Skönhet

7 vanliga misstag människor med lockigt hår gör – så undviker du dem

Ett lockigt hår kan vara lite knepigt att sköta om på bästa sätt. Med knepen här nedan kan du förbättra ditt lockiga hårs mående avsevärt!

Foto: Unsplash

Ett lockigt hår kan behöva lite extra omsorg och kärlek, och det finns framförallt några saker du bör vara noga med att undvika. Vi listar allt du med lockigt hår bör tänka på nedan!

Använder fel borste

En fintandad kam är inte det bästa för dig med lockigt hår då det kan leda till att håret lättare går av. Försök även att minimera ditt användande av borste överlag då det riskerar att göra håret rejält frissigt. Glestandad kam eller fingrar är ett betydligt säkrare kort!

Klipper dig för sällan

Håret bryts lättare av om det inte klipps regelbundet. De kluvna hårtopparna riskerar att krypa uppåt och både sliter och får håret att se matt och livlöst ut.

Skyddar inte håret när du sover

Visste du att ett bomullsörngott kan skada ditt hår? Linda istället in håret i en satinsjal eller sov på sidenörngott.

Använder för mycket värme

Värmeverktyg kan verkligen riskera att förstöra ditt hår om det överanvänds. Ska du använda ett verktyg kan du testa att dra ner värmen till hälften och var noga med värmeskyddet!

Skippar balsam

Ett hår med textur behöver rikligt med balsam. Du kan med fördel använda produkter som innehåller exempelvis kokosolja, sheasmör och arganolja.

Använder frottéhandduk

Handdukens struktur kan göra ditt hår frissigt och även trassligt. Testa istället en mikrofiberhandduk eller en t-shirt i bomull.

Tvättar håret för ofta

Du bör inte tvätta håret varje dag om du har lockigt eller vågigt hår. Håret behöver sina naturliga oljor för att må så bra som möjligt. Det optimala är om du kan hålla nere det till två gånger i veckan.

Källa: Allure

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!