instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
skonhet

Så lyckas du med din brun utan sol – 9 tips

Av: Metro Mode

Är det något som många har problem med så är det att få till en naturlig brun utan sol, hur lyckas man egentligen? Vi har listat 8 saker du absolut inte ska göra och vad du ska göra i stället, samt de bästa produkterna som sitter länge.

Foto: Instagram @emilisindlev

1. Att glömma att ta bort din gamla brun utan sol

Om det inte är första gången du tar dig an brun utan sol flaskan så känner du nog till den gyllene regeln “peela för en jämn bränna”. Skrubbar du dig inte ordentligt innan du smörjer in dig så blir helt enkelt inte resultat bra. Har du inte skrubbat bort döda hudceller och gammal bränna kommer du se ut som en spräcklig katt. Vi på Metro Mode gillar den här från Clarins. Använd gärna en skrubbvante och smörj in huden med cirkulerande rörelser. Glöm inte ditt ansikte, men satsa då hellre på en mild ansiktspeeling med mindre korn.

via GIPHY

2. Du peelar dig för tidigt

Som med så mycket annat här i världen så handlar det om tajming. Så när ska du skrubba kroppen? Det finns bara två rätta svar, antingen åtta timmar innan eller precis innan du smörjer in dig. Om du vill har det bästa resultatet så är det åtta timmar innan som gäller, då kommer hudens pH-balans hinna neutralisera sig.

3. Du använder en oljebaserad skrubb

Okej, varför ser din brun utan sol helt misslyckad ut trots att du gjort alla rätt? Svaret finns förmodligen i din peeling. Om du använder en oljebaserad skrubb kan oljan bli som en hinna mellan huden och din brun utan sol. Din bränna blir fläckig och du får konstiga märken på huden. Byt skrubb och din bränna kommer se mycket bättre ut.

4. Återfukta huden

Torra partier suger åt sig mer färg. Därför är det viktigt att återfukta huden med en mjukgörande body lotion innan applicering av brun utan sol. Var extra noga med att smörja in knän, armbågar, händer och fötter. Här är två av våra favoriter från Biotherm och Elizabeth Arden.

5. Du använder för lite brun utan sol

Om du är en nybörjare i brun-utan-sol-världen så kommer du förmodligen vilja ta det lite försiktigt i början. Det kan verka som en bra idé men den är allt annat än bra. Tar du för lite kommer du få ränder eftersom det inte blir ett jämnt lager på kroppen. Ta hellre för mycket och torka av överflödet. Tänk också på att du aldrig kan använda för mycket, huden kan bara absorbera en viss del.

6. Du smörjer dig lika över hela kroppen

Det som avslöjar en fejkad bränna är misstänkt mörka armbågar eller hälsenor. Vissa delar av kroppen absorberar färgen snabbare och kräver lite extra arbeta. Börja därför med att applicera din brun utan sol på fötterna och arbeta dig uppåt mot låren, magen och armarna. Det kan vara svårt att smörja in ryggen så be gärna någon om hjälp.

Tänk på att inte ta för mycket av produkten i armhålan och på undersidan av armarna. På dessa områden ser det lätt onaturligt ut med mycket färg eftersom de inte blir naturligt bruna av solen som resten av kroppen.

Smörj sedan in ansiktet med en brun utan sol som är anpassad för ansiktes känsliga hud. Var extra noggrann vid hårfästet och undvik att applicera direkt på ögonbrynen.

via GIPHY

7. Finputsa

Se till att färgen är jämnt insmord mellan tårna och fingrarna. Använd bomullspads eller hushållspapper för att jämna ut och ta bort överflödig färg. Kontrollera att du inte missat hals och bakom öronen.

8. Du lämnar huset direkt

Vänta minst 20 minuter innan du klär på dig! Du vill inte missfärga varken dina favoritkläder eller din nya fuskbränna. Din nya bränna behöver ungefär 6-8 timmar på sig växa fram. Fram tills dess bör du stanna hemma. Undvik också att bli varm eftersom din bränna kan dropp-torka när du svettas. Inte så snyggt. Så dra på dig dina lösaste kläder och sträckkolla på serier.

9. Du väljer brun utan sol efter din hudton

Om du är naturligt väldigt ljus så känns det logisk att välja en ljus nyans på än att satsa på en mörkare. Tyvärr så kan resultatet bli att du knappt märker att du använt brun utan sol. Därför ska du välja nyans efter det resultatet du vill åt. Vill du ge din hud en lätt bränna ska du satsa på medium och om du vill ha en ordentlig bränna ska du satsa på en mörkare. Svårare än så är det inte.

Nedan hittar du våra favoriter för kropp och ansikte:

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår