Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

7 enkla knep som får ditt smink att hålla sig hela dagen

Stör du dig på att ditt smink tappar all lyster efter halva dagen? Vi listar 7 knep som gör att ditt smink ser perfekt ut från morgon till kväll.

Vi vet alla hur jobbigt det är när vi på eftermiddagen upptäcker att vårt smink inte alls ser likadant ut som det gjorde på morgonen. Din foundation har försvunnit på sina håll och mascaran har halkat ner. För att få ditt smink att hålla hela dagen är det viktigt att tänka på hur du på bästa sätt balanserar din hudvårdsrutin med din sminkrutin. Det är inte bara din bas som är viktig för att få till en bra makeup, det du gör innan du börjar sminka dig är minst lika viktigare, om inte viktigast.

Ha endast hudkräm på dina problemområden KÖP

Ha endast hudkräm på dina problemområden

Om du vill att ditt smink ska hålla länge så måste du förbereda huden. Du ska inte överanstränga huden genom att massera in lager av serum, krämer och primers. Lär känna din hud och ha bara dina produkter på ställena där de behövs.

KÖP

Foto: All over press

Nästa bild
Byt din fuktkräm till ett serum KÖP

Byt din fuktkräm till ett serum

Strunta i att applicera lager av hudvård och satsa på ett intensivt serum istället. Det åker snabbare in i huden och du får inte ett lager av kräm i ansiktet som gör att ditt smink glider av.

Primerserum, 189 kronor, Paula’s Choice. 

KÖP

Foto: All over press

Nästa bild
Ha på ditt puder innan din foundation KÖP

Ha på ditt puder innan din foundation

För att “låsa fast” sminket ska du först ha på din primer och sen ett löst lager puder. Det sista du gör är att ha på din foundation. Pudret kommer göra att sminket får en bra bas att fästa i.

Puderfoundation, 310 kronor, MAC. 

KÖP

Foto: All over press

Nästa bild
Lägg sedan på ett lager återfuktande kräm KÖP

Lägg sedan på ett lager återfuktande kräm

För att ge din hy lite extra lyster kan du lägga på lite fuktkräm över din foundation. Då får du en säker bas, du får lyster och dessutom kommer dina övriga produkter fästa bättre.

KÖP

Foto: All over press

Nästa bild
Använd rätt borstar KÖP

Använd rätt borstar

Använd naturliga borstar om du vill få ett hållbart resultat. Syntetiska borstar gör bara så dina produkter sitter på ytan och sen försvinner. Naturliga borstar masserar in produkten djupare, vilket ger ett mer långlivat resultat.

Puderborste, 319 kronor, The Balm.

KÖP

Foto: All over press

Nästa bild
Återfukta inte din T-zon för mycket KÖP

Återfukta inte din T-zon för mycket

Vi tenderar att få ett hav av olja i T-zonen, vilket inte är optimalt om du vill att ditt smink ska sitta. Ha mindre hudvårdsprodukter här, bara lite fuktkräm. Har du lite absorberar huden det utan att överstimulera talgkörtlarna.

 

 

KÖP

Foto: REX

Nästa bild
Behandla torr hud på natten KÖP

Behandla torr hud på natten

Om din hud är väldigt torr så ska du använda en tjock och återfuktande kräm på natten när huden vilar. Då kommer du vakna upp till en slät och frisk hy som är redo att bli sminkad.

Nattmask, 270 kronor, Comme Deux.

KÖP

Foto: All over press

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!