Skönhet

80-talet är tillbaka – här är höstens 6 hetaste hårtrender

80-talet är tillbaka – här är höstens 6 hetaste hårtrender
6 Se Bildspelet
https://metromode.se/files/2016/08/Lockar-Roberto-Cavalli.jpg

Lockar, lockar, lockar

Stora busiga lockar eller naturligt vågigt, på höstvisningarna dominerade det lockiga håret. Louis Vuitton och Isabel Marant satsade på stora och fluffiga lockar medan Roberto Cavalli satsade på en mer naturlig look med busiga vågor. Ledordet är lockigt och ostylat.

https://metromode.se/files/2016/08/Ballerina-knut-Christian-dior.jpg

Ballerinaknuten

I höst får hästsvansen kliva åt sidan, nu är knuten hetare än någonsin och framförallt den strama ballerinaknuten. Dior, Oscar de la Renta och Loewe visade upp olika varianter på den klassiska frisyren. Vill du ta ut svängarna kan du göra som Dior och satsa på två små knutar bak i nacken.

https://metromode.se/files/2016/08/Antika-harsmycken-Alexander-macqueen.jpg

Antika hårsmycken

Under höstvisningarna såg hårsmyckena ut att vara hämtade från kungajuvelerna. Trenden med antika hårsmycken håller alltså även i sig i år. Dolce Gabbana, Tommy Hilfinger och Alexander Macqueen var några dem som satsade på storslagna smycken.

https://metromode.se/files/2016/08/20-tals-vagor-Stella-Mccartney.jpg

20-tals vågor

Ingen har väl missat att det har rått 20-tals feber runt om i världen, trodde du att den var över så trodde du fel. I New York visade Marc Jacobs upp 20-tals inspirerade frisyrer och ingen trodde nog att fler hade följt samma linje. Senare har vi sett trenden hos bland annat Salvatore Ferragamo och Stella McCartney.

https://metromode.se/files/2016/08/volym-ala-80-tal-isabel-Marant-1.jpg

Volym á la 80-tal

Hösten stora hårtrend är volym. Ju större desto bättre, tänk 80-tal och hårsprej. Jeremy Scott, Isabel Marant, Louis Vuitton var några som lät modellerna gå på catwalken i höga och voluminösa frisyrer.

https://metromode.se/files/2016/08/Krusat-har-Gucci.jpg

Krustången är tillbaka

I höst är det dags att plocka fram krustången igen. Det krusade håret gjorde comeback på Gucci, Vanessa Seward och Manish Aroras höstvisning. Sätt upp det i en tofs eller matcha med en snygg scarf.

Glöm plattänger och löshår, i höst är det lockar och volym som gäller. För nu gör 80-talet comeback. Här är hårtrenderna du ska ha koll på i höst.
 
Vi har kikat på hårtrenderna på catwalken och hittat 6 trender som vi tror kommer dominera i höst. Trodde du att krusat hår och hår med XXL-volym var ett minne blott så får du tänka om. Det är nämligen hetare än någonsin i höst!

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!