Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Skönhet

Har du torr hy? Lider du av finnar och inflammerad hy? Eller har du förlorat lystern i takt med att mörkret faller. Ge inte upp – få hyn du alltid drömt om! Vägen behöver inte vara krokig och svår. Metro visar vägen till din drömhy i 3 enkla steg.

 

Rengöring
Din hy behöver fukt för att må bra. Huden åldras om den inte återfuktas. Rengör huden noggrant och ordentligt på kvällen. Överanvänd inte rengöring, ofta räcker det att skölja ansiktet med kallt vatten och tillsätta fukt morgonen efter. Fel rengöring kan rubba balansen i din hy, så se till att du väljer rätt produkter för just din hudtyp. Har du sämre hy – välj produkter som innehåller glycolsyra, det exfolierar det översta hudlagret och är porrtilldragande.

 

Exfoliering
Rätt rengöring i all ära, men du glömmer väl inte bort att städa bort smuts och bakterier på djupet? Döda hudceller leder ofta till porrbildning. Se till att investera i en riktigt bra peeling, som du sedan applicerar 1-2 gånger i veckan, Överdriv inte, för frekvent exfoliering kan istället skada huden. Var extra noga med att tillföra fukt och näring efter att du peelat huden. Välj en behandlande nattkräm och välj även där, om du har sämre hy, en med glycolsyra. Dagkrämen ska innehålla mycket glycerin och C-vitamin, som bidrar till att hålla kvar fukt i huden och håller den spänstig.

 

Livsstil
Dessvärre räcker det inte med dyra krämer i badrumsskåpet. För en osund livsstil, leder i slutändan till en dålig hy. Vräk i dig bra fetter och frossa i vitaminer. Fet fisk, frukt, bär, nötter och grönsaker är rena medicinen för huden. – För mycket rökning, alkohol, salt och socker påverkar kollagenet och elastinet i din hy och gör att den hamnar i obalans. De gamla klassiska knepen – som mycket sömn och vatten är A och O när det kommer till hudvård, säger plastikkirurgen Guglielmo Rusolo på Stockholm Medical Skincare Center.

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!