Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Skönhet

7 saker tjejer med långt hår ALDRIG ska göra

Många är vi nog som drömmer om ett långt och tjock hår, men tycker du att ditt hår aldrig växer och blir så där härligt? Då kanske du gör någon av det långa hårets 7 dödssynder. Det finns några saker du absolut inte ska göra om du vill ha långt hår.

Foto: @emilisindlev / @xoxotsumi

 
1. Undvika frisören
Ja, vi vet när du har långt hår känns saxen som din största fiende och du är livrädd för frisören. Du tror att frisören kommer klippa av allt ditt hår. Om du vill behålla ditt långa hår så är faktiskt frisören din bästa vän. Om du klipper dig regelbundet kommer håret bli friskare, starkare och kunna växa fortare. Tänk också på att ju längre tid du undviker saxen desto mer måste du klippa av.

2. Sätta upp håret för tajt

Tajta frisyrer orsakar spänningar i rötterna som kan göra din hårbotten irriterad. Det kan också göra att du tappar en del hår, inget du vill när du vill se ut som Rapunzel.

3. Använda för mycket hårsprej
Hårsprej är superbra för att hålla en bångstyrig frisyr på plats, men använder du för mycket kan ditt hår ta skada. Den magiska sprejen kan tyvärr göra så att hårstråna klumpar ihop sig och håret blir torrt och går lättare av.

4. Borsta blött hår
Är det något du absolut inte ska göra så är det detta. Håret är som sårbarast när det är blött, undvik hårdhänt handdukstorkning och hårborstning. Låt håret självtorka och borsta sen igenom det med en bredtandad kam.

5. Strunta i balsam
Balsam är nästan det viktigaste för ditt långa hår. Det stärker håret och gör det mjukt och följsamt. Om du struntar i att balsamera ditt hår lättare skadat. Tycker du att håret lätt blir fett när du använder balsam så ta lite på topparna istället. Hoppa ALDRIG över balsamet!

6. Tupera ditt hår

Okej, det kan vara svårt att låta bli att tupera håret när det ligger platt som en pannkaka. Tyvärr så skriker ditt hår när du gör det. Det sliter otroligt mycket på håret, eftersom du kammar håret åt helt fel håll. Ditt hår blir svagt och går lättare av.

7. Använda för mycket värme
Ja ja, det här har du hört SÅ många gånger, men det tåls att upprepas, värme skadar ditt hår. Om du vill ha långt och friskt hår så måste din bästa vän bli ett värmeskydd. Helst så ska du undvika värme så gott det går. Är du beroende av plattången så försök att använda den några få gånger i veckan och alltid tillsammans med ett värmeskydd.

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!