Skönhet

9 saker du har i skafferiet som kan lindra din solbrända hy

Vi vet alla hur trist det är att sitta där alldeles knallröd en sommarkväll och ha solfrossa och öm hy som ett resultat av en solig och härlig dag. Men! Dessa otippade saker, som de allra flesta har i kylen, kan vara din räddare i nöden!

1. Gurka
Återfuktning är A och O när det gäller solbränd hy. Eftersom gurka innehåller en stor mängd vatten kan det verka lindrande att skiva tunna skivor av gurka och lägga på den brända hyn.

2. Bikarbonat
Blötlägg sterila kompresser eller pads i en blandning av 4 matskedar bikarbonat och 2,5 dl vatten. Lägg kompresserna på den skadade huden och låt verka.

3. Mjölk
Fukta en liten handduk med mjölk, vrid ur och lägg på din brända hy.

4. Aloe Vera
Aloe Vera är ju känt att verka mot bränd och irriterad hy. Om du har en Aloe Vera-planta hemma: bryt en gren och gnid den vätskande delen mot din hy. Om du har en bodylotion eller annan kräm som du vet innehåller Aloe Vera, smeta på!

5. Kokosolja
Lägg på som den är eller vispa upp kokosoljan till ett skum tillsammans med lite Aloe Vera-gel och några droppar pepparmintsolja. Lindrar skönt!

6. Te-påsar
Lägg kalla blöta te-påsar på den solskadade huden eller töm upp ett bad och låt 3-5 tepåsar ligga i badvattnet för att få lindring på hela kroppen.

7. Vinäger
Blöt en ren trasa eller en liten handduk i vitvinsvinäger eller äppelcidervinäger.

8. Yoghurt
Lägg ett lager med naturell yoghurt på huden och låt verka 20-30 min innan du sköljer av det i duschen. Upprepa om det behövs.

9. Baby wipes
Badda försiktigt det solskadade området med en våtservett eller två. Innehåller många naturliga, lugnande ingredienser.

Följ MetroMode.se på Facebook – där kan du diskutera och kommentera våra artiklar.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!