Skönhet

7 skönhetsvanor som inte gör någon nytta

Alla har vi våra dagliga skönhetsvanor som både tar tid och inte är så roliga att göra. Faktum är att vi slösar bort vår värdefulla tid på vissa saker som är helt onödiga.

Foto: Unsplash

Vi lägger ner ungefär 40 minuter om dagen på att sköta om vårt yttre – vi smörjer, baddar och plockar. Men det finns väl knappt någon (hatten av för alla ni som gör det) som orkar använda varenda produkt i badrumsskåpet när vi är så trötta så att ögonen måste ha stöd för att hålla sig öppna. Varenda gång vi skippar något steg i kvälls- eller morgonrutinen får vi lite dåligt samvete och ser i vårt inre hur huden åldras och blir förstörd.

Men vi behöver egentligen inte hålla på med alla de där skönhetsrutinerna, vissa gör vi faktiskt till ingen nytta alls. Här är 7 vanor du kan sluta med.

Källa: Refinery 29

Stajla håret varje dag

Stajla håret varje dag

Du behöver inte fixa och stajla håret varje dag, eller rättare sagt bör du inte göra det varje dag. Det sliter nämligen fruktansvärt mycket på håret. Har du lockat det och fixat det dagen innan så räcker det med att du har i lite torrschampo i håret innan du åker till jobbet. Håret kommer se lika snyggt ut som det gjorde dagen innan.

Foto: Unsplash

Nästa bild
Polera naglarna

Polera naglarna

När du ska måla naglarna med ett helt vanligt nagellack så behöver du inte polera dem. Om du polerar naglarna varje gång du ska måla naglarna så kommer de tillslut bli tunna och sköra.

Foto: Unsplash

Nästa bild
Plocka ögonbrynen

Plocka ögonbrynen

Att ha fylliga ögonbryn har aldrig varit så inne som det är nu. För att få till de där perfekta ögonbrynen så måste du sluta slentrianplocka dina bryn. Forma dina bryn en gång i månaden eller varannan – däremellan ska du inte röra pincetten. Ingen kommer märka de där små stråna som du irriterar dig så mycket på.

Foto: Unsplash

Nästa bild
Peta bort smuts under naglarna

Peta bort smuts under naglarna

Du borde verkligen sluta ta bort smuts under naglarna med dina naglar eller något annat vasst. När du tar bort smutsen kan du irritera huden under nageln. Har du korta nagelbäddar ska du verkligen sluta med det eftersom nagelbäddarna kan bli kortare när du petar.

Måste du ta bort smuts kan du istället använda en nagelborste.

Foto: Unsplash

Nästa bild
Exfoliera huden varje dag

Exfoliera huden varje dag

Exfolierar du din hud dagligen är dags att sluta. När du skrubbar ansiktet varje dag kan huden bli irriterad och känslig. Det räcker med två-tre gånger i veckan.

Foto: Unsplash

Nästa bild
Bada bubbelbad

Bada bubbelbad

Vi vet hur härligt och avslappnande det är att bada bubbelbad, men din hud är tyvärr inte så förtjust i det. Badskum innehåller oftast tvål som torkar ut huden. Använd en produkt med ingredienser som är bra för huden och lugnar den som honung, mjölk eller havregryn. Sen kan du njuta av ditt bad hur länge du vill (eller tills du får russinfingrar).

Foto: Unsplash

Nästa bild
Använda ansiktsvatten

Använda ansiktsvatten

Det råder delade meningar om ansiktsvatten är bra eller om det inte behövs. Många menar att man inte behöver använda ansiktsvatten längre, då de kom till när många rengöringsprodukter inte var PH-balanserade utan lämnade en sur rest på huden som sedan ansiktsvattnet balanserade. Många är dessutom alkoholbaserade och torkar därför ut huden.

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!