Skönhet

8 saker de flesta av oss gör fel när vi tvättar ansiktet

Varje dag tvättar vi ansiktet och utan att veta om det gör vi flera misstag som kan leda till allt ifrån att vi får utslag till att huden blir både torr och oljig. Här är 8 fel de flesta av oss gör när vi tvättar ansiktet.

Foto: Pexels

1. Du tvättar inte händerna innan du rengör ansiktet

Innan du tvättar ansiktet är det bra och tvätta händerna först. Tänk på allting du rört under dagen, alla de bakterierna vill du undvika att få i ansiktet.

2. Du tar inte bort sminket först

Du tvättar ansiktet antagligen för att rengöra det vilket innebär att rengöra porerna. Men om du har smink på dig när du gör detta så är det i vägen och du kommer inte åt porerna. Tvätta bort sminket först och rengör sedan ditt ansikte.

3. Du tvättar ansiktet för ofta

Du ska inte tvätta ansiktet mer än två gånger per dag. Om du tvättar mer kommer din hud bli irriterad och kan leda till att din hud överproducerar olja. I fall du inte haft smink eller någon kräm på huden så kan det vara bra och strunta i tvålen och bara tvätta med vatten. Din hud behöver en paus från produkter ibland.

4. Du har fel temperatur på vattnet

Även om det kan vara skönt att tvätta ansiktet med varmt vatten så betyder det inte att det är bra för din hud. För varmt vatten kan nämligen torka ut din hud. Ljummet vatten är perfekt!

5. Du exfolierar för mycket

Att exfoliera ansiktet är jättebra för att få bort döda hudceller men det är viktigt att du inte gör det för ofta. Gör det max två till tre gånger i veckan.

6. Du sköljer inte av hela ansiktet ordentligt

Det är viktigt att du sköljer av ditt ansikte ordentligt eftersom resterna från tvål och annat kan täppa till dina porer och torka ut din hud. Hårfästet och näsan är oftast de platserna som inte blir ordentligt avsköljda. Ett tecken på att du missar hårfästet är att du ofta får finnar just där.

7. Du gnider med handduken istället för att dutta

När du torkar av ditt ansikte efter tvätten är det först och främst viktigt att du tar en ren och mjuk handduk. När du sedan torkar ska du inte gnida handduken mot huden utan istället bara dutta den. När du gnider så irriterar du huden.

8. Du väntar med att smörja in dig

Ett stort misstag många gör när de rengör ansiktet är att vänta med att smörja in ansiktet efter tvätten. Smörj in dig när din hud fortfarande är fuktig för att få maximal återfuktning. Om du väntar tills din hud är helt torr är det svårare för dina produkter att gå in i huden.

Källa: Womens Health

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!