Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

8 enkla tips på hur du blir av med dina pormaskar – för alltid

Pormaskar kan verkligen göra en så frustrerad. De tycks alltid dyka upp och dessutom vara så svåra att få bukt med. Vi listar några enkla tips som kan bidra till att dina pormaskar försvinner för gott.

Foto: Instagram @joyjah

Det du absolut inte ska göra är att klämma dina pormaskar. Förutom att de kan bli inflammerade och leda till finnar så kan du även få ärr. Att klämma dem är frestande men det är ingen permanent lösning, då de alltid kommer dyka upp igen. Istället så finns det några andra och bättre saker du kan göra som får dina pormaskar att försvinna.

Vi listar nedan 8 smarta tips och vilka produkter du kan använda.

1. Återfukta - Dagkräm - Aco KÖP

1. Återfukta - Dagkräm - Aco

Bara för att du har torr hy så betyder det inte att du inte kan få pormaskar. För har du torr och fnasig hy kan det lätt bli att flagorna täpper till porerna. Därför är det viktigt att hela tiden återfukta huden med en bra fuktkräm.

Pris: 79 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Ansiktskräm - Kiehl's KÖP

Ansiktskräm - Kiehl's

Pris: 330 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
2. Lermask - Clinique KÖP

2. Lermask - Clinique

Genom att använda lermasker får du alla goda egenskaper som finns i andra masker, men du slipper oljan som annars kan göra att du får pormaskar eller finnar. Lermasken suger upp all smuts och olja och gör att huden ser strålande ut. Leta också efter masker som innehåller kol, det hjälper till att tömma porer.

Pris: 315 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Lermask - Medik8 KÖP

Lermask - Medik8

Pris: 445 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
3. Exfoliera - Maria Åkerberg KÖP

3. Exfoliera - Maria Åkerberg

Eftersom pormaskar består bland annat av döda hudceller och bakterier så är exfoliering nyckeln bakom en pormaskfri hy. Skrubba huden regelbundet, men det är viktigt att du inte överskrubbar huden. Du ska inte riva sönder huden utan bara få bort döda hudceller.

Pris: 69 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Peeling - Peter Thomas Roth KÖP

Peeling - Peter Thomas Roth

Pris: 535 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
4. Ånga - Coconut sugar facial scrub - Too cool for school KÖP

4. Ånga - Coconut sugar facial scrub - Too cool for school

Varm ånga öppnar upp porerna och driver ut smuts och andra orenheter (perfekt). Koka upp varmt vatten, häll det i en stor bunke. Sätt dig sedan med huvudet över det varma vattnet och lägg en handduk över. Sitt så i ungefär 5 – 15 minuter och avsluta med att skrubba huden för att få ut allt smuts. Avslappnande och så bra för huden.

Pris: 279 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
5. Sminkborttagning - Micellärvatten - N.C.P Essentials KÖP

5. Sminkborttagning - Micellärvatten - N.C.P Essentials

Gå aldrig (alltså, ALDRIG) och lägg dig med smink. Ditt smink täpper igen porerna och kan till slut bli pormaskar. När du rengör ditt ansikte ska du vara riktigt noga, se till så att verkligen allt smink försvinner. Rengör gärna huden en gång extra än chansa på att du fått bort allt.

Pris: 155 kronor.

 

 

KÖP

Nästa bild
Rengöringsmjölk - Embryolisse KÖP

Rengöringsmjölk - Embryolisse

Pris: 184 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
6. Pormask-strips - Masque B.A.R KÖP

6. Pormask-strips - Masque B.A.R

Dermatologer är oense om pormask-strips är ett bra alternativ för att få bort pormaskarna. Å ena sidan får du ut allt ur porerna men å andra sidan kan huden ta skada av dem och eventuellt orsaka finnar. Använder du dem på rätt sätt så är det trots allt ett bra alternativ.

Rengör huden noggrant och tvätta ansiktet med varmt vatten, det öppnar upp porerna och gör att dem blir lättare att tömma. Sedan är det bara att köra på. Du ska dock inte använda dem om du har rosacea, psorerasis, akne eller om du är solbränd.

Pris: 129 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
7. Salicylsyra - La Roche Posay KÖP

7. Salicylsyra - La Roche Posay

Det är ingen slump att denna syra ofta ingår i aknebehandlingar, då den är grym på att får bort orenheter som kan bidra till både pormaskar och finnar, den reparerar även hudcellerna. Syran är ganska stark så var varsam med att använda den för mycket, särskilt om du har känslig hy.

Pris: 185 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Salicylsyra - Revuele KÖP

Salicylsyra - Revuele

Pris: 59 kronor.

KÖP

Nästa bild
Enzymmask - Peter Thomas Roth KÖP

Enzymmask - Peter Thomas Roth

Ansiktsmasker med enzymer tar bort döda hudceller vilket är A och O när det kommer till att bli av med pormaskar. Leta efter masker som innehåller papaya, ananas eller pumpa.

Pris: 695 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Enzymmask - Dr Botanicals KÖP

Enzymmask - Dr Botanicals

Pris: 219 kronor.

 

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!