där känsliga huden nedanför halsen – du vet aldrig när det är dags att få Hugh Grant eller Colin Firth på fall med en genomskinlig blus eller en urringad kanin-kostym.
3-bridget-jones-beauty-lessons

4. Multitaska
Ett högt livstempo har gjort multitasking till det nya svarta, och där har Bridget verkligen visat vägen. Plocka upp några papiljotter och din Electrolux, det är dags att maxa volymen i håret, hemmet och dina hamstrings.
5-bridget-jones-beauty-lessons

5. Omfamna den nedcabbade looken
Bridgets Fångad av en stormvind-look var helt klart före sin tid. Nu är nedcabbat hår ett uttalat fenomen bland modefolket, fråga bara trendsättare som Michael Kors eller Anja Rubik.
4-bridget-jones-beauty-lessons

6. Avsluta spinningpasset med stil
Inget gör oss så svaga i knäna som 60 minuters nära-döden-spinning. Men om du delar Bridgets medfödda elegans så är det bara att föreställa dig ett rådjurskid som tar sina första skälvande steg samtidigt som du svingar benet över ramen… eller så spanar du snabbt in en träningskompis med starka armar…!
6-bridget-jones-beauty-lessons

Källa: Vogue.com

Följ MetroMode.se på Facebook – där kan du diskutera och kommentera våra artiklar.

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!